רומניה - בקשה

רומניה - בקשה

שלום לכולם, יש לי בקשה קטנה, אולי אתגר...קצת לא קשור לפורום אבל מהכרות עם הנוכחים, אולי תוכלו לעזור לי..
אני מחפשת מידע על רומניה ( בנושא תיירותי ) ומחפשת איזה משפט, פתגם, שיר או כל רעיון אחר שיכול להציג פן ייחודי של המדינה. לא הצהרה פוליטית או היסטורית, משהו נחמד, אולי התפארות בעניין מאכל מסויים, עיר מסויימת או נוף מיוחד. משהו קצר וקולע שיבוא על רקע תמונה אולי... אם למישהו יש רעיון נחמד, זה יהיה נהדר. כמו כן, קישורים מיוחדים בנושא רומניה באופן כללי יתקבלו בברכה.( קישורים " סטנדרטים " לענייני תירות כמו למטייל ודומיהם מוכרים לי כמובן) חשוב לציין, אייני קוראת את השפה, כך שחומר באנגלית ועברית יתקבל בברכה. שבת שלום ותודה מראש לכולם

../images/Emo32.gifתרומתי הצנועה לעניין רומניה

יש לי מעט שורשים ברומניה, האבא של אבא שלי נולד ביעדעניץ, יום השנה שלו יהיה נר רביעי של חנוכה, כמו אימא של בני. יש שיר יפה ביידיש על רומניה, יש לך פה קישור למילים ולמנגינה. (אגב באתר "זמרל" יש מדור לשירי שואה ביידיש) אני עובדת עם מישהו שעלה מרומניה, מעבר לכך שהוא תופס אותי כל פעם במסדרון, ומוכרח לספר לי בדיחות שהוא מקבל מהאינטרנט מרומניה, הבנתי שהרבה מעבר ל"ממליגה", מעסיק אותו הפסל המפורסם של הזאבה המניקה את רומלוס ורמוס, המבוסס על אגדה. בהצלחה.

למעלה