הידאו קומסטסו
הידאו קומטסו לא פירסם ספר הוראות שלו עד היום למיטב ידיעתי (כלומר, אין כל ספר שאזל מהדפסה). את כל ההוראות שלו הוא פירסם בעלונים ופירסומים יפניים (בחוברות "אורו", בחוברות עיתון tanteidan, ובספרי כנס tanteidan). יש גם מעט קיפולים שלו המופיעים בספרים יפניים (יש לי ספר של ימגוצ'י שמכיל הוראות לפינגווין שלו.) בנוסף קומטסו הכין הוראות לקיפולים רבים (כולל הוראות לשד המפורסם של מאקווה. ההוראות החביבות עלי לשד זה, אם כי גלעד נאור יחלוק עלי כאן). ההוראות שלו ככלל הן מהברורות ביותר שראיתי. אני לא מכיר מקור מקוון להוראות שלו. באתר שלו יש רק תרשימי קפלים. אם אתה מעוניין באתגר - אתה מוזמן לנסות. תרשים הקפלים של הפינגווין קל מאד, וגם העכבר לא אמור להיות קשה מדי. יום אחד כשיהיה לי זמן אני אנסה לפצח את האריה....... ואני מכיר אנשים שהצליחו... לגבי האתר של גלעד אהרוני. האתר של גלעד אהרוני מהווה מקור מצויין להמלצות על ספרים. אבל, הוא בפירוש לא מהווה אינדקס של כל ספרי האוריגאמי. גם של רוב, וגם לא של הטובים יותר. האתר של גלעד גם לא מתימר להיות כזה. לדוגמה, אין אצל גלעד ביקורות לספרים של פול ג'קסון, או לספרים של מיוקי קאוואמורה, או של דיוויד מיטשל, של השומקובים, של ג'ף ביינון, של איסאו הונדה, ועוד ועוד ועוד. כדי לחפש היכן פורסם דגם כלשהו, מומלץ לבקר ב -origami database. זהו אינדקס וולונטרי (שגלעד עזר להקים חלק נכבד ממנו) של דגמים המופיעים בספרים שונים.