"רופאים נגד קצירת איברים בכפייה"

"רופאים נגד קצירת איברים בכפייה"

"רופאים נגד קצירת איברים בכפייה" (DAFOH): "דוחים את הניסיון לצפות בסוכר את עסק השתלות האיברים של סין"
17 באפריל, 2015 | מאת הארגון הבין-לאומי
Share on facebookShare on twitterShare on emailMore Sharing Services
תאריך מאמר המקור: 10-04-2015
"רופאים נגד קצירת איברים בכפייה" (DAFOH), הארגון הרפואי הפוקח עין על הניצול לרעה של איברים אנושיים בניתוחי השתלות, מוסר שהקהילה הבין-לאומית צריכה להיות חשדנית לגבי הבטחתה של סין לאחרונה שהיא תפסיק את קצירת האיברים מאסירים המוצאים להורג.
לממשלה הסינית יש רקורד ארוך של חשאיות, של מִסְפרים מוליכי שולל ושל הצהרות סותרות, וחרף הראיות הנערמות והדרישות הבין-לאומיות להפסיק את הניצול לרעה של קצירת האיברים, בייג'ינג סירבה לאשר כי בסין מתקיימת קצירת איברים בלתי חוקית מאסירי מצפון.
המקור העיקרי של איברים להשתלה בסין שנאמר כי הוא מאסירים שנידונו למוות, מסווה מציאות אחרת: הסתמכות מוגברת על הוצאת איברים מאסירי מצפון. הקבוצה הפגיעה הזאת, הכוללת את הפאלון גונג – שיטת תרגול מסורתית הנרדפת באכזריות – היא בסיכון גבוה ביותר ליפול קורבן לביקוש לאיברים הנלקחים בכוח ללא הסכמה. ארגון DAFOH דוחק בקהילה הרפואית בכל העולם להיות עירנית ולא לקבל את הטענה של סין כפשוטה, ומצביע על מספר נקודות מרכזיות:
מצב חוקי אפל: סין קוצרת איברים מנידונים למוות מאז 1984. אבל ככל שקשה להאמין, בריאיון שנערך לא מזמן, אדריכל ההשתלות הואנג ג'יֶה-פוּ הכחיש שזאת הייתה מתמיד מדיניות רשמית ("חוק" רשמי). אם מה שהוא אמר נכון, אז עשרות אלפי איברים שהוצאו ללא הסכמה מאנשים, וגם עשרות אלפי ניתוחים שנעשו – הם לא אתיים. זה אומר שנדרש להעמיד לדין את כל אותם רופאים וצוותים רפואיים שהיו מעורבים בהם.
הצהרות רשמיות המשתנות חדשות לבקרים: בדיווח של רשת ABC, הואנג הגן על לקיחת האיברים מנידונים המוצאים להורג בטיעון שאסירים שנידונו למוות מעוניינים לכפר על פשעיהם, ושאל "אז למה אתם מתנגדים לזה?" אבל ב-2014 הוא הצהיר שהאסירים הם אזרחים שיש להם הזכות לתרום איברים, וזהו פירוש שאיננו עומד בסטנדרטים האתיים של הקהילה הבין-לאומית. בחודש שעבר, כשחלו תזוזות פוליטיות בסין, הואנג בכלל הפך את עמדתו, קרא לקצירת האיברים "תחום אסור", והפנה אצבע מאשימה לעבר ה"צאר" של ביטחון-המדינה ג'ואו יונג-קאנג שהורד מעמדתו לאחרונה.
דיווח על כמות השתלות בלתי רגילה שאחר כך נעלם או משתנה – בתי החולים של סין מיהרו להסיר מאתרי האינטרנט שלהם את כל המידע שיכול להצביע על היקף ניתוחי ההשתלות שלהם. ממש לאחרונה, ביולי 2014, בית החולים מס' 2 של פרובינציית גואנג-דונג התפאר באתר האינטרנט שלו שמאז היווסדו ב-1999 הוא ביצע יותר מ-1,000 השתלות כליה. בפברואר 2015, בשל הביקורת הבוחנת סביב העולם לגבי מדיניות סין בנושא השתלת איברים, אותו אתר אינטרנט שינה את המספרים ודיווח רק על 500 השתלות מאז 1999. מספר השתלות הכליה שבוצעו על ידי ראש המחלקה שונה אף הוא מ-2,000 ניתוחי השתלה ל-1,200 על פני אותה תקופה.
נראה בבירור שסין אינה מוכנה לחלוק את כללי האתיקה הבין-לאומיים ולהצטרף לקהילת ההשתלות הרפואית כשותפה אמינה ושוות-חובות.
כדי שקבוצות הפיקוח הבין-לאומיות והמוסדות הרפואיים יתייחסו ברצינות לטענות ממשלת סין, עליהם לדרוש את הדברים הבאים:
• דיווח מלא על השימוש באסירי מצפון כמקור לאיברים;
• שקיפות לגבי מקור האיברים;
• מתן גישה לתהליכים של לקיחת האיברים בסין.
על ארגון "רופאים נגד קצירת איברים בכפייה" (DAFOH)
ארגון "רופאים נגד קצירת איברים בכפייה" (DAFOH) נוסד על ידי רופאים מתחומי התמחות שונים בכל העולם במטרה לספק לקהילה הרפואית ולחברה ממצאים אובייקטיביים של קצירת איברים לא חוקית ולא אתית.
קצירה של איבר – כלומר הסרת איבר מתורם – מבלי לקבל מראש הסכמה שניתנה מרצון ובאופן חופשי, נחשבת לפשע נגד האנושות, וכאיום על מדע הרפואה ככלל.
 
למעלה