רונלד קו - טי-רקס

ג ל ע ד א

New member
רונלד קו - טי-רקס

הוראות ברורות, קשות, ארוכות - מעל מאה שלבים חדי העיין יבחינו שלא הצלחתי לקפל את הרגליים על פי הדיאגרמה למרות שהשתמשתי בטשיו-פויל 38 ס"מ האם הוא פירסם דיאגרמות נוספות חוץ מאלו שבאתר שלו ?

giladznaor

New member
לפי מיטב ידיעתי,

אלה ההוראות היחידות. לגבי הרגליים, אני אף פעם לא מקפל את השלבים האחרונים שבהוראות, זה פשוט לא יפה. מעבר לכך, לדעתי השיטה לא משהו, בגלל שהיא יוצרת פיצול ברגל, כך שעם דף קאמי רגיל זה נראה כאילו יש לו ארבע רגליים. לי דווק יצא הכי טוב כשקיפלתי מדף קאמי בגודל 15ס"מ - יצא לי פחות טוב עם דפים גדולים, כנראה בגלל הפיצול ברגליים.

bshuval

New member
הוראות של רונלד קו

רונלד קו פירסם הוראות לדגמים שלו גם בספרי כנס רבים. כמעט בכל ספר כנס של הארגון האמריקאי מופיעות הוראות לדגם אחד או יותר שלו. בנוסף, רונלד פירסם ספר של דגי זהב מאוריגאמי. (מסתבר שיש הרבה דגי זהב שונים ומשונים). אני לא יודע אם קיימות הוראות אחרות לטי-רקס שלו.

bshuval

New member
ועוד דבר בקשר לרגליים

כיוון שגלעד גנב את התפקיד שלי, אז אני יכול להגיד לך במקומו שלמעשה מהרגע שהגעת לבסיס של הטי-רקס (שלב 66, פחות או יותר), העיצוב הסופי כבר נתון לשיקולך. לדעתי הרגליים שקיפלת נראות בסדר גמור.

ג ל ע ד א

New member
תודה על התגובות

בתמונה הקטנה באתר של רולנד ה TREX נראה נפלא, אבל טוב לדעת שאני לא לבד בנוגע לרגליים... הכוונה שלי בשאלה על דיאגרמות נוספות הייתה על ספרים שהוא פירסם (לא מצאתי באמזון אבל מצאתי באתר של גלעד את הספר על דגי הזהב) או על אתרי אינטרנט אחרים מלבד שלו. הסיבה היא שמשום מה נורא כיף לקפל את הדגמים שלו. יש קשר הגיוני בין שלב לשלב, השלבים ברורים והתוצאות משביעות את רצוני. אז אם מישהו מכיר קישור מלבד זה, אנא פרסמו אותו

bshuval

New member
הוראות שכיף לקפל

אם אתה אוהב דגמים עם הוראות שכיף לקפל, אני ממליץ לך להתבונן על הוראות שהכין הידאו קומטסו (בפרסומים יפנים). הוא אחד ממכיני ההוראות הטובים ביותר, לדעתי. בשנה האחרונה, לצערי, הוא לא הכין כלל הוראות (עד כמה שאני יודע). ניסיתי ליצור איתו קשר דוא"לי, אך לא הצלחתי. אני כנראה אנסה שוב לאחר שיסתיים הכנס ביפן.

ג ל ע ד א

New member
Hideo Komatsu

יש לו אתר בית ביפנית, ולא הצלחתי למצוא בו אפילו לא דיאגרמה אחת, ספר אחד ביפנית שאזל מהדפסה, באתר של גלעד אהרוני לא מצאתי ספרים שלו. (אם אתה לא מופיע אצל גלעד, אתה לא קיים) האם תוכל להפנות אותי להוראות מקוונות שלו ?

bshuval

New member
הידאו קומסטסו

הידאו קומטסו לא פירסם ספר הוראות שלו עד היום למיטב ידיעתי (כלומר, אין כל ספר שאזל מהדפסה). את כל ההוראות שלו הוא פירסם בעלונים ופירסומים יפניים (בחוברות "אורו", בחוברות עיתון tanteidan, ובספרי כנס tanteidan). יש גם מעט קיפולים שלו המופיעים בספרים יפניים (יש לי ספר של ימגוצ'י שמכיל הוראות לפינגווין שלו.) בנוסף קומטסו הכין הוראות לקיפולים רבים (כולל הוראות לשד המפורסם של מאקווה. ההוראות החביבות עלי לשד זה, אם כי גלעד נאור יחלוק עלי כאן). ההוראות שלו ככלל הן מהברורות ביותר שראיתי. אני לא מכיר מקור מקוון להוראות שלו. באתר שלו יש רק תרשימי קפלים. אם אתה מעוניין באתגר - אתה מוזמן לנסות. תרשים הקפלים של הפינגווין קל מאד, וגם העכבר לא אמור להיות קשה מדי. יום אחד כשיהיה לי זמן אני אנסה לפצח את האריה....... ואני מכיר אנשים שהצליחו... לגבי האתר של גלעד אהרוני. האתר של גלעד אהרוני מהווה מקור מצויין להמלצות על ספרים. אבל, הוא בפירוש לא מהווה אינדקס של כל ספרי האוריגאמי. גם של רוב, וגם לא של הטובים יותר. האתר של גלעד גם לא מתימר להיות כזה. לדוגמה, אין אצל גלעד ביקורות לספרים של פול ג'קסון, או לספרים של מיוקי קאוואמורה, או של דיוויד מיטשל, של השומקובים, של ג'ף ביינון, של איסאו הונדה, ועוד ועוד ועוד. כדי לחפש היכן פורסם דגם כלשהו, מומלץ לבקר ב -origami database. זהו אינדקס וולונטרי (שגלעד עזר להקים חלק נכבד ממנו) של דגמים המופיעים בספרים שונים.

giladznaor

New member
מכיוון שהתרגלנו כבר

לענות אחד במקומו של השני, אז אני אענה שהוא נמצא בארה"ב.

bshuval

New member
תודה...

אני נמצא בסן דייגו, ארה"ב. נפגשתי אתמול עם וי-אן קורנליוס, ראש קבוצת האוריגאמי המקומית. יש בקבוצה כ-80 חברים, אך מתוכם רק כ-15 מגיעים באופן קבוע לפגישות (כך אמרה לי וי-אן). לאחר הפגישה הראשונה בקבוצה, אספר לכם עליה. כמו כן, אני במרחק שעתיים נסיעה מלוס אנג'לס. וגם שם אבקר. בלוס אנג'לס גרים שניים מהיוצרים הצעירים המבטיחים ביותר בארה"ב: ג'ארד נידל ו-בן מולר. ואותם אפגוש שם, וכנראה גם אגיע לפחות לפגישה אחת באחת משלוש קבוצות האוריגאמי בלוס אנג'לס. בנוסף, בלוס אנג'לס יש את החנות קינוקוניה (עדיין יש לי בעיות לבטא את השם) המכילה ספרי אוריגאמי ביפנית...

Matan Bi

New member
איזה כיף לך

אני מה זה מקנה בך,אתה נמצא בארה"ב והולך לפגישות אוריגמי,אמנם אני הולך בישראל,אבל נראה לי ששם אתה הולך להפגש אם אנשים מוכרים בתחום האוריגמי.שכחתי למסור לך שתהנה,למרות שאני בטוח שתהנה,אני לצערי עוד לא יכול לטוס מכיוון שאני עדיין בצבא,אבל בקרוב אשתחרר!

bshuval

New member
בפעם האחרונה שבדקתי

גם פול ג'קסון, מירי גולן, ורוזלי יבנין כולם אנשים מוכרים בתחום האוריגאמי. ובנוסף חלק מהמקפלים הישראלים מתחילים לצבור לעצמם שם גם בעולם (כמעט כולם מכירים את גלעד אהרוני, למשל). אין כל כך הרבה אנשי אוריגאמי שאתה מכיר בסן דייגו. (אני לא אתפלא אם לראשונה שמעת כאן על ויאן, או על ארנולד טוביס, סטיבן הכט, ג'ון אנדרייסן, וכו'). את מרבית האנשים ה"מוכרים" כנראה אפגוש בכנס ביוני... ואני אגיד לך עוד דבר - כאשר אתה פוגש "אדם מוכר בתחום האוריגאמי" אתה פוגש אותו בקבוצה מצומצת, ואתה יכול להנות ממנו. בכנס גדול קשה יותר (אני מתאר לעצמי... עוד לא הייתי בכנס גדול בחו"ל) להנות מהאנשים המוכרים. לדוגמה, בכנס בארץ היו לי הרבה הזדמנויות לדבר עם טומוקו פוסה. בכנס גדול - מי אני בכלל? אגב, כיוון שלא הייתי עדיין בכנס, יכול מאד להיות שאני טועה וגם בכנס גדול יש לך הזדמנות שווה לדבר עם טומוקו פוסה (או אמן אחר). אגב, רשמתי "אדם מוכר" במרכאות משום שההגדרה של אדם מוכר משתנה מאדם לאדם. עבורי מארק קנדי, שהיה לי המזל לפגוש לפני שבוע בניו יורק (מארק וארלין לקחו אותי לטייל בניו יורק ביום ראשון שעבר), הוא "אדם מוכר". עבור אדם אחר - אני לא יודע.

spflyer

New member
מומלץ לבקר גם את פלורנס

אם אתה בסן-דייגו - אני ממליץ בחום לבקר את פלורנס טמקו, שגרה ב- LA JOYA, ממש לידך. אני הוקסמתי ממנה כשביקרתי אותה לפני מספר שנים. היא כל-כך התרגשה לפגוש אוריגמיסט מישראל, נתנה לי מתנה 4 ספרים שלה בחתימתה ואפילו הציעה לי חדר לישון (ומאד התאכזבה כשסירבתי - ממש כמו סבתא פולנייה - ויסלחו לי הפולנים...). בקיצור - אם אתה כבר שם...

bshuval

New member
כבר התקשרתי אליה

אבל לא הייתה תשובה... אני אנסה שוב יותר מאוחר. La Jolla זה ממש לידי. (לידי = מרחק של כ-10 דקות נסיעה ברכב.) וכמובן שיש לי כמה שנים טובות פה...

למעלה