רומנטיקו ברומא (מודרניזם)

אפיפני

New member
רומנטיקו ברומא (מודרניזם)

נתן זך רומנטיקן ברומא.אפשרויות 1965: נסיעה במודל האחרון של פיאט,טיול מאורגן לאוסטיה,אופרה במרחצאות קרקלה (כל הכרטיסים נמכרו) ובערב קערה ענקית של ספגטי במסעדה קטנה ליד הטיבר,בין פועלים איטלקיים ומדזו יין חמוץ,צורב את הקיבה המסוערת בעת ששקיעה בגוון רוטב עגבניות צובעת את הקירות המתאפללים של בית המידות שממול ברומא,הוי רומא!

אפיפני

New member
הדולצ'ה ויטה

שרידי אימפריה ובטלנות מתוקה, כנסיות, מזרקות, עיי חורבות,אנדרטאות מעצימות, ליאונרדו, מיכלאנג'לו ורפאל, שחיתות, סודות עתיקים ובעיות חניה. רומא כורעת תחת מסע שנותיה , היא הלכה לנוח בשעה שכל העולם מתרוצץ , מחדש, מחליף, מתעדכו, מידי פעם עובר בה רטט , אבל היא שקועה בזכרונותיה האוכל: כמה פשוט ככה טעים. ואני נוסעת אליה וחוזרת ממנה וחוזרת אליה וחוזרת אליה וחוזרת- שבויה בעבותות של אהבה.

nooriko

New member
אוי אפיפני איזה יופי לך

השיר של זך משגע. התיאור שלך העורג והמתרפק מסעיר את הנפש אחזור עכשיו לענייני הארציים, תרתי משמע.. הא הא

אפיפני

New member
ארטישוק רומאי

צעיר מפתה רך ועגול ב"דה גלדו" - טרטוריה של העמך בטרסטברה: עושים איתו אהבה. מגישים אותו נא פרוס לפרוסות דקיקות ששוחות בבריכה ירקרקה של שמן זית ומיץ לימון עם שברי פרמזן. כמה פשוט ככה טעים. אני אוהבת לקנח באספרסו האיטלקי שדומה לקוויקי: חם, חזק,חריף מתוק, אבל חפוז ורצוי בעמידה.

אפיפני

New member
ה-גלריה לאמנות עכשווית

GALERIA MANIERO הגלריה מתמחה בציד אמנים מבטיחים בראשית דרכם הגלריה נותנת תמונה די מדוייקת על הפיסול האיטלקי בעשור האחרון:טכניקות וזרמים שמשלבים איקונוגרפיה מסורתית עם חומרים חדשים כמו רצינה, מסטיק וציפורניים מלאכותיות או חומרים מוכרים כמו ברונזה ואבן כשהם משמשים ליצירת שפה חדשנית. בין אמני הגלריה: מאריזה אלבאנאזה, פאולו בנפורטי, אנריקה בורגי, ג'יאצ'ינטו צ'רונה, ג'וזפה דוקרו, דוד פאג'ולי, ליאונרדו פיבי, סימונה רקלי, אוליביירו רינאלדי, מאוריציו סאביני ואם אנני טועה הגלריה מציגה גם את פונטנה.

אפיפני

New member
ועכשיו לינק

אמני גלריה מניאאארו למי שמתעניין באמנות איטלקית עכשוית לוהטת לכל איש יש שם ולכל שם אפשר להכנס פנימה ולהציץ לעבודות.

אפיפני

New member
וזה מה שקורה עכשיו בגלריות ברומא

אני מקווה שאתם נהנים כמוני ואולי מישהו ילמד לשיר קצת איטלקית

nooriko

New member
איזה לשיר...

פה כבר הלכתי לאיבוד. המון כתוב ולא הצלחתי להבין. אתר כבר. דווקא היו שם כמה דברים שנראו לי מהזה מעניינים אבל כסומא באפילה אני עם באיטלקיזית. היתה שם תמונה מעניינת.. ולא ידעתי מה כתוב שם במתייחס אליה. חבל אני מנסה לצרף אותה

nooriko

New member
מקסים. האתר עצמו נורא יפה

התמונות בהרגשה שלי היו כמו דקורטביות כאלה מאוד יפות גרפיות מעוצבות ... נורא צבעוניות תוססות... והאתר עצמו מעוצב מקסים מנצנץ רץ מהר מתקתק יש לזה כוח... יוצא שהכל שם נורא יפה.יותר מדי יפה.. מתוק. כל כך טוב להם שם. הייתה רק אמנית אחת שהיה אצלה משהו כזה כמו כמה גרם חומר נפץ FRANCESCA TULLI הו פרנצ'סקה פרנצ'סקה...ועוד תולי

nooriko

New member
נזכרתי מהתמונה הזאת בסרט של פלרהטי

על כלבי ים. חור קטן במישור קפוא כפור שם בשפיץ של העולם איפה שיש אסקימואים והם דוחפים מוט שיורד עמוק עמוק למטה למטה ומושכים בו ומחטטים ופתאום נמשך ויוצא עם המוט הזה החוצה לאט לאט מין גוף גדול. מהחור הקטן הזה יוצא גוף גדול. נדמה שזה היה כלב ים אדיר. .. מזמן מזמן שראיתי את הסרט הזה. מאלף

nooriko

New member
הזיכרון הזיכרון.. הסרט

שמו "ננוק מהצפון" .. של פלהרטי.. והוא על האסקימואים... אוי

אפיפני

New member
קולנוע לנוריקו

קולנוע ורומא מתקשרים אצלי בתודעה תמיד לוספות. השיטוט ברומא בעקבות הוספה של נאני מורטי בסרט "יומן יקר" היא נסיעה מההוה אל העבר של עיר גיאוגרפית אקזיסטנציאליסטית מעולפת מחום אוגוסט . רומא היא גם העיר של הקולנוע הניאו ריאליסטי של שנות החמישים השנים שבהן העיר היפה הזו שימשה כהעיר עצמה, כזירת הארוע הקולנועי גונבי האופניים הבלתי נשכח של דה סיקה צולם ברובע הEUR שנבנה בתקופת המשטר הפשיסטי . ברומא זו של הסרטים כולם נוסעים בוספות וחונים בפיאצה נבונה ומשוטטים אבודים בנפש ברחבי העיר מלקקים גלידה על יד המדרגות הספרדיות (אודרי הפבורן בחופשה ברומא). בשנות השישים בקולנוע לועגים לבוגנות האצולתית שנשותיה עושות קניות בויה ונטו המנוכר בשעה שהבעלים מרוויחים מעסקאות נדלן (פליני ב:לה דולצה ויטה). רומא היא החלום האולטימטיבי ואפילו הקולנוע הבין את זה :)

neoM

New member
פליני

נינו רוטה כך איטליה בעיניי, חוץ מאלזה מורנטה ופרימו לוי, פטרארקה (בתרגום של גולדברג), האיליאדה, ספרו של צבי יעבץ על יוליוס קיסר, זכרונות אדריאנוס של יורסנאר ופאסטה. לימודי האומנות של הבת שלי, ועבודה על דויד שהכין הבן שלי, ואולי אגיע לאיטליה, הגיע הזמן, לא?

וזה מזכיר לי,

שהייתי מתפלחת מהשיעורים שלי והולכת לראות סרטים עם תלמידי החוג לקולנוע. ראיתי ככה שלושה סרטים בערך (לא הייתי מתפלחת גדולה
), שלושתם קשורים לאיטליה: לה דולצ'ה ויטה, ג'ולייטה של הרוחות, ויצרים.

nooriko

New member
...וכמובן

"רומא" של פליני, האולטימטיבי.. ...יצרים צולם בלונדון, במקור נקרא בלו-אפ.. אבל אנטוניוני הוא איטלקי.. האמת שכל עיר היא חלום. השאלה - איזה חלום...

אמק

New member
רומא

היה האיש הזה שאסף מטבעות מהבריכה וגזלו ממנו את הפרנסה ,איזה צלם פומואיסט שדווקא חשב שלאיש היקר הזה שטובל רגליים כל בוקר במים קרים ומנקה את תחתית הבריכה ממטבעות שהושלכו בצורה מזלזלת ומופגנת לתחתית יש דרך סמויה לכיסו של האל הגדול מכולם. הנה בא לו איטלקי חביב ,מבין בנסתרות ,לקח לו ונקה תחתית בריכה ,ומה עושים לו הצלמים החודרניים משליכים אותו למציאות מודרנית ,ומאפשרים לו לעבוד עבודה "אמתית" . אותו איש עם כרס שתלויה לה על מתניים צרות שהיה השותף של האל הבלתי נראה ,מנע את הצטברות המטבעות ,אגב בוידוי שלו לאחד מאנשי המדיה העברית הוא אמר שאין למטבעות השקל מהארץ הטובה כל שימוש והם חסרי ערך ..נו. ולדעתי הוא היה סמל רומאי כשלעצמו ,רק מוח מודרני יכול לנקות אותו מהסביבה.

אפיפני

New member
רומא בשביל אמק ../images/Emo99.gif

אלגיות רומאיות אמרו לי אבנים! דברו אלי ארמונות נשגבים! השמיעו בת קול, סמטאות! גאון, האם תחריש? אכן, כאן נמצא בין חומותיך השמימיות רומא הנצחית! רק בעבורי עדיין קיים השקט. הוי מי יידע ללחוש באוזני באיזה חלון יום אחד אוכל להבחין ביפה שתשיב את תשוקתי? איך אדע באיזו דרך אוכל להקריב לתמיד לה ובגללה, את הזמן היקר? לעת עתה , הוגה אני בכנסיות ובארמונות,חורבות ועמודים, כמו אדם זהיר המבקש שמסעו לא יהייה לשוא. אפילו קצר יהייה; ולו רק מקדש אחד, מקדש האהבה, יהא הוא בלבד, קבל את פני המשחר לחסד. אכן רומא, הינך עולם ומלואו; אך ללא אהבה העולם לא יהייה עולם, ורומא לא תהייה רומא. יוהן וולפגאנג פון גיתה מתוך:אלגיות רומאיות 1975 תרגום: דורית ריינס אפרופו אמק שירי אהבה שדיברנו עליהם לא מזמן .

למעלה