רוע

נושקה

New member
רוע

אין בעולם אנשים רעים יש רק יצר רע השאלה היא עד כמה אתה שולט בו ועד כמה הוא בך

Justin Angel

New member
אבל

ברגע שהסכמת שקיים יצר מסויים בבני אדם שיוצר את הרע , אתה חייב להגיד שהיצר עצמו רע , ומכך נובע שכאן יש משהו שהוא רע בעולם. וזה כמו שתומס פיין פעם אמר: "הטבע מאזן את עצמו. הדחף לבנות לעומת הדחף להרוס , הדחף לדבר לעומת החף לשתוק , הדחף לשבת בשקט לעומת הדחף לקום ולצעוק". העולם בנוי מניגודים בוטים אחד בשני. ברגע שהרת ביצר שגורם רע אתה יכול להגיד שתי דברים: 1) בוא נגיד שיש סולם מ1-10 עד כמה אתה שולט ביצר שלך לעשות רע. נגיד לדוגמא שעשית 6 אז אפשר להגיד שיש יצר טוב של 4... אבל בצורה הזאת "היצר לעשות טוב" הוא רק שאריות של "היצר לעשות רע". 2) בגלל שהקיים היצר לעשות רע חייב להיות קיים היצר לעשות טוב.

Justin Angel

New member
שגיאות כתיב

כאן = כן אחד בשני = אחד מול השני ברגע שהרת = ברגע שהודעת שקיים 2) בגלל שהקיים = בגלל שקיים סליחה על שגיאות הכתיב המרובות...

KOBODO

New member
עניין של מודעות עצמית והכרה מלאה ../images/Emo40.gif

יצר הרע טמוע בכל אחד מאיתנו השליטה בו תלוייה רק כאשר הנפש שלנו בהכרה מלאה וביכולתה להבדיל בין הטוב לרע ושלב ההדחקה של הייצר הרע גם תלוי במודעות העצמית שלנו לגבי עצמנו ולגבי המציאות דהיינו להיות אופורטוניסטים באופן חיובי ולדעת להכיר ברוע על מנת לחסן עצמנו מפניו לכן פעולת הדחייה של הייצר הרע אפשרית רק כאשר אנו ערים לתוצאותיה והכל מסתכם במודעות עצמית והכרה מלאה והתעלות על מגבלות התודעה האנושית כשם שאנו מסוגלים להתעלות על מגבלותינו הפיזיות...תודה ושלום

itsikd

New member
יצר רע פוגע קודם כל באדם עצמו

מי שבעל מודעות עצמית גבוהה מבין שכל דבר רע שהוא עושה פוגע קודם כל בו - בשלמות הנפשית שלו לכן יצר הרע הוא האויב של האדם עצמו יותר מאשר של הסביבה שלו

Hell is beige

New member
הנה אקסיומה

קיצוניות אחת מובילה לקיצוניות אחרת. בן אדם שינסה לדכא לגמרי את היצר הרע שבו - יפגע בהרבה יותר אנשים. וראיתי את זה קורה.

Nagini Potter

New member
השאלה היא לא רק כמה שולטים ביצר הרע

אלא גם כמה רוצים לשלוט בו. יש אנשים שפשוט לא רואים סיבה טובה להתחשב באחרים, וזה טבעי (זה לא בסדר! שלא תחשבו!) כי יש אנשים ככה ויש אנשים ככה... אני למשל, אולי בגלל שסבלתי כל כך הרבה בילדותי האומללה (בוהו בוהו כמה מסקנה אני...
*בטון ציני!*) אני מאוד מעדיפה לא לדעת שמישהו סובל, למשל אם אני רואה מישהו חוטף מכה, אני גם מתקפלת (או לפחות מתכווצת) כאילו גם כואב לי... אוי אני נשמעת כמו אנ´לא יודעת מה, אבל אני לא מלאכית כמו שזה נשמע! אבל לגרום בעצמי למישהו לסבול? אני כמעט מתחילה לבכות כשאני רואה שוק של תרנגול על הצלחת שלי (אוי התרנגול המסכן...) צריך מאוד מאוד לעצבן אותי כדי לגרום לי לפגוע במישהו אני חושבת... בקיצור, בניגוד אליי, יש אנשים שפוגעים סתם בלי סיבה, כי בא להם. ככה זה. יש כזה ויש כזה, וזה לא תלוי רק בשליטה! Nagini Potter

אח שלי!!!

חשבתם מה קורה אם אין רע ואין טוב? שזה סתם שם למה שאנחנו עושים? צריך איזון בעולם. לבן לעולם לא יתערבב עם שחור, ושחור לא יתערבב לעולם. אבל אתם אומרים: "יוצא אפור!" נכון, אבל לעולם לא תראו באפור שחור או לבן. אתם תראו אפור. ככה זה בטוב או רע, אי אפשר לערבב אותם. וכמו שכתוב בדראקו סיניסטר: "אי אפשר לעשות טוב מכוחות שבאו מהגיהנום." אי אפשר לרפא אנשים מכוח שבא מהרוע. ככה גם להיפך. אבל כדי שנדע את כוחו של הטוב, צריך להיות רע. צריך למצוא אפור, שיהיה גם דחור, וגם לבן. בגלל זה לא קיים איזון, אלא בסימן הסיני "יין ויאנג", שמסמן עיגול אחד שלם, חצי שחור וחצי לבן. בחצי השחור יש עיגול קטן ולבן, ובחצי הלבן יש עיגול קטן ושחור. אבל גם בזה אין איזון. זה מראה שבכל רע יש טוב, (דראקו) ובכל טוב יש רע (הארי). על כן, לא השגנו איזון. אז יכול להיות שאין כזה דבר טוב, ואין כזה דבר רע. יכול להיות שאלו שני מצבים רגילים לחלוטין, שנראים לנו אחרת. נקודה למחשבה. נ.ב.-יש פה סיפור, מאת פגעסוס מפורום הארי פוטר.

פגעסוס

Well-known member
רוע וטוב...

טוב ורוע הם הגדרות של האדם למעשים פשוטים שפוגעים בו או עוזרים לו. דוגמא לרוע (לא לרוע גדול, סתם דוגמא לאדם שמתנהג בגסות): אני ירדתי לי במעלית בקניון, פתאום אדם עם מקל הליכה דוחף עגלת קניות גדולה נכנס למעלית הצמיד אותי לקיר המעלית עם העגלה עד שכמעט לא היה לי מקום לנשום. לא אמר כלום, לא ביקש סליחה, אלא פשוט התעלם ממני. זו היתה דוגמא לאדם גס רוח ואולי גם דוגמא של רוע מסויים. כעת נחזור למה שאמרתי קודם. האדם קובע שמשהו רע בגלל שהדבר המסויים הזה פוגע בו. בד"כ כלל האדם שעושה את הדבר ה"רע" אינו יודע שהוא עושה דבר רע . לעיתים הוא אינו יודע שהוא פגע במישהו. אם תבואו לזירה של התרחשות מסויימת ותשאלו מאה עדי ראיה למקרה מה בדיוק קרה. סביר להניח לתקבלו 100 סיפורים שונים במקצת אחד מהשני. ואולי שלוש גרסאות שונות לחלוטין אחת מהשניה. מהסיבה שדבר שפוגע באדם אחד יכול אולי לעזור לאחר ניתן לומר שכל דבר רע הוא גם טוב אם מסתכלי על העניין מבחינה אחרת. בקשר לסיפור שסיפרתי בהתחלה, עם האדם ועגלת הקניות. בסוף התברר לי שהוא היה עיוור ובכלל לא ידע שאני שם... תחשבו על זה.... GYXOIO

^^flower^^

New member
כאן מגיע השאלה...

האם אנשים נולדים רעים? בהנחה שהמונח "רע" ידוע ומוקבל על כולם... מה שלא בדיוק נכון

^^flower^^

New member
דרך אגב...

אם משהו קרא את הספר: "השטן והעלמה פרים" של פאולו קאולו הוא מדבר על הרוע ועל היצר הרע באדם ועונה על שאלות שונות!! מומלץ!!

BomberMan

New member
רק רגע ../images/Emo35.gif

שניה שניה שניה, מה זה בכלל רוע? מי אמר שקיים בכלל דבר כזה? למשל אני בטוח שאתה מתייחס לרצח - רוע! אז מה זאתה אומר - שכל הטבע הוא פשוט התגלמות הרוע. החיות אוכלות חיות אחרות, הצמחים גוזלים חומרים מהטבע - כל שלב בשרשרת המזון אוכל ו"רוצח" את השלב השני...מכאן נסיק שהטבע הוא פשוט רע! אז שניה, מה זה טוב? זה שאני עוזר לך? אבל רוב העזרה בעולם מבוססת על אגואיזם, כלומר - אם אני עוזר לך, אז כמובן תהיה חייב לי ותצטרך לעזור לי אח"כ... בכל עזרה אפשר למצוא את הפריט האגואיסטי, אפילו אם האדם פשוט אינו מודע לו. אז לפי הדעה הקיימת והניתוח הנ"ל אפשר להגיד שפשוט אין טוב בעולם, אך מצד שני - מה הוא טוב? אתה רואה שאי אפשר לתת הגדרה מדוייק לטוב ולרע, אלו דברים סובייקטיביים לחלוטין. וזה שהחברה קבעה סטנדרטים לא אומר שהם באמת קיימים בטבע. למשל האדם קבע חוק - אסור לרצוח. עכשיו בוא נשאל למה? כי האדם דואג לעצמו... לתחת שלו (סליחה על הביטוי), האדם פוחד שירצחו אותו - את עצמו, ולכן הוא חייב להגן על עצמו בדרך כלשהי. החברה (או שאולי זה אלוהים) יצרה לאדם דבר מאוד מעניין שנקרא "מצפון", זה הדבר ששומר את האנושות מהרס מוחלט. כי כאשר אתה עושה משהו "רע" אז אחרי זה אתה מרגיש שאתה לא בסדר, ויש הרגשה לא נעימה שאתה לא רוצה לחזור אליה ולכן מנסה לא לחזור על הדבר ה"רע". אפשר להרחיב את הנושא עוד ועוד ועוד...לכתוב ספר שלם, אך אני בנתיים אמנע מכך ואסיים כאן. אשמח לקבל תגובות.

Hell is beige

New member
למה כולם חייבים לפתוח דיונים שלא

קשורים בכלל? אררגגג... נושא מעניין, אני לא אומר שלא אבל בא לך הרעיון, אז תפתח ת´רד חדש - כי זה ממש מעלה את הסעיף ככה... ואם אתה לא מאמין שיש רוע - אז, תניח - למען הדיון - שיש. אם אתה לא מסוגל, אז אתה לא מתאים לדיון אישי.

למעלה