רופאים בוגרי הארץ שעובדים בקנדה

רופאים בוגרי הארץ שעובדים בקנדה


שלום לכולם! פעם ראשונה שאני מבקרת בפורום הזה.

אני קרן, קנדית, גדלתי בארץ מגיל 3 ואני חיה כאן עד היום + בעל ו-3 ילדים.

אני מעוניינת לעבור לצמיתות לקנדה ולעבוד כרופאה גיניקולוגית. כרגע אני אחרי לימודי רפואה בבר אילן וכבר התחלתי סטאז', ואני רוצה לדעת ממביני דבר מתי הכי נכון לעבור לקנדה מבחינה מקצועית:

1. לעבור בחינות רישוי ולהתחיל התמחות בגיניקולוגיה בקנדה?

או

2. לעשות התמחות בארץ, לנסוע לפלושיפ בקנדה ולחפש תקן כבכירה בעודי שם?

אני רוצה לדעת איזו דרך הכי מהירה, וגם כמה מורכבת כל דרך.
אחי גר באוטווה כבר כמה שנים, אז הייתי רוצה לעבור לאזור שלו פחות או יותר.

תודה רבה על כל פיסת מידע. אני לא יודעת איפה להתחיל אפילו.
 

DTUT

New member
אני לא יכול לעזור בנושא ההתמחות

אבל ממליץ להתחיל ספונסרשיפ לבעל (בהנחה שהוא לא קנדי) אני לא זוכר אם הילדים נחשבים קנדים ורק צריך להגיש בקשה (אם לא התחלת בתהליך) .
 

DTUT

New member
ממליץ לעשות חיפוש בפורום

לגבי פלושיפ יש משתתפת בשם תלתל11 שעברה את התהליך ותוכל לעזור במידע.
 
תודה למגיבים

חיפשתי הודעות של תלתל11, אבל יש רבות כל כך ולא הצלחתי למצוא את הרלוונטיות. אם יש למישהו לינק להודעה כזו אשמח לקבלו.
&nbsp
לילדים שלי אכן מגיעה אזרחות קנדית כי אני ילידת קנדה, ובעלי יצטרך ספונסרשיפ, אם כי אין לי מושג במה זה כרוך. אני מתכוונת להתעסק בניירת בחודשים הקרובים.
&nbsp
יש למישהו מידע בנוגע להיותי אזרחית קנדה? זה עוזר לי במשהו להשתלב כרופאה?
 
האזרחות הקנדית, תסייע לך לעבור לכאן, באופן שהילדים

יוכלו ללמוד חינם בבי ספר, ולקבל ביטוח בריאות חינם, ושבעלת יוכל לקבל רשיון עבודה ואחר כך ישיבת קבע בקלות רבה.

זה לא יעזור לך בכלל לקבל רשיון לעסוק ברפואה. אין בקנדה תקנים להתמחות של סטודנטים שסיימו אוניברסיטאות מקומיות, אז לא ברור לי אם תמצאי תקן להתמחות בקנדה על בסיס תואר מישראל, אבל בהחלט בזכות היותך קנדית, אולי תמצאי תקן בבית חולים מרוחק, שיסכים לקבל אותך על בסיס השכלה ישראלית. אני לא בטוח שזה אפשרי, הדרך היחידה לבדוק את זה היא לחפור בתחקירים באינטרנט, ולהתכתב עם מוסדות שונים, בעיקר ההסתדרות הרפואית של אחת הפרובינציות. במידה ותשלימי התמחות בישראל, תוכלי לבוא הנה לפללושיפ, רצוי בבית חולים אוניברסיטאי. אם תצליח לקבל משרה מחקרית או להשתלב בהוראה, אחרי הפלושיפ (זה קורה) אם יש לך משרה אוניברסיטאית (כולל קלינית בבית החולים הקשור לאוניברסיטה) , תוכלי לעבוד ולהרוויח מצויין גם בלי הרשיון שאותו מאד קשה לקבל. תלתל111 היא רופאה מרדימה, והגיעה לבית החולים בהמילטון על בסיס הזמנה לעבודה בבית החולים במקביל להוראה באוניברסיטה. למי שמתאים למסלול הוראה ו או מחקר, זה יותר קל, ומאפשר לעבוד חלק מהזמן כמדריך של סטודנטים ומתמחים או מרצה, ובחלק מהזמן לעסוק בעבודה קלינית בבית החולים.
 

JibRoller

New member
לא בטוח

אני לא בטוח שמה שאת אומרת לגבי אזרחות "אוטומטית" לילדים זה נכון - אני חושב שתצטרכו להגיש בקשת תושבות לבעלך ול-2 הילדים ביחד.

בתור התחלה לגבי התושבות, תצטרכו לחשוב אם תרצו ללכת במסלול של הגשה מתוך קנדה או מחוץ לקנדה. מתוך קנדה נותן לבעלך אישור עבודה פתוח תוך 3-5 חודשים ממתי שהם מקבלים את החבילה (אם תגישו לפני מתישהו בדצמבר) ותושבות אחרי עוד 6-12 חודשים (בד"כ), אבל יכול להגביל אותו עם נסיעות מחוץ לקנדה. מחוץ לקנדה אין אישור עבודה אבל מקבלים תושבות בד"כ תוך פחות זמן ומוגבלים פחות עם נסיעות לחוץ מקנדה.
בנוסף בהגשה מתוך קנדה אין זכות ערעור במידה והם לא מאשרים. בהגשה מחוץ לקנדה יכול להיות שיבקשו ממכם להגיע לריאיון בישראל (או במדינה אחרת שממנה אתם מגישים).
 

תלתל111

New member
לא פשוט אבל לא בלתי אפשרי

יש לך יתרון אחד מראש והוא האזרחות הקנדית. אי אפשר להתקבל להתמחות כאן ללא אזרחות/תושבות קבע.
קשה לומר איזה מסלול עדיף, כי אני לא יודעת מה מצב התקנים להתמחות או פלושיפ בגניקולוגיה.
כדי להתקבל להתמחות את צריכה להגיש בקשה דרך מערכת ההתאמה המרכזית שמווסתת את כל הבוגרים הקנדים - CARMS. למיטב ידיעתי את צריכה להיות כבר בקנדה כדי להגיש מועמדות. שאלת לגבי איזור אוטווה, מידע רלוונטי לאונטריו תמצאי כאן - http://www.health.gov.on.ca/en/pro/programs/hhrsd/physicians/international_medical_graduates.aspx

אופצייה נוספת לשקול כדי להיות בקרבת אוטווה היא הצד המערבי של קוויבק, אם תעשי חיפוש אני בטוחה שתמצאי מידע רלוונטי.

לגבי פלושיפ אחרי התמחות בארץ - זה מה שאני עשיתי. זה לא מבטיח כלום, הכל תלוי ברקורד אקדמי ובנחיצות של הנישה הקלינית שבחרת. כמו שאמר המושבניק, אם תמצאי אחרי הפלושיפ תקן קליני שבצידו תקן אקדמי תוכלי לקבל רשיון לעבוד, עם הגבלות מסוימות. תאורטית את יכולה למצוא תקן כזה גם ללא פלושיפ, אבל הפלושיפ הקנדי יוצר קשרים ופותח דלתות.
יש מסלולי רישוי אחרים לרופאים מומחים עם התמחות בחו״ל, רובם מטעם פרובינציות ספציפיות (נדמה לי של -BC יש משהו). יש המון מידע אונליין, רק צריך לחפש.
 
למעלה