לא ברור איך הסקת את הדברים האלה ממה שכתבתי.
לא, אני ממש לא חושבת שיש להתגאות בהוצאת ילדים לאימוץ מחוץ למדינה. היה גם רצוי שהמדינה תדאג יותר לכך שכל כך הרבה אנשים מלכתחילה לא יגיעו למצב שצריך למסור ילדים לאימוץ. במצב שבו יש לדאוג לילדים ללא משפחה, כמובן שעדיף שיהיה להם פתרון בתוך מדינתם. השאלה מה קורה כשאין פתרון כזה שבאמת נותן מענה לפחות למרבית הילדים. במקרה כזה הרע במיעוטו שלדעתי טובת הילדים מחייבת הוא אימוץ בינלאומי. בלית ברירה ולא כי זה פתרון מיטבי או עדיף. ולא, לא רק רוסיה כמובן חוטאת בכך ששיקולים של פוליטיקה ויוקרה ולא טובת הילדים היא לעתים בראש מעייניה, אני בטוחה שכל המדינות והפוליטיקאים בעולם אינם חפים מכך, השאלה היא רק עד כמה המצב באותן מדינות חמור וכמה נזק נגרם בכל מקרה כזה לילדים שאיש לא מאמץ אותם, לא כי איש אינו רוצה אלא כי לא מאפשרים לאמצם משיקולים שונים ומשונים. גם השיקולים האציליים והצודקים ביותר ברמה העקרונית הופכים להיות לבלתי אנושיים כשבסופו של דבר טובת הילדים נפגעת. באשר למשפחות חד מיניות - לדעתי בימינו לאסור אימוץ ממדינות שמאפשרות נישואים כאלה זו צביעות. לא אמרתי שרק פוטין חוטא בזה, אבל במקרה שלנו מדובר במצב ברוסיה ולא בכל המדינות האחרות בעולם. לצורך העניין, זו צביעות בלי קשר לכיוון שממנו היא באה, רק שהכיוונים האחרים אינם ממש רלוונטיים כרגע לשרשור הזה. ואילו באשר למעקב פוסט אימוץ בכלל לא הבנתי מה הקשר לשרשור ואיפה אמרתי שלא צריך כזה. לדעתי חשוב מאוד שיהיה מעקב כזה, אבל בשביל זה קודם כל צריך להיות אימוץ.
לסיכום, אני פשוט שמעתי פעם במו אוזניי את פוטין בראיון אומר בפירוש שצריך להפסיק לגמרי עם אימוץ בינלאומי ועם הוצאת הילדים מחוץ לרוסיה ושיש בכוונתו לדאוג לכך, וזו הסיבה שאני מאמינה שזה עלול לקרות. הבעיה היא שלא ראיתי אותו מציע פתרון לילדים האלה במסגרת מדינתו, ולא עצם התנגדותו לאימוץ בינלאומי.