לגבי טופסולוגיה ששאלת
תלוי באיזה קופה את. אני יכולה לספר לך רק איך זה במכבי. את ניגשת לרופא הנשים שלך, ומספרת לו על כוונתך. הוא ישלח אותך לבדיקות דם על מנת לקבוע את הפרופיל ההורמונלי שלך. ולאחר מכן יתן לך הפניה לטיפולי פוריות - ופה מתחילות הבעיות. את יכולה לבקש ממנו היכן שאת רוצה, ולתת למזכירות לאשר לך את הבקשה (רב הסיכויים שלא יאשרו אבל הלוואי שכן). העניין שמכבי במגמה לשלוח את כולן למרכזי בריאות האשה שלה ולא לבתי חולים בסביבה. אבל את יכולה לנסות והלוואי ותצליחי. חוץ מהפרופיל ההורמונלי, אני מציעה לך ללכת ליעוץ גנטי. הבדיקות האלו הן לא במימון קופת החולים והן עולות כ-300 ש.ח. לבדיקה - אבל אם יש לך ביטוח משלים את מקבלת חצי בחזרה. היועצים בדרכ"לל ממליצים על בדיקה אחת בלבד שהיא ה- X השביר, מאחר והיא מועברת על ידי האם. שאר הבדיקות הן לא רלוונטיות במקרה של תרומת זרע. אבל את תמיד יכולה לדרוש מהתורם לבצע את הבדיקות ולשלם עליהם (סיפור יקר) ו,,,מומלץ להתחיל ולקחת חומצה פולית המונעת חלק מהמומים המולדים. את יכולה לקבל מרשם מקופת החולים, אני באופן אישי מעדיפה לצרוך הכל על בסיס טבעי ולכן לוקחת את של סולגר (זה עולה כ-32 ש.ח.). ו,,,,,הכי חשוב ב ה צ ל ח ה