רועי

החייזר

New member
רועי

עם איזה תאורת לדים אתה משתמש? תן קישור לתאורת לדים שתוכל להשתוות ל-2 מטאל הלייד כ"א 150 וואט.

roeeya

New member
תזכיר לי את גובה האקו' שלך?

אם אני זוכר נכון זה 70 ס"מ,
לדעתי אתה צריך עדשות צפופות, 60 מעלות
באתר שקניתי יש קיטים כאלה
http://www.aquastyleonline.com/products/Aquarium-36-LEDs-DIY-Kit.html

אתה צריך להוסיף גם מחליף חום. בתכלס צריך לחשב כמה כיסוי תתן לך אלומה של 60 מעלות בגובה שתתלה את הלד ולפי זה לחשב +- את כמות הלדים
לך תמיד על טיפה יותר וקנה קיט עם דימר כי הלדים חזקים יותר ממה שחושבים,
אם צריך עוד עזרה והתייעצות אני זמין (גם לבניה)

החייזר

New member
רועי

אורך 1.5
רוחב 40 שזה לא כולל את הסאמפ האחורי שהוא 20 כך שסך הכל זה 60. אבל לצורך חישוב זה לא חלק מואר בכלל.
גובה 50 ולא 70 (השתגעת?) לצמחייה?

האם 18 וואט לד שווה ערך לפלורסצנט 32 וואט?

roeeya

New member
אין כלל אצבע מבחינת יחסים,

זאת די בעיה

אם הגובה 50, אתה יכול ללכת על עדשות יותר רחבות (90 או 120) ולקבל פיזור טוב יותר.
יש הבדלים בין סוגי הלדים השונים, אני יכול להגיד לך ש45W בלדים חזקים פי 3-4 לפחות מאותה עוצמה של פלורוסנטים.
קשה למצוא כלל אצבע מדוייק. זה השלב של לקרוא טיפה בפורומים מקצועיים בחו"ל...
אצלי בנאנו יש גוף שבנוי מ 15 לדים של 3W, לדעתי הוא יכול בכיף להתחרות במטאל 150W. אתה יכול לקפוץ בהזדמנות לראות, בתנאי שאתה לא מספר איך האקו' שלי נראה.

החייזר

New member
לדים

יש לי הצעה שכוללת 9 פסים של 1.5 אורך, כל פס מפיק 24 וואט, מחוברים ל-3 שנאים ולשלושה דימרים.
כל 3 פסים יש להם שנאי ודימר. זה משהו בסביבות 200 וואט סה"כ תאורה. נראה לי שזה מקביל למטאל הלייד. והספקטרום שלהם הוא 6000 קלווין שמתאים לצמחייה. המחיר לא בשמיים משהו כמו 1700 ש"ח עבור הכל.

roeeya

New member
היי חייזר,

מתנצל על התגובה המאוחרת, שבוע עמוס.
לינק למוצר יעזור, אבל מניסיוני, הפסים האלה לא שווים את הכסף.
לדים טובים מייצרים המון המון חום. הפסים האלה מגיעים בד"כ בלי גוף קירור ולכן הלדים לא עובדים בתפוקה גבוהה ולא נותנים מספיק תאורה.
לרוב הפסים האלה טובים רק בשביל תוספת צבע (למשל פס כחול לאקו' ריף) או בשביל תאורות לילה או סגירת פינה קטנה

roeeya

New member
יש את הגופים של החברות הגדולות

אבל הם עולים המון כסף.
מה העניין הפתאומי בלדים?

החייזר

New member
עניין בלדים

אחד מהמטאל הלייד נגמר לו השנאי, חוץ מזה אני מתקרב להחלפת הנורות. חשבתי אולי לעבור ללדים. אבל אם לדים גם מייצרים חום אולי פחות ממטאל אבל שוב צריך לקרר אותו.
החיסכון בחשמל לא מעניין אותי. למה אתה לא היית הולך על הפסים האלו?

roeeya

New member
לדים בעוצמה גבוהה מייצרים חום

לפסים האלה אין קירור כלומר,
1. הם לא עובדים בעוצמה גבוהה
2. הם יתקלקלו מהר בגלל החום

לגבי יצירת החום בהשוואה למטאל, מטאל מקרין חום כלפי המים (לכיוון התאורה),
בלד- החום מוקרן נגד כיוון התאורה, כלומר כלפי מעלה (בעברית, הוא לא מחמם את המים...)
גוף הקירור של הלד די פשוט, גוף אלומיניום עם או בלי מאוורר מחשב (תלוי בעוצמת הלד). אתה יכול ללכת גם על כמה לדים של 10W, כל החלקים עולים כ 50-100 שח ללד שאמור להחזיק 7-10 שנים...

למעלה