רופאים בארה"ב - סקירה חלקית

רופאים בארה"ב - סקירה חלקית

כמה הורים כבר פנו אלינו ושאלו על רופאי דאן בארה"ב שאנחנו יכולים להמליץ עליהם. אני מביאה כאן את אחת התשובות, כי נראה לי שזה יכול לעניין עוד הורים. לנו יש ניסיון טוב עם שני רופאי דאן מפלורידה, ד"ר ברגר וד"ר ברדסטריט. ד"ר ברגר: 305-466-1100 EST. יש לו רשימת המתנה של כמה חודשים. רופא מצויין, ובנאדם מדהים, נטול פוזה ויודע מה שלא יודע. הוא טיפל ביותם מאז האיבחון וראינו איתו כמה הצלחות יפות. הוא בן חסותו של ד"ר ברדסטריט. המחיר: $300/שעה, אבל הוא ינסה לעזור לכם להוציא את המקסימום מהכסף. ההסתייגות שלי לגביו היא שלאחרונה נראה שמיצינו אותו, ושהוא כל כך עסוק שאין לו זמן לבוא ברעיונות חדשים. בעצם בשנתיים האחרונות אנחנו עשינו את רוב המחקר, היינו מעבירים לו רשימה של שאלות על נושאים שחקרנו והוא היה מחווה דעה או אומר שהוא לא יודע. ד"ר ברדסטריט: 321-953-0278 או icdrc.org. על האתר שלו יש שני טפסים לחולים חדשים, למלא ולשלוח והם כבר יתקשרו איתכם לקבוע תור. ההמתנה כרגע היא כחודשיים (פחות מד"ר ברגר). הוא יותר יקר, $410/שעה, אבל גם הוא ישתדל לעזור לכם להוציא מהכסף את המקסימום. ד"ר ברדסטריט הוא רופא הדאן מס´ אחת בעולם ונמצא בקידמת המחקר. הוא מבריק בצורה מפחידה וכריזמטי מאוד, אבל גם יודע להקשיב לחוליו. פוזה דווקא יש לו (הוא שוויצר לא קטן). התרשמנו ממנו מאוד. לגבי עד כמה הוא יכול לעזור ליותם, ימים יגידו כי רק לאחרונה התחלנו ללכת אליו במקום לד"ר ברגר (עלינו על רשימת ההמתנה כשיותם אובחן אבל אז היא הייתה ארוכה ארוכה, ושלחו אותנו לד"ר ברגר ממנו היינו מרוצים מאוד. רק לאחרונה נודע לי שרשימת ההמתנה לד"ר ברדסטריט התקצרה, והוא היה ממש לידינו). בכל אופן לאחר הסתייגות ראשונית ("אני לא יכול לתת הבטחות") הוא היה די אופטימי ("אין החלמה מלאה אחרי גיל 5, אבל תוכלו להגיע די קרוב"). גם לגביו יש לי כרגע הסתייגות - אמנם הוא כן יוזם ומבחינה זו הוסר מעלינו נטל כבד - אבל כיוון שגם הוא נורא עסוק ויש לו כמה אלפי חולים אוטיסטיים, צריך לרוץ אחריו גם אחריו ואחרי האחות הראשית שלו לא מעט כדי לקבל תשובות, מרשמים וכו´. עוד ייתרון של ד"ר ברדסטריט הוא שגם לו יש ילד אוטיסט (היום בן 11), שהוא הצליח לקדם אותו מאוד. גם לשותפו ד"ר קרצינייל יש ילד אוטיסט, לפקידת הקבלה יש נכד אוטיסט, לאחות שמפעילה את תא החמצן יש ילד עם ADHD, וכו´. ההתייחסות שלהם, בהתאם, היא חמה ומבינה. רופאים נוספים שראינו - לא רופאי דאן!: ד"ר בוטאר: ד"ר בוטאר הפך להיות הנושא החם בקבוצות התמיכה באינטרנט לפני כשנה. במאי הוא נתן עדות בקונגרס והביא את בנו בן החמש, שהוא ריפא מאוטיזם, כעד נוסף. במקביל הוא הרצה בוועידת Autism One. ד"ר בוטאר המציא שיטה לקילציה באמצעות DMPS - חומר שעד אליו לא העזו להשתמש בו בילדים כי הוא לא אושר לשימוש בילדים על ידי ה-FDA, ולו רק בגלל זה מגיע לו כל הכבוד על האומץ. את החומר נותנים דרך העור (TD-DMPS) פעם ביומיים, כאשר ביום שביניהם נותנים מינרלים. הוא טוען לאחוזי הצלחה חסרי תקדים (כל החולים השתפרו, 75% יצאו מהספקטרום), אבל אף אחד עוד לא הצליח לשכפל את התוצאות שלו. בינתיים, על קבוצות התמיכה באינטרנט יש דיווחים מצויינים על תוצאות הקילציה באמצעות החומר והפרוטוקול. האם כדאי ללכת אליו? תשובה קצרה: לא. תשובה ארוכה: תיאורטית, הפרוטוקול של ד"ר בוטאר, נתוני המחקר שלו ופשטנות התפיסה שלו (הכול זה כספית, כספית ושוב כספית) נתונים כיום לביקורת נוקבת מצד רופאי דאן ואחרים. פרקטית, ייתכן שבשל עומס חולים רב מדיי, המשרד שלו פשוט אינו מתפקד. את הד"ר עצמו רואים לכמה דקות ורוב הזמן עובדים מול האחות שלו, שאינה יודעת דבר. בנוסף לכך, הוא היה נדיב מספיק כדי לחלק את הפרוטוקול שלו עם כל רופא שמבקש - כל מה שצריך לעשות זה להתקשר אליו למשרד (704-895-9355) והם שולחים את הפרוקוטול בפקס. לדעתי ניסתן גם להשיג אותו על cheatingkids2 ביאהו. את החומר אפשר להשיג היום בעשרות בתי מרקחת, ובאירופה גם בלי מרשם. חבל על הזמן ועל הכסף (מניסיון).

למעלה