רוסיה: "החמאס צריך לכבד ההסכמים"

נכתב ע"י: עומר שיקלר

כך אמר שר החוץ הרוסי בפגישה עם משלחת החמאס שנחתה במוסקבה * חאלד משעל: נקיים מו"מ לשלום עם ישראל רק לאחר שישראל תסיים את הכיבוש

"יש צורך שהחמאס, לאחר שנבחר לשלטון, ישנה את צורתו למפלגה פוליטית ושהזרוע הצבאית תהפוך לחלק לגיטימי משירותי הביטחון הפלשתינים". את הדברים אמר שר החוץ הרוסי, סרגיי לברוב, לפני שנכנס (שישי, 3.3.06) לפגישה מדינית עם ראשי החמאס אשר הגיעו למוסקבה. הוא ציין, כי כחלק מהסדרת התנועה בממשלה יש לפרק את הזרוע הצבאית ולשלבה במערכות השלטון המקובלות.

לדבריו, לא יהיה לחמאס עתיד אם לא ישנה את פניו ויתפרק מנשקו. הוא הוסיף, כי החמאס צריך לכבד את כל ההסכמים שחתמה הרשות עם ישראל. "אנחנו בטוחים כי החמאס ידע לכבד את כל ההסכמות וההתחייבויות שנעשו בעבר".

בשעות הצהריים קיבל לברוב את פני ראש המשלחת, חאלד משעל וקיים עימו פגישת עבודה. עוזרו של שר החוץ, אלכסנדר סלטנוב, יהיה איש הממשל הבכיר ביותר שייפגש עם יתר אנשי החמאס. בשעות הערב יקיימו האישים מסיבת עיתונאים.

מוחמד נזאל, מבכירי הארגון, אמר עם הגעת המשלחת למוסקבה, כי "לחמאס אין כל כוונה להכיר בישראל". הדברים נאמרו בתגובה להודעות מוסקבה כי ינסו להשפיע על ראשי הארגון להכיר בישראל.

נשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, הודיע עוד טרם נחתה המשלחת במוסקבה כי לא ייפגש עם אנשי התנועה. ראשי ממשל ובראשם פוטין הודיעו, כי בפגישות תעלה הדרישה שהחמאס יכיר בישראל וכן יזנח את דרך הטרור.

מנהיג החמאס, חאלד משעל, אמר ערב הנסיעה בראיון לתחנת טלוויזיה NTV בדמשק, כי המשלחת שהגיעה לרוסיה תדון על המשך המשא-ומתן במזרח התיכון, אך ציין, כי כל עוד העם הפלשתיני חי תחת כיבוש לא יהיה מו"מ. לדבריו, "הפלשתינים רוצים להיות חופשים", והמו"מ לא יתקיים "כל עוד הכיבוש הישראלי נמשך".

משעל ציין, כי בארגון שמחו מעצם ההזמנה להיפגש עם אנשי ממשל רוסים, גם אם אין מדובר בראשי הממשל. הוא הדגיש, כי הוא מרוצה מהעובדה ש"רוסיה נקטה בעמדה אמיצה, ופעולותיה יעזרו לקדם את השלום במזרח התיכון". משעל סירב בכל תוקף להתייחס לנושא ההכרה בישראל.

אלכסנדר קלוגין, שליח רוסיה למזרח התיכון, התייחס אתמול לביקור אנשי הארגון במוסקבה. הוא ציין כי במהלך הפגישות הרוסים לא מעוניינים להציב תנאים, אלא לנסות ולשכנע אותם. לדבריו, "לא נציב דרישות. ננסה לשכנעם שזהו המועד לקבל החלטות אחראיות". הוא הוסיף, כי על אנשי החמאס להבין כי כאשר מגיעים לשלטון - יש אחריות גדולה וכבדה וחשוב להבין דבר זה.

עודכן ב- 03/03/2006 17:22:00

a e q u i t a s

New member
אני מאמין בפסיכולוגיה הפוכה על החמס

אני נוטה להאמין שדווקא מדיניות הכרה בחמאס תיצור מכבש לחצים עצום, ובסופו של דבר תרכך את עמדותיה הניציות של החמאס כתנועת טרור. הרשות הפלסטינית מחזירה עשרות מיליוני דולרים לממשל אמריקאי, ישראל מקפיאה מאות מיליוני שקלים וסגירת מעברי הגבול ימוטטו את הכלכלה הפלסטינית ולכן החמאס לדעתי יגמיש את עמדותיו. אירגון שנושא באחריות למיליוני אזרחים, חייב לשנות את מדיניתו, אחרת הוא יביא על עצמו כיליון. זה פשוט עניין של פיסכולוגיה הפוכה. זה מזכיר לי טריק כשהייתי בצבא (וזה היה ממש לפני מספר חודשים), שנותנים לחייל בעייתי טיפה סמכות כמו חניך תורן, החייל פתאום עושה מהפך של 180 מעלות והופך להיות החייל המצטיין. אני מאמין שיהיה טוב יותר, אגב זה גם הגישה של שירות הביטחון הכללי, בניגוד מוחלט להערכותיו של אגף המודיעין של צה"ל, שמכין את הצבא לסיבוב דמים נוסף, אבל כפי שאתם כבר שמתם לב - אמ"ן נכשל לחלוטין בחיזוי תוצאות בחירות כל כך ברורות, אני מאמין שגם פה הוא טועה.

אלון 58

New member
אנו לא זקוקים להכרה המזופתת שלהם!

יכירו או לא יכירו,לא שוה התיחסות.מספיק עם ההתרפסות הזאת בפני עוד חלק זה מ"הסרטן של האנושות",אנו לא זקוקים להכרתם,אם התנתקות אז עד הסוף,לא לפועלים שלהם כאן,שחלקם בודאי ינסה לפגע בנו,לא לגבות מסים מהם כדי שלא נצטרך לממן אותם.יש מספיק אויבים אחרים ש"מתנדבים" לממן אותם.גם ככה הכסף לא ישמש לטובת עמם,אלא לשימון מערכת הטרור שלהם.

a e q u i t a s

New member
אני חושב שזה סתם הוצאת קיטור

אני לא מאמין שחמאס יוביל את עמם לאבדון, אני באמת חושב שזה לצורכי פירסום. צריכים גם לזכור שאותה מדינה שלכאורה מממנת אותה, איראן, לא פעם טען אבו מאזן שהוא על הכוונת שלהם. אני חושב שיש פה הרבה פוליטיקה מאחורי הקלעים, וכן אני מעריך שחמאס יוכר על ידי ישראל, לטוב או לרע.

תרשה לי לחלוק עליך

תנועת החמאס היא תנועה איסלאמית עם אידאולוגיה של האחים המוסלמים, היא לעולם לא תכיר בישראל. התנועה היא דתית ולכן מטרתה היא לכופף את היהודים תחת שלטון מוסלמי, המילה המדוייקת היא דימה. התנועה האיסלאמית לא יכולה להשלים עם שלטון יהודי ששולט על מוסלמי ולכן שתי היישויות לעולם לא יחיו זו לצד זו. מתק השפתיים שלה לא יחזיק לאורך זמן, אני חושב שזה הזמן להתנתק מהרשות הפלסטינאית. צריך לנצל את הבחירות להפרדה מלאה כולל איסור על תנועת פועלים לתוך שטחי ישראל,הגיע הזמן שנבין אחרי מאה שנות מאבק שאולי הערבים לא רוצים אותנו כאן.

a e q u i t a s

New member
צריכים להסתכל מנקודת מבטו של משעל

וכמה פרקטי אתה החושב שהפרדה מלאה מפלסטינים היא אפשרית, נוכח העובדה שלטוב או לרע, הפלסטינים קשורים אלינו בטבור. סוגיות כמו שאיבת מים, תשתיות כמו חשמל, טלפון וגז. מוצרי צריכה כגון חלב, קמח וסוכר, תרופות, ייצוא וייבוא מנמלים ישראלים והשקל שנסחר ברשות הפלסטינית ומעל לכל העובדה שהפרדה האמיתית היא בלתי אפשרית. אני לא נאיבי, ומבין שאג'נדה של החמאס היא השמדת מדינת ישראל, אם זאת צריכים להתסכל מנקודת המבט של חלאד משעל, פיגוע שימומן על ידי החמאס יגרור בדיוק לאותם סנקציות שרשמתי למעלה. והחמאס כמפלגה שלטון שאחראית על מיליוני אנשים לא יכולה לקחת אחריות למעשים חסרי אחריות שכזו. אני חושב שמעל לכל, התקופה הקרובה היא אבן בוחן לאיפוק הישראלי והתפכחות של החמאס מאשליית הפיגועים שיטיבו עם הפלסטינים. אגב אם נסקור לרגע את אירועי הטרור בתקופה אחרונה אפשר לראות שהדווקא גדודי אל-אקצא הם החוליות שמשגרים את הקאסמים - כך שחמאס באמת נמצא בתקופה של בחינה מחדש. שוב, אין זה התרפסות אלא רק תקופת ביניים לראות לאיזה כיון החמאס כממשלה תבחר את דרכה.

מסלינה

New member
את הקשר ניתן לנתק

לעזה, ממנה נסגנו, יש קשר עם מצרים ועם כל העולם, וכל מה שהיא מקבלת מישראל היא יכולה לקבל ממקורות אחרים, או להסתדר בעצמה. לפני 67 אנו לא סיפקנו שרותים לאוכלוסיה שם, ועובדה שהם הסתדרו בלעדינו. גם הגדה, ברגע שניסוג משם, לא תישאר כיחידה מנותקת בחלל. יש את ירדן וממנה ניתן להגיע לכל העולם.

a e q u i t a s

New member
קשה לי לראות את ממשלת ישראל

קשה לי לראות את ממשלת ישראל נותנת אור ירוק לגבול משותף עם ממלכת ירדן. אני לא בטוח כלל שהירדנים ירצו שגבולם המשותף יהיה עם הפלסטינים שכן זה עלול לערער עוד יותר את השלטון של המשפחה האשמית. כידוע כמעט 70אחוז מאזרחי הממלכה הם פליטים פלסטינים. לפחות מזוית הראיה הביטחונית, גבול משותף עם ירדן הוא סכנה אסטרטגית לישראל, שכן בניגוד לסיני אין שם עומק האסטרטגי ומדינות עיונות יכולות פשוט לעבור את ירדן ולהגיע ישירות לישראל. צריכים לצאת מתוך נקודת הנחה שמשטר הידידותי בירדן חדל מלהתקיים בנקודת זמן כולשהו, שלוקחים סיכונים כל כך כבירים כדוגמת גבול משותף.

מסלינה

New member
כשניסוג מהגדה, לא תהיה לנו שליטה

ולא נוכל לקבוע מה יהיה שם, בין היתר בתחום הקשרים בינה לבין ירדן. דעתי היא שהאינטרס שלנו הוא להתנתק לגמרי מהגדה ועזה, למרות הסכנות שאתה מעלה. בכל מקרה, רצוי לגבש לנו אסטרטגיה בנושא, ולא לאלתר ולחלטר.

חייבים להתנתק

מדינת ישראל לא חייבת דבר לרשות הפלסטינאית ולאוכלוסייה שלה. ירדן תתמוטט כך או כך גבול משותף עם רשות פלסטינאית אולי יחיש את התהליך אך בסופו של דבר הוא בלתי נמנע. לא ייתכן שמבחינה פרדוקסלית מדינת ישראל היא האחראית על האוכלוסייה הפלסטינאית ולא ארצות ערב מצב זה צריך להיפסק.מבחינה בטחונית עליי להזכיר לך את מעבר רפיח שלא הביא לגל טרור עצום כפי שנביאי השחור חזו. מדינת ישראל צריכה לנצל את מנוף החמאס כדי להתנתק מהפלסטינאים בעיקר מבחינת הפועלים שעובדים בישראל. בקשר לחמאס וטרור, חמאס לעולם לא יוותרו על פעולות הטרור משום שזו דת, דת היא לא מקום שיש בו הנחות לכאן או לכאן. מדינת ישראל לא תשנה מסורת של אלפי שנים שעליהם משעל ודומיו התחנכו, לזכותם יש לאמר שהם כנים בקשר לכוונותיהם להשמדת ישראל. אתה לא אדם דתי לכן לעולם לא תוכל להבין את הלוגיקה שלהם, זאת בעצם הטרגדיה שלנו במזרח התיכון.

למעלה