רופאים הם לא אנשים נחמדים

loxias

New member
רופאים הם לא אנשים נחמדים

אוקיי, אני אשתף אתכם בחוויה שהייתה לי היום, בלי שום מטרה מיוחדת (למרות הכותרת הפרובוקטיבית). במסגרת העבודה שלי נתבקשתי היום לטלפן לרופאים (משפחה ופנימית) ולידע אותם לגבי תרופה חדשה. בין התגובות שקיבלתי היו: "לא" (בנימה הכי מזלזלת, כששאלתי אם יוכל להקדיש לי דקה מזמנו) ,"מה אתה רוצה ממני?", "מה אתה אומר?" (שוב, בנימה ממש ממש מזלזלת), "טוב תשמע, יפה שאתה קורא לי מה שכתוב לך אבל אני כבר יודע הכל", ו-"ביקשתי שתשלחו לי וויאגרה כבר מזמן, מה קרה?" כמובן, שהיו שלושה רופאים נחמדים מבין העשרות שתהקשרתי אליהם במשך חמש וחצי שעות. וזהו בעצם.

lernery

New member
תשמע אני מבין אותם

מכירה טלפונית בטלמרקטינג זה אחד הדברים הכי מעצבנים שיש, ואני אישית חושב שצריך לחוקק חוק של מאגר אנשים שלא רוצים שיתקשרו אליהם, בדומה לדואר זבל. אתה לא מטופל שלהם או משהו כזה, ואין להם שום צורך שינדנדו להם ויטרידו אותם לגבי תרופות..

loxias

New member
ברור

שזאת זכותם המלאה שלא להסכים לשמוע את מה שיש לי להגיד, אבל גם ברור שאפשר לעשות זאת בדרך מזלזלת, ואפשר שלא. איכשהו יצא שהרוב המוחץ של האנשים שהתקשרתי אליהם ולא היו רופאים (אך עסוקים באותה מידה) סירבו בצורה מנומסת, או לפחות לא מזלזלת, בעוד שהרוב המוחץ של הרופאים אליהם התקשרתי בחרו לזלזל.

lernery

New member
תחשוב על זה מהצד שלהם

א. בטח אל הרופאים מתקשרים בתדירות הרבה יותר גבוהה מהשאר ב. רופאים הם אנשים שכל הנכסים שלהם למעשה הם הידע והמומחיות שמבדילים אותם מהדיוטות, וזה שצעיר "פעור" מתחיל להסביר להם על תרופות, קצת פוגע בכבודם בצורה מסויימת...

lernery

New member
כן, תחשבי על זה

לבן אדם שמתחיל עכשיו לימודי רפואה, ואין שמץ מושג ירוק בשום דבר אבל לב רחב וגישה לאנשים, כל מה שמבדיל בינו לבין הפרופסור מנהל המחלקה הוא הידע והמומחיות. סוחרים מוצאים את פרנסתם בכישורי מיקוח, עורכי דין בפתרונות יצירתיים ויכולת "הבנת הנקרא", מהנדסי מחשבים ביכולת לתכנת וליצור דברים, ורופאים מומחים - ה"נכס" שלהם הוא הידע הייחודי להם שנצבר במשך השנים, והניסיון. זלזול עקיף ביכולת הזאת, והניסיון להסביר להם על תרופות, דומה להצעה לשחקן כדורגל להצטרף לחוג פילאטיס כדי שיתחיל להיכנס קצת לכושר. בתור בן אדם שכזה, שהידע אמור (יחסית) להגדיר אותו, אני יכול להעיד שזה בהחלט מעצבן כשמישהוא מטיל ספק באישיות שלך... (כמובן שצריך להכיר בזה ולהתגבר על זה, אבל לא כולם מושלמים, כמוני :)

loxias

New member
אוקיי

א. לא בהכרח מתקשרים אליהם יותר מהשאר, הרבה אנשים כבר מכירים את שם החברה מרוב שמתקשרים אליהם ומודיעים בנימוס שלא מעויינים בסקר. ב. אם אדם כלשהו הגיע לרמה כה גבוהה של פלצנות שהוא לא יכול לשמוע מידע ממישהו אחר (שלא שינן מידע במשך שנים רבות, נכון), אז כנראה שאין הרבה מה לעשות. ואומר זאת שוב, עד כמה שמעליבה תהיה הצעתי (ואין סיבה שכך), ועד כמה שאין לאדם זמן, אפשר להגיד בפשטות רבה "לא תודה", ואם ממש נחמדים "אין לי זמן". כנראה שרופאים לומדים כל כך הרבה דברים שהם שוכחים את המילה הזאת.

guyavhuji

New member
ואם הם היו עונים בצורה נחמדה

שהם לא מעוניינים, לא היית מנדנד?

loxias

New member
לא הייתי מנדנד

מהסיבה הפשוטה שיש עוד מלא רופאים שאפשר לטלפן אליהם. אני לפחות מודה להם גם אם הם לא מסכימים (ולא, לא בגלל שככה מבקשים מאיתנו שנעשה).

morancho1

New member
את האמת?

לדבר בגסות לנציג טלמרקטינג נודניק זה לפעמים הדבר היחידי שמוריד אותם מהגב שלך. מניסיון עגום. הם כנראה עברו את השטיקים האלה יותר מדי פעמים. אני לא יודעת באיזה חברה אתה עובד, אני מניחה שלרופאים יש דרכים אחרות להשיג מידע על תרופות, כנראה שבטלפון זה פשוט נשמע רע.

למעלה