רוסטביף בתנור של גרגמל השלישי

Master Stav

New member
רוסטביף בתנור של גרגמל השלישי

איזה כיף לנהל פורום כזה .... יבת הדוא"ל שלי מתמלאת בכל מני מתכוניםש ל כל מיני אנשים והנה לפניכם .... רוסטביף בתנור רוסטביף בתנור המצרכים: נתח מובחר של סינטה/אנטריקוט במשקל של לפחות 1.5 ק"ג כמה גבעולי רוזמרין טרי 3-4 תפוזים פלפל גרוס בצל אחד גדול פרוס גס חוט שפגט אופן ההכנה 1.מניחים את הנתח על קרש עץ,מנקים אותו משאריות בלתי רצויות 2.מעבירים את הנתח למגבת נקיה ושם סופגים את כל הנוזלים שלו שיהיה יבש. במקביל-פורסים את הבצל ואת התפוז לפרוסות..מרצפים כלי שמתאים לתנור בבצל החתוך. 3.על משטח העץ פורסים את החוט באורך של כ-40 ס"מ ובמרחק של כ-2 ס"מ האחד מהשני . 4.מניחים על החוטים בזהירות את הנתח,מפלפלים עם פלפל שחור גרוס(לא טחון אלא גרוס!) על הנתח מפזרים יפה את פרוסות התפוזים ומעטרים בכמה גבעולי רוזמרין טרי 5.קושרים את כל הקונסטרוקציה בזהירות. 6.והנתח מוכן להיכנס לתנור. 7.מעבירים בזהירות את הנתח לכלי שעליו פרוסות הבצל מחממים מראש תנור ל-225 מעלות.רק כשהוא חם מכניסים לתוכו את הנתח ל-15 דקות . 8.אחרי 15 שעה של צליה בחום של 225 מעלות-מורידים ל-160 מעלות וממשיכים לצלות עוד 30 דקות לנתח של 1.5 ק"ג ועוד 20 דקות לנתח שלנו-1.8 ק"ג . בשום מצב אין לפתוח את התנור באמצע על מנת לא לפגוע בצליה האחידה. 9.הנתח מוכן.....בתאבון !
 

sjarjar

New member
הכל טוב. אבל למה לא ייכנסו אותם אנשים פה../images/Emo35.gif

אנחנו לא טורפים בני-אדם. בד"כ.
 

Master Stav

New member
זה בדיוק מה שאמרתי לו ולאחרים ....

יש כאלו שלוקח להם זמן
 

sjarjar

New member
אגב

קשירת הנתח בחוט אחד ע"י לולאות מושחלות וכו', היא אחת הפעולות הכיפיות שאני מכיר במתכונים כאלה.
 
למעלה