רוסטביף מבשר שהוקפא

  • פותח הנושא netc
  • פורסם בתאריך

netc

New member
רוסטביף מבשר שהוקפא

שלום לכולם,
אני מתכנן להכין בסופ"ש הבא רוסטביף בתנור (סינטה).
הקצב שלי אמר שבחול המועד אין אספקה של בשר ולכן אם אני רוצה אני חייב לקנות עד החג את הנתח, מה שאומר שאז אני אהיה חייב להקפיא אותו.

האם יש טעם בכלל או לוותר? עד היום תמיד דאגתי לקנות בשר טרי לרוסטביף ולעשות באותו יום, תמיד אמרו לי שאחרי ההקפאה הנתח בתנור מאבד המון טעם...
 
אין שום בעיה להכין רוסטביף מבשר שעבר הקפאה. ייצא מצויין.

הפשר במקרר יממה לפני הצליה. הבא את הנתח לטמפרטורת החדר לפני הכנסתו לתנור. ייבש היטב את הנתח לפני התיבול וזה הכל.
 
זה יותר אופן הכנה ממתכון ומאוד תלוי בגודל ועובי הנתח

רוסטביף אני מכינה משלושה סוגי נתחים פילה, סינטה או שייטל.
פילה לא מכינה מעבר לדרגת צליה של מדיום כי אחרת הוא מתייבש ולא טעים. סינטה או שייטל אוהבים אצלי וול דאן. אופן ההכנה עד דרגת הצליה דומה אם כן בשלושת סוגי הנתחים.
מחממת תנור ל 220 מ"צ. את הנתח כאמור מביאה לטמפרטורת החדר.
מייבשת היטב את הנתח מנוזלים. אני מתבלת בתערובת שמורכבת משמן זית שום כתוש, חרדל מלח ופלפל.
מורחת היטב את הנתח.
מניחה על רשת מוגבהת של תבנית אפיה המיועדת לצליה.
משתמשת במדחום לבשר שנעוץ בחלק העבה של הנתח
20 דקות צליה בטמפרטורה הגבוהה. (את הצליה בטמפ' הגבוהה ניתן להמיר בצליה במחבת חמה שצורבת את הבשר היטב מכל הצדדים ואז להכניס לתנור ל 160 מ"צ).
הורדת הטמפרטורה ל 160 מ"צ וצליה עד שהחום הפנימי של הבשר מגיע ל 60 מ"צ לדרגת מדיום או 70 מ"צ לוול דאן.
מוציאה מהתנור. מכסה וממתינה 20 דקות לפני הפריסה וההגשה.
למי שמחפש נוסחה והוא נטול מדחום, מקובל לצלות 20 דקות על כל ק"ג בשר לאחר הצליה הראשונה של 20 דקות.(או הצריבה במחבת).
 

אבי בן 1231

Well-known member
וואוווו .... תודה רבה מקרב
על הפרוט המושקע.


 

אבי בן 1231

Well-known member
שאלת הבהרה, כמעט הכל ברור

אך האם עצם הכנסת הבשר לתנור מספיקה או שיש גם צורך להפעיל את התנור
 

אבי בן 1231

Well-known member
כדאי שתפנה לחדר מיון כאב בטן עלול להיות גם סימן להתקף לב


איני רוצה לאבד חבר יקר שזה מקרוב הכרתי.
בגילך חובה להשמר

אנא דווח אם הכאב עבר, החלמה מהירה, ידידי היקר

חג שמח לך ולמשפחתך
 

רוני1955

Active member
תודה שאתה דואג לי.

נסעתי באמת לבית חולים, ואמרו לי שם שבפעם הבאה לא כדאי לצחוק מבדיחות דביליות, אלא לשמור את הצחוק לבדיחות פחות מפגרות.
אמרו לי גם שמ"חברים" כמוך כדאי להישמר, כי עם חברים כאלה לא צריך אויבים. זה לא אני אומר, אלא הרופאים בבית החולים.
 

אבי בן 1231

Well-known member
עליי לציין שאני דווקא מרוצה שאתה ממשיך במערכת ההכפשות

אני עוד עלול להפתיע אותך ואת חברתך הסבתאניו בת ה 23 מהצפון.
ובכדי להיות ברור אני מציע לך לרדת מהעץ שטיפסת עליו.
אתה עוד עלול להיות מופתע מתגובתי.
ראה הוזהרת!!!!
 
תצטרך להתרגל רוני


עכשיו שהוא היגיע לכאן לא נימלט מהתשובות שלו לכל פיפס אפשרי. לילדים בני 3 תמיד יש הרי תשובה של... ילדים בני 3.
ועוד תצטרך להתרגל לסיפורי הריקודים עם אשתו, לקריירה המקצועית המאוד עשירה שלו, לתעמולה הכהניסטית (בלשון המעטה) ועוד כהנה וכהנה.
יהייה שמח למרות כל המאמצים של המנהל כאן. זו ספחת שאין כמותה!
 

אבי בן 1231

Well-known member
סבתא יקרה בת 23. הישמרי בלשנוך אין לך חסינות דיפלומטית,

סבלנותי עלולה לפקוע.
כן יש לי קריירה במתן שעורי רקוד פרטיים יש לך בעיה עם זה

האם זה קשור לפורום מתכונים או לפורום מחרחרי ריב ומדון, חולניים

מי שעסוק פה בלהגיב לכל פיפס הוא את סבתאניו יקרה

וכמו שנאמר הפוסל - במומו פוסל.
 

אבי בן 1231

Well-known member
מתכון להכפשות עסיסיות
זה פורום מתכונים, לא


קריירה במתן שעורי רקוד פרטיים לזה יש להוסיף
בעלות על מעבד מזון הטוב ביותר בעולם כרגע.
הס מלהזכיר את שמו.
והרי לכם חברים יקרים מתכון להכפשות.
חג שמח לחברים
 
למעלה