רוסטביף - איך ?

  • פותח הנושא DCS
  • פורסם בתאריך

DCS

New member
רוסטביף - איך ?

ערב טוב, אף פעם לא הכנתי רוסטביף , זה תמיד נראה לי מפחיד (למרות שלפי כולם זה הכי פשוט) אבל עדיין , תמיד יש את הפחד האם זה יצא כמו שאני אוכל בכל המקומות - מה הזמן המתאים לצלייה ועוד מלא חששות. יש הרבה מתכונים ברשת. אבל אשמח לקבל מתכון ממישהו שעשה ויש לו את הניסיון משלב נתח הבשר דרך התיבול ועד לזמן הצלייה האופטימלי. תודה. DCS
 

Master Stav

New member
רוסטביף של אלופים

את המתכון קיבלתי מסבתי זרונה לברכה אני מעדיף נתח של אנטרקוט משובח או סינטה ....יש שייקחו כתף .... החומרים הדרושים : 2 קג' בשר ורד הצלע (אנטרקוט) או סינטה חצי כוס שמן זית 1 חבילת רוזמרין 1 ראש שום מקולף וכתוש 3 כפות חרדל גרגירים ( ניתן להשיג בחנויות תבלינים או בטיב טעם ) כפית מלח גס חצי כפית פילפל שחור גרוס 12 שיני שום טרי אופן ההכנה : טוחנים הרוזמרין עם השמן, חרדל, שום, מלח ופלפל עכישו ניקח מגש גדול נשים עליו את נתח הבשר ונמרח עליו היטב היטב את התערובת נכניס לשקית גדולה ונניח במקרר ל24 שעות לספיגת הטעמים . נוציא את הבשר ונאפשר לו לנשום לפחות כשעתיים מחוץ למקרר לפני הצלייה ויגיע לטמפרטורת החדר מניחים בתבנית על רשת צלייה וצולים את הגוש במשך 15 דקות בחום גבוה. ( בתנור מחומם מראש). ** 200-220 מעלות ** מורידים לחום בינוני, 100 מעלות לערך מורחים את הבשר בנוזלים בתבנית וצולים כ-40 דקות או לפי הטעם ..... 60 מעלות למדיום 75° לעשוי טוב במדידה עם מדחום בשר. מוציאים מהתנור עוטפים את הבשר ברדיד אלומיניום בצורה שלא תכווץ אותו אלא פשוט תשמור על כולה נוזלים בפנים בלי לחנוק , מניחים לבשר להיות באלומיניום חצי שעה ..... פורסים דק ומגישים. מומלץ להגיש ליד תפוחי אדמה , סלט ירוק ורצוי משהו חריף ..... לחליפוין על פרוסת לחם שחור עם חמאה ומלפפון חמוץ .....יאמי שיהיה בתיאבון
 

DCS

New member
בגלל זה רציתי לקבל מתכון מנסיון אישי

עד עכשיו ראיתי שמכניסים לתנור שזה מצופה ברדיד אלומיניום. תודה.יעשה ניסיון בתקופה הקרובה. לא הבנתי ממך בשירשור הקודם. אתה מעוניין בתרשים של מנגל לבנים ? אם כן תגיד לי ואני אעלה את החומר שיש ברשותי. ערב טוב
 

Master Stav

New member
לא ...אני בונה מנגל מדוד חמשל 60 ליטר ....

צריך תרשים של הרשת זאת עם השפיצים משולשים כפי שיש באתר אסדו ....ששלחתם אותי אני בתוכנית על יום שישי לסיים את המנגל
 

DCS

New member
יש לי גם מנגל מדוד

האמת הוא יותר שימושי. הוא חתוך ל 2 עם צירים (יש אפשרות להוריד את המכסה).המכסה נועד בעיקר לעישון. המכסה לא בתמונה אבל יש לו רובה במרכז.הרגליים מוברגות וניתנות לפירוק בצדדים הותקנו 2 פלחים לצורך צלייה של עוף שלם (היתה מחשבה להוסיף מנוע לסיבוב). הרשת היא מברזל 8 מ"מ ברווחים צפופים.
 

DCS

New member
נכון - יש איזה חוק מרפי שתמיד השיפודים

הראשונים מקריבים את עצמם ונשרפים כדי שהשאר יצאו מצויינים
 

יששכר4

New member
Master Stav עדיף גריל מתוף של מכונת כביסה,

יש בו חורים לאוורור והוא עשוי מנירוסטה, לא מחליד וקל לתנועה. יששכר.
 

Master Stav

New member
חכה ותראה את התוצאה הסופית

אני מתכוון להעלות את כולה מדריך בשבת לרשת אם אסיים עד אז ....
 

sjarjar

New member
הערה קטנה

100 מעלות צלזיוס זה חום נמוך. 180 מעלות צלזיוס זה חום מתאים. למי שאין מדחום בשר, מחשבים 20 דקות צליה לכל 1 ק"ג בשר עבור דרגת צליה מדיום.
 
למעלה