רון השאלות שאמרתי :

Wisper

New member
רון השאלות שאמרתי :

ואיי איזה באסה רציתי לשאול אותך שאלה מחורף תשנ"ט ואין לך בספר . אז אני צריכה להעתיק הכל :))) רון זו שאלה מאוד דומה לזו שהופיעה לי במגן , ולא הבנתי בה סעיף אחד :( : נתונות הפונ´: y=2x^2-(2m-3)x+m+1 y=3 א. הרבה כי לאף של איקס ולג´י של איקס יש נקודה משותפת שאינה תלויה ב-אם. ב. מצא עבור אילו ערכים של אם יש לג´י של איקס ולאף של איקס 2 נקודות משותפות. אני לא צריכה שתפתור לי את השאלה.. רק שתסביר : ב-א אני השוותי ואז עשיתי דלתא = 0 יצא לי אם=2.5 וזה אם לא שווה.. למה? זה בגלל הלא תלוי באם אבל תסביר לי מזה הלא תלוי הזה . סעיף ב בכלל לא הבנתי ... במגן שלי אני זוכרת שפתרתי יום לפני תתרגיל הזה שהוא דיי דומה :) ורשמתי את התוצאות הדומות בלי להבין למה... וזה ממש גרוע. עכשיו שאלה נוספת: כשרוצים פרבולה שלאחותכת את ציר האיקס ברביע ה-3 וה-4 מה התנאים ? ושאלה אחרונההה.. באינדוקציות .. האם יכולים לתת לי אינדוקציות של סדרות... כאילו.. לחברה שלי היה כזה במגן : אומרים לי איי אן = מספר , ואז אני צריכה להציב באינדוקציה ומצוא איזו סדרה זו ואז לחשב סכום ובלה בלה... אתה יודע.. אבל יכולים לתת לי עם סדרות ?

טוף, אז ככה...

לצערי לא ניגשת לסעיף א´ בצורה הנכונה... אבל לא נורא, בואי ונלמד מזה. מבקשים מאיתנו בשלב ראשון למצוא את הנקודה המשותפת (ורק בשלב שני להראות שהיא איננה תלויה ב m ). את לא מצאת בכלל את הנקודה המשותפת, אלא רק את הדלתא (דיסקימיננטה) ! תשווי שוב בין הפונקציות, תבצעי נוסחת שורשים מלאה (לא רק דלתא), תמצאי את x , ואז תראי שה m מצטמצם ואת נשארת עם מספר קבוע שאינו תלוי ב m . תבדילי בין שאלות ששואלים בהן "מהו התנאי שמשהו יקרה"... ואז משתמשים בדלתא. לבין שאלות כמו סעיף א´ בהן צריך ממש למצוא את השורש או השורשים ולהראות עליהם משהו... סעיף ב´ שייך לסוג הראשון שעכשו הראיתי. שואלים מהו התנאי שתהיינה שתי נקודות משותפות. התנאי הוא שדלתא תהיה גדולה מאפס.
רון חשבון α•βƒ²(Δ)³+πº∑Ǿ ℓim(x→∞)ε∫¼±

לשאלתך השנייה...

מבקשים פרבולה שאיננה חותכת את ציר ה x ברביעים השלישי והרביעי. נתחיל בדרך שאיננה נכונה : אם היא איננה חותכת את ציר ה x ברביעים השלישי והרביעי , אז היא חותכת אותו ברביעים הראשון והשני (או בראשית הצירים). למה דרך זו איננה נכונה ? מה רע בה ? נסי לענות על זה. דרך נכונה : "נוריד" את כל המקרים שאינם טובים. כלומר נוריד את המקרים בהם היא חותכת ברביע השלישי והרביעי, כלומר שורשים שליליים. האם את זוכרת איך מוצאים שורשים שליליים לפרבולה ?

תיקון לניסוח

במחשבה שנייה, הניסוח של השאלה הוא לא נכון. תשלחי לי שוב את השאלה עם הפרבולה בניסוח מדוייק, אחרת אי אפשר לפתור זאת באופן חד משמעי.

Wisper

New member
רון

בגלל שזה היה לי במגן וזו שאלה שממש לא הצלחתי ולא הבנתי מהניסוחים שלך כלום...אולי תפתור לי מסודר ? :)

למעלה