רומנטיקה עתידנית

רומנטיקה עתידנית

זוגיות גיקית אינה דבר נדיר כמו שהסטראוטיפ טוען בתוקף, בכל מקום מסבבנו מקננים להם גיקים מאושר עם בני/בנות זוגם בעודם מלהטטים בכישרון רב בין המחשבון המדעי, המחשב הנייד, כנסים שונים ובחיר או בחירת ליבם. אבל אין שום ספק, בעיני, שהזוגות היפים מכולם הם זוגות על טהרת הגזע הגיקי, שבמקום ללהטט עושים זאת בחן יחדיו, חולקים את סטיותיהם הלימודיות-חברתיות. אז מהי, על פי דעתכם, רומנטיקה גיקית? לחלוק שק שינה באייקון? לקנות לבן'בת הזוג כרטיס לסדנת הכתיבה של גיימן, למרות המחיר המופרז? לצפות יחדיו בסארטרק ולצחות על הטעויות הפיזיקאיות?

mantrix

New member
כאשר מצא מין את מינו

לא כל הגיקים אותו הדבר ולכן לא צריך להכליל, לא כולם יאהבו בהכרח את אותם הדברים. מה שכנראה כן משותף הוא שהם (נו, אנחנו) אוהבים דברים מתוחכמים. אז כמובן מה טוב אם בן/בת זוגנו אוהב את אותם הדברים המתוחכמים, וגם מבין אותנו בדיבורנו עליהם בלי לשאול. זה להגיד מילה אחת, או פשוט להבין אחד על השני, וכבר להבין הכל, ולצחוק ביחד בעוד אחרים מסביב מסתכלים ולא מבינים על מה המהומה. זה להשלים מחשבות אחד של השני, ולהצדיק את המשפט Great Minds Think Alike. זה להעריך ולאהוב את הגיקיות אחד של השני. זה לשתף פעולה בהשתלטות על העולם (ר' שרשור בפורום בנושא) ולגבי הסטיות, אז זה לא בהכרח רק לימודיות או חברתיות, יש עוד סטיות אחרות, כאלה ואחרות שיש לכולנו, ומשתפים אותן עם אלה הדומים לנו בהן.

mantrix

New member
ומה דעתך? ../images/Emo11.gif

קטלת את ריצ'רד, אבל לא שמענו אותך...

mantrix

New member
וברצינות?

אין לך דעה משלך בנושא?

RichardSmith

New member
בעיני

לראות סרטי מד"ב ביחד. להיות בפיקניק ולקרוא ספר ביחד, ספר אחד או שניים. לצפות בכוכבים. כנסים כמובן. ללמוד ביחד באונ'.

pieceofmadness

New member
ל"להיות ביחד" יש המון רבדים,

שחלק נכבד מהם מתבזבזים, וכבר דשנו בבעיה הזו...

RichardSmith

New member
המון רבדים?

רק במישור הפיזי ובמישור המנטאלי. כמובן יש חתונות פוליטיות. לא רואה איך רובד יכול להתבזבז.

RichardSmith

New member
../images/Emo2.gif

טוב, יש אפשרות נוספת... אבל אני בוחר לא להתייחס לפן הזה.

pieceofmadness

New member
פם פדדם פם פם: ההסבר המיוחל

ממש חבל לי לראות איך זוגות מסביבי, גם נשואים, נשארים בזוגיות שטחית כזאת. אז בסדר, נמצאים ביחד והכל, אבל בתחום המנטלי (גם הפיזי, אבל זה לא קשור עכשיו:) יש המון עומק שאפשר לחוות ביחד. אני לא מפריחה בועות כמו "ישות אחת" והבלים מעין אלה. אני רק מפנה את תשומת ליבך לעובדה שכל קשר מנצל כמות רבדים מסויימת, מזערית מאוד, ומתעלם מהשאר. ואפשר להגיע רחוק.

RichardSmith

New member
זה ההסבר?... ../images/Emo4.gif

יש ספר יפה של וונוגוט על "מדינה של שניים", תיאור מאוד יפה של זוגיות. מסויימת? בכל מקרה, עם כל הכבוד לקשר הפיזי, ויש כבוד...
הקשר המנטאלי יותר חשוב.

pieceofmadness

New member
כמובן, זה בדיוק מה שטענתי!!

ושכחתי לציין שזה קשור ליכולת הכלה ולמסוגלות להשקיע.

RichardSmith

New member
אני מעדיף לשקוע. ../images/Emo9.gif

ניטשה... אוהב אני את ההוא אשר חי בשביל לדעת, מחפש לדעת בשביל שהעל-אדם יבוא במהרה. ככה מחפש הוא את שקיעתו שלו. אוהב אני אותו אשר נפשו כל כך מלאה עד אשר הוא שוכח עצמו, וכל הדברים בתוכו, ככה כל הדברים הופכים להיות שקיעתו. אוהב אני אותו אשר הוא רוח חופשיה ולב חופשי. ככה מחשבתו היא כלי הקיבולת לרגשותיו, ליבו לעומת זאת, גורם לשקיעתו. אוהב אני את אלו אשר נופלים כמו טיפות מהשמיים המכסים את האדם. הם מבשרים את בוא הברק ונכנעים למבשרים. ראו! אני מבשר את הברק, וטיפה כבדה מהשמיים. הברק הוא העל-אדם!

pieceofmadness

New member
מהלך היסטורי:

הצלחת לנגוע בי, ואני מורידה את הכובע למרות כמות המשקעים המאיימת.... זהו, החלטתי לפרגן קצת ואתה חייב להתלהב, כמובן.

למעלה