רועי, ארבעה חודשים, ממש לא בכיין...

n i s h a

New member
רועי, ארבעה חודשים, ממש לא בכיין...

רק כשהוא עייף או רעב הוא "מקטר"... פעמים ספורות הוא ממש בכה בכי "כבד". אבל מה? הוא 'פחדן' (או יותר נכון 'נבהלתן'). כל רעש קטן ביותר מקפיץ אותו. הוא קופץ בבהלה, ואז יש בכי קצר - אמא/אבא מרגיעים ומסבירים לו שזה שום דבר, סתם רעש של... והענין מסתיים. הוא יכול להבהל מרעש של אופנוע (כשאנחנו בתוך הבית), רעש של מכסחת דשא, כשמישהו מתחיל לדבר (בקול רגיל) לאחר שהיה שקט, כשמשהו נופל על הרצפה, ועוד ועוד. אתמול בלילה, השעה בערך 02.30 הוא התעורר להנקה, כמובן שהבית שקט, וגם בחוץ שקט, והוא יונק בשקיקה. ופתאום? מה לעשות? היה לי אפצ'י. אני כבר יודעת מהעבר שהתעטשויות מבהילות אותו, אז ניסיתי "לבלוע" את האפצ'י ללא הצלחה. ולא סתם ללא הצלחה, יצא לי אפצ'י חזק בריא וקולני במיוחד. הוא נבהל כמו שבחיים לא ראיתי. הוא כמובן שמט את הפטמה מהפה, עשה את ה'פרצוף הנעלב' שלו (הפרצוף שתמיד בא לפני הבכי), והתחיל לבכות בכי היסטרי. פעם ראשונה מאז שנולד שאני לא מצליחה להרגיע אותו. בכי קורע לב. ניסיתי להסביר שזה כלום, ובסה"כ אמא עשתה אפצ'י אבל זה לא עזר. רועי לא הצליח להרגע. הדבר גרר כמה שיעולים, שגררו הקאה קלה, והבכי ממשיך וממשיך וממשיך. ממש לא 'בכי של רועי'. לאחר כמה דקות טובות הצלחתי להרגיע אותו, והוא חזר לינוק - והשקט חזר למעוננו. האם מוכר? האם גם ילדיכם נבהלים מכל 'פיפס' ורחש קטנים? יכול להיות שהוא שומע הכל 'חזק יותר' (האוזניים במשפחה של בעלי מאוד מאוד רגישות לרעש...) [או שמא יש לכן שיטות להשתיק אפצ'ים ??
)

דניאL

New member
ההודעה שלך כ"כ הצחיקה אותי../images/Emo6.gif

הכוונה בגלל הניסוח, פשוט כתבת מאוד מצחיק. ואני חלילה לא מזלזלת במצוקה של רועי. אני חושבת שאולי כדאי להתיעץ בטיפת חלב או עם רופא הילדים כי נשמע שהוא ממש סובל כשהוא נבהל ככה. שירה עשתה את הפרצוף הנעלב ובכתה נורא כשנשברה לי כוס במטבח (שירה היתה בסלון) היא מאוד נבהלה מהרעש. כמובן שהרגעתי אותה די מהר. לעומת זאת, יש לנ כלבה מה זה נבחנית, כל פעם שמישהו "מעז" לעבור במדרגות היא פורצת בצרור נביחות שלא היה מבייש גם דני ענק (והיא בסה"כ לברדורית מעורבת די גמדית) שירה די התרגלה לרעש כי זה מאז שהיא נולדה, אבל גם מזה לפעמים היא קופצת, אבל לא בוכה. מקווה שיסתדר לך בקרוב הקטע הזה אצל רועי ובנתיים, קחי הרבה היסמנל (נגד הפטצ'י, בצחוק)

טוטי30

New member
רועי מתוק, זה בסדר לבכות...

יכול מאוד להיות שרועי הוא ילד רגיש (ראי הגדרה של הלוחשת לתינוקות...). ומאוד יכול להיות שהוא צריך להוציא את האנרגיה שלו והטריגר לזה הוא רעש פתאומי, כמו אפצ'י (לבריאות) שמפר את השלווה שלו. בדרך כלל, לפי מה שאת מספרת, רועי הוא מלאך שקט ורגוע, ולא בכיין, כך שמדי פעם בכי זה בריאות. אמא שלי אומרת שתינוק בוכה זה תינוק בריא... ומסתכלת על החצי כוס המלאה. אני לא מתה על הבדיקה הזאת... אבל אני זוכרת אותה כשרועי שלי מתחיל לבכות קצת. לפחות אני יודעת שהריאות שלו בסדר גמור

niniv

New member
נירית, זה כ"כ מצחיק...../images/Emo6.gif

קרעת אותי מצחוק.... הוא נשמע כל-כך חמוד... יכולתי ממש לראות את הפרצוף שהוא עושה לפני.... צר לי שאין לי תשובות או עצות...אולי הזמן יעשה את שלו, הוא יגדל קצת וירשה לכם לעשות אפצ'י בבית... בנתיים, אם אני יראה ברחוב אישה עם פרצוף של אפצ'י מאופק, מחזיקה ילד קטן ומתוק על הידיים, אני אדע בטוח שזאת את...

קרן^

New member
איזה מאמי.. גם לי יש רועי "נבהלון"

וזה קרה כשהיתה פתאום הפסקת חשמל כששברתי משהו (זה קורה אחת לשבוע לפחות) כשיש רעש פתאומי וכל מיני כאלה אני עושה לו טיפול בהלם
מבהילה אותו מדי פעם בצחוק, תוך כדי משחק צועקת לו "בום" וכאלה וצוחקת, שיבין שזה לא נורא שיש רעש הוא עכשיו בן חצי שנה ופחות נבהל מקולות ורעשים הוא יותר "צורח" כשאני נעלמת לו משדה הראיה בדר"כ נותנת לו לבכות תוך כדי חיבוק וליטוף ומרגיעה אין מה לעשות מעבר לזה.. נדמה לי.. אני גם מתאפקת לא לצחוק כי הפרצוף העקום לפני הבכי הכי מצחיק בעולם :\

26יפעת

New member
עזבו את הבהלה אותי יותר מפחיד החנק

רועי נשמע ילד רגיש וגם אני יכולתי לדמיין את הפרצוף שלו, יובל דווקא לא נבהל יותר מידי מרעשים אבל כן בוכה ומשתעל אף פעם לא הגענו להקאה אבל היו כמה "כמעטים", נורא מפחיד הקטע הזה, לא? אם הוא היה יותר גדול (הוא בן 4 חודשים) הייתי חושבת שזה סוג של מניפולציה (פעם קראתי על זה משהו, אבל זה לא רלוונטי בגיל כזה צעיר)

קרן^

New member
גם רועי שלי צורח ונראה שהפסיק לנשום

אבל זה רק במקרים חמורים יותר גם משתעל לא דאגתי אף פעם שיקרה משהו נוראי מניפולציה? זה אולי הופך למניפולציה בהתאם לתגובה שלנו אני משתדלת לא לעשות עניין מההשתעלות

n i s h a

New member
ושאלה נוספת -

האם אתם חושבים שהדבר קשור להרגלים שהוקנו מגיל 0? למה אני מתכוונת? - הבית שלנו מאוד שקט: גרים באזור שקט, מדברים שקט, מוסיקה שקטה וכו'. האם לדעתכן, העובדה שהוא לא הורגל ל"רעשי החיים" מגיל קטן, ושהוא נשמר בתוך קופסא של צמר גפן,משפיעה על הענין? ואם כן - אז מה המסקנה? שצריך לעשות להם רעש "בכוונה" כדי שיתרגלו???

26יפעת

New member
נירית אני לא יודעת לענות לך אבל

אצלנו מגיל 0 רעש והמולה, הוא היה חודש בפגיה ואח"כ בבית הרעשני שלנו (תמיד מוסיקה או טלויזיה או חברים וכו') אולי בגלל זה הוא לא נבהל יותר מידי ואולי זה אופי, מי אני שאקבע?

מיקגאפ

New member
גם יובל שלי בין "הרגישים"

בדיוק היום המטפלת במשפחתון סיפרה לי שהיתה סיטואציה שבה היא שמה קוביה על הראש שלה והתעטשה קצת בקולניות והקוביה נפלה - כל הילדים התפקעו מצחוק חוץ מ... יובל שלי שפרץ בבכי קורע לב. שמתי לב גם בבית שהוא לא אוהב רעשים חזקים או פתאומיים, ואני מאמינה שיש בזה אפילו משהו תורשתי. אני למשל מאד רגישה גם כן לרעשים (לא מסוגלת לסבול כשאנשים מדברים בקול רם מדי או צעקות למשל) ואולי זה עבר גם אליו? בכל אופן פתרונות אין הרבה, חוץ לחבק ולנשק ולנסות להרגיע את התינוק כמה שיותר מהר. יובל לפחות נרגע מהר בידיים.

shirka

New member
ונועה בדיוק להפך מיובל...

רק שכש"מבהילים" אותה היא מתפקעת מצחוק! רק דברים מרגשים במיוחד סטייל לונה פארק ובובות שמבהילות אותה עם קולות ורעשים עושים לה את זה.

הצחקת אותי מצד אחד וריגשת אותי

מצד שני את יובל הרגלתי מההתחלה לישון ברעשים (רעשים חזקים כמו ילדים שצועקים , משחקים צוחקים במשפחתון שלי) לישון עם אור טלויזיה הדבר היחיד שעוד מצליח להבהיל אותה זה השיעול של אבאשלה והדיבור שלו איך שהיא שומעת אותו הופס היא מתעוררת ואם היא יונקת והוא משתעל את צריכה לראות את ההבעה שלה כשהיא שומטת את הציצי ומסתכלת עלי כאילו מה קרה כאן.

למעלה