רוסים מתכוונים לאסור על אימוץ בינ"ל?

EmLeBanim

New member
רוסים מתכוונים לאסור על אימוץ בינ"ל?

קראתי עכשיו בפורום רוסי שבאפריל רוסים מתכוונים לחוקק חוק על איסור מוחלט של אימוץ בינ"ל.
מישהו שמע על זה משהו?

KallaGLP

New member
לצערי, נשמע סביר בהחלט

לאור הרוחות המנשבות שם בשנים האחרונות.

fannyd

New member
לא נראה לי סביר בתקופה נראית לעין

נכון שקיימת מגמה לצמצם ככל האפשר את הוצאת הילדים לחו"ל. בשנה האחרונה אף חל גידול דרמטי במחוזות שאינם מאפשרים אימוץ בינ"ל, נוספו 8 מחוזות לעומת 21 שהיו. עם זאת אחרי פסילת ארה"ב, צרפת ועוד מנימוקי טובת הילדים יש על הרוסים הרבה עיניים וזה כלל לא מזכיר את מה שקרה ברומניה למשל שבאחת סגרה את שעריה. במסיבת העיתונאים שקיימה התנועה "אימהות רוסיה" נאמר במפורש ע"י בעלי תפקידים שסוגיית פתרון לילדי בתי הילדים קיבלה קדימות מצד השלטונות והוצאת ילדים לחו"ל תאושר רק במקרי קיצון של העדר פתרון נאות בתוך המדינה. במדור שאלות ותשובות של סוכנות ידיעות מוכרת מופיעה גם רשימת מדינות מנועות אימוץ בגלל חוקים שמאפשרים נישואים חד מיניים. גם רשימת מסמכים נדרשים מזרים טפחה בהשוואה למה שהכרנו. אגב, ציינו שם שבתכנית חתימת הסכם הדדיות עם בריטניה וישראל.

fannyd

New member
זאת תנועה חברתית

כפי הנראה בחסות השלטון, שנוסדה ב-2012 ומאגדת למעלה מ-700 ארגונים חברתיים בפדרציה הרוסית שפועלים בתחומי קידום זכויות המשפחה, אימהות וילדים. יש לה 63 סניפים ברחבי רוסיה. קידום אימוץ פנים ארצי בין הפרויקטים של התנועה.

fannyd

New member
לא חושבת שזה רלוונטי

זה ארגון גג כדוגמת ויצו או נעמת שמטרתו לפעול למען השכבות החלשות בחברה.

סביון1

New member
לא הבנתי. אין להם מדיניות בעד או נגד אימוץ

בין ארצי? למה זה לא רלונטי? זה נושא שנוגע בדיוק בשכבות החלשות בחברה. אני תוהה מה עמדתם, אם הם חושבים שאימוץ בין ארצי הוא לטובת או לרעת השכבות החלשות בחברה.

fannyd

New member
את מוזמנת לשאול אותם ולספר לנו

יש להם אתר ובו נתונים כלליים על מטרות, פרויקטים וחברי הנהלה. אין שם דבר על הנושא שמעניין אותך.

KallaGLP

New member
בסופו של דבר מי שיקבע הוא פוטין

ופוטין מצפצף על העולם ועושה מה שטוב לו ותמיד יוצא מנצח. למיטב הבנתי, פוטין אישית היה רוצה לסגור את האימוץ. גם אם באופן רשמי הוא לא ייסגר לגמרי, כבר עכשיו המצב הוא כזה שבפועל כמעט בלתי אפשרי לאמץ משם, והמגמה הזו עלולה להימשך ולהחמיר. אני באמת רוצה לקוות שישראל תהיה המדינה יוצאת הדופן שתוכל להמשיך לאמץ מרוסיה בצורה יעילה כפי שזה היה בעבר, אבל אני לא מרגישה אופטימית מדי.

fannyd

New member
אימוץ בינ"ל הוא לא מדליה

לא תמצאי ראש מדינה שמתגאה בזה. נראה לך שהתנגדות לאימוץ ע"י משפחות חד מיניות הוא רק שיגעון פרטי של פוטין? נראה לך שהרצון לקיים מעקב בשלב פוסט אימוץ גם הוא שיגעון פרטי של פוטין חסר כל הגיון? הרי על זה נפלו המדינות שנכנסו לרשימה השחורה. ומישראל אפשר להוציא ילדים לאימוץ בינ"ל? זה עושה אותה מדינה לא נאורה שנשלטת ע"י שגעון של עריץ?

KallaGLP

New member
לא ברור איך הסקת את הדברים האלה ממה שכתבתי.

לא, אני ממש לא חושבת שיש להתגאות בהוצאת ילדים לאימוץ מחוץ למדינה. היה גם רצוי שהמדינה תדאג יותר לכך שכל כך הרבה אנשים מלכתחילה לא יגיעו למצב שצריך למסור ילדים לאימוץ. במצב שבו יש לדאוג לילדים ללא משפחה, כמובן שעדיף שיהיה להם פתרון בתוך מדינתם. השאלה מה קורה כשאין פתרון כזה שבאמת נותן מענה לפחות למרבית הילדים. במקרה כזה הרע במיעוטו שלדעתי טובת הילדים מחייבת הוא אימוץ בינלאומי. בלית ברירה ולא כי זה פתרון מיטבי או עדיף. ולא, לא רק רוסיה כמובן חוטאת בכך ששיקולים של פוליטיקה ויוקרה ולא טובת הילדים היא לעתים בראש מעייניה, אני בטוחה שכל המדינות והפוליטיקאים בעולם אינם חפים מכך, השאלה היא רק עד כמה המצב באותן מדינות חמור וכמה נזק נגרם בכל מקרה כזה לילדים שאיש לא מאמץ אותם, לא כי איש אינו רוצה אלא כי לא מאפשרים לאמצם משיקולים שונים ומשונים. גם השיקולים האציליים והצודקים ביותר ברמה העקרונית הופכים להיות לבלתי אנושיים כשבסופו של דבר טובת הילדים נפגעת. באשר למשפחות חד מיניות - לדעתי בימינו לאסור אימוץ ממדינות שמאפשרות נישואים כאלה זו צביעות. לא אמרתי שרק פוטין חוטא בזה, אבל במקרה שלנו מדובר במצב ברוסיה ולא בכל המדינות האחרות בעולם. לצורך העניין, זו צביעות בלי קשר לכיוון שממנו היא באה, רק שהכיוונים האחרים אינם ממש רלוונטיים כרגע לשרשור הזה. ואילו באשר למעקב פוסט אימוץ בכלל לא הבנתי מה הקשר לשרשור ואיפה אמרתי שלא צריך כזה. לדעתי חשוב מאוד שיהיה מעקב כזה, אבל בשביל זה קודם כל צריך להיות אימוץ.
לסיכום, אני פשוט שמעתי פעם במו אוזניי את פוטין בראיון אומר בפירוש שצריך להפסיק לגמרי עם אימוץ בינלאומי ועם הוצאת הילדים מחוץ לרוסיה ושיש בכוונתו לדאוג לכך, וזו הסיבה שאני מאמינה שזה עלול לקרות. הבעיה היא שלא ראיתי אותו מציע פתרון לילדים האלה במסגרת מדינתו, ולא עצם התנגדותו לאימוץ בינלאומי.

fannyd

New member
האימוצים תקועים כי אין הסכמים

רק באשמת רוסיה? אני לא משוכנעת. ולגבי פתרון לילדים בתחומי רוסיה - כל צעד שהרשויות עושות לטובת העניין מבורך. ממש לא משנה אם המניע פוליטי או לא, משנה העשייה ואם אכן נעשים שם מאמצים בכיוון הנכון אני בעד.

KallaGLP

New member
אני לא יודעת מה תוקע את ההסכמים

אבל אני מניחה שהתנגדותו של פוטין היא חלק לא מבוטל מהעניין. כאמור, הוא לא מסתיר את עמדתו ולא את המדיניות שלו. אין לי שום מידע על אינטרס ישראלי לתקוע חתימת הסכמים עם רוסיה, אבל אני בהחלט מוכנה לשמוע מידע על כך אם יוצג כאן. ושוב - מובן מאליו שאני בעד כל צעד שנעשה למצוא פתרון לילדים בתחומי רוסיה, השאלה היא שוב רק מה הקשר לשרשור הזה. כל עוד המאמצים הללו לא הוכתרו בהצלחה, יש לספק פתרון מיידי לכמה שיותר ילדים שעדיין תקועים בבתי ילדים ללא פתרון. אסור להקריב את חיי הילדים האלה למען איזשהו פתרון עתידי שאולי יבוא ואולי לא, שואלי יהיה מוצלח ואולי לא. הרי אפשר לעשות את הדברים במקביל: לפעול למען פתרון פנימי ובינתיים לאפשר פתרון לילדים הזקוקים לו כאן ועכשיו באמצעות אימוץ בינלאומי. אין שום סתירה בין הדברים, הם יכולים להתקיים במקביל ללא תלות זה בזה ואני לא רואה סיבה לכרוך אותם זה בזה.

fannyd

New member
אם לא יודעים למה להטיל את האחריות על פוטין?

ראית איזה עדכון באתר משרד הרווחה/החוץ/המשפטים? מה הקשר לשרשור? שהתנהלות הרשויות בישראל היא לא ראויה בלשון המעטה. גילוי נאות אינו עבירה על בטחון המדינה. לציבור המאמצים בישראל מגיע יותר מלהיות ניזונים משמועות.

KallaGLP

New member
אילו היה מדובר רק או בעיקר בישראל

היה אפשר לטעון שייתכן שעיקר הבעיה מקורה בישראל. אבל המצב הוא שהאימוץ הבינלאומי מרוסיה תקוע בכל מקום וזה ידע כללי שפוטין לאחרונה עושה מאמצים כדי לצמצם את האימוץ מרוסיה, אם לא להפסיקו כליל. כאמור, אני שמעתי במו אוזניי את פוטין מצבהיר שבכוונתו לפעול להפסקה מוחלטת של האימוץ הבינלאומי. על שני הדברים הללו אני מבססת את דבריי.

fannyd

New member
אז הנה קישור עבורך

בידיעה מ-22.1.14 טוענת חברת מועצת הפדרציה פטרנקו שרוסיה לא אסרה אימוץ בינ"ל ולא מתכננת לעשות זאת בעתיד. לדבריה מתקיימים אימוצים לאיטליה, ספרד וגרמניה בעוד ארה"ב מתעקשת לקחת את הנושא למישור פוליטי ולקשור אותו לחוק מגניטסקי במקום לנהל מו"מ להשגת שקיפות לגבי גורל המאומצים לאחר הגעתם לארה"ב.

KallaGLP

New member
ואפשר גם למצוא קישורים כמו זה המצורף.

מה אני אגיד לך, אני מקווה שהאימוץ יימשך כל עוד אין פתרון טוב אחר עבור הילדים, אבל אני לא אופטימית. בסופו של דבר, לא בכתבות האלה העניין תלוי.

למעלה