רופאי פריון מומלצים

רופאי פריון מומלצים../images/Emo91.gif

דיברתם כאן על דוקטור קול... יש למישהי המלצות גם בתל אביב...? אגב דוקטור קול החליף את דר יוסי שלו בפורום הורים...

TWEETY =^.^=

New member
לגבי המלצות,,,,,,,,,,,,,

אני לא יכולה להמליץ לך באופן אישי על רופא מהמרכז, כי אני מהצפון אבל ממליצה לך לשאול בפורום פוריות, הן יוכלו להמליץ לך ובכייפ. בעבר הן עשו התפקדות לפי בתי חולים, אז את מוזמנת לבדוק פה יש מלאנים של המלצות. ב ה צ ל ח ה

TWEETY =^.^=

New member
לגבי טופסולוגיה ששאלת

תלוי באיזה קופה את. אני יכולה לספר לך רק איך זה במכבי. את ניגשת לרופא הנשים שלך, ומספרת לו על כוונתך. הוא ישלח אותך לבדיקות דם על מנת לקבוע את הפרופיל ההורמונלי שלך. ולאחר מכן יתן לך הפניה לטיפולי פוריות - ופה מתחילות הבעיות. את יכולה לבקש ממנו היכן שאת רוצה, ולתת למזכירות לאשר לך את הבקשה (רב הסיכויים שלא יאשרו אבל הלוואי שכן). העניין שמכבי במגמה לשלוח את כולן למרכזי בריאות האשה שלה ולא לבתי חולים בסביבה. אבל את יכולה לנסות והלוואי ותצליחי. חוץ מהפרופיל ההורמונלי, אני מציעה לך ללכת ליעוץ גנטי. הבדיקות האלו הן לא במימון קופת החולים והן עולות כ-300 ש.ח. לבדיקה - אבל אם יש לך ביטוח משלים את מקבלת חצי בחזרה. היועצים בדרכ"לל ממליצים על בדיקה אחת בלבד שהיא ה- X השביר, מאחר והיא מועברת על ידי האם. שאר הבדיקות הן לא רלוונטיות במקרה של תרומת זרע. אבל את תמיד יכולה לדרוש מהתורם לבצע את הבדיקות ולשלם עליהם (סיפור יקר) ו,,,מומלץ להתחיל ולקחת חומצה פולית המונעת חלק מהמומים המולדים. את יכולה לקבל מרשם מקופת החולים, אני באופן אישי מעדיפה לצרוך הכל על בסיס טבעי ולכן לוקחת את של סולגר (זה עולה כ-32 ש.ח.). ו,,,,,הכי חשוב ב ה צ ל ח ה

LimorNimrod

New member
לגבי הבדיקות הגנטיות

זה לא מדוייק שהבדיקות הגנטיות אינן רלבנטיות במקרה של תרומת זרע. אני עשיתי את כל הבדיקות שהיו קיימות לפני 4 שנים ושוחחתי עם הרופאה הגנטיקאית המנהלת את המחלקה. זו היתה חביבה מאד והסבירה לי שאם יתגלה שאיני נשאית אז אין בעיה כלל ואם יתגלה שאני נשאית לאיזו כולירה (מה שלא קרה לשמחתי) אפשר לבקש תורם עם מוצא כזה שמוריד את ההסתברות להיותו נשא גם כן. היא לא הזכירה אפשרות לבדוק את התורם, גם לא בתשלום, אבל יתכן שלא ידעה שהדבר אפשרי.

TWEETY =^.^=

New member
נו,,,,את רק מחזקת את דברי

זה בדיוק הענין, מוריד את הסבירות ולא יותר - מאחר ולכל דבר יש מליון ואחד מוטציות אז גם סינון מוצא מסויים לא ממש עוזר, חוצמיזה שאת הסינון למוצא עושים במילא מנהלי בנק הזרע בזמן שהם עושים את ההתאמות, ההתאמות לא נעשות רק על סמך מה שאנחנו מבקשות, אלא גם על סמך המוצא שלנו בדיוק מהסיבה של צימצום אפשרויות. אם תרצו, אני יכולה לבקש מיועץ גנטי מסויים להיכנס לפה כדי שיסביר לכן בדיוק, היכן הדברים עומדים. זה יקח קצת זמן, אבל אני יכולה לסגור איתו על יום ושעה מסויימת שיענה על שאלות.

LimorNimrod

New member
לגבי התאמת מוצא ובדיקות גנטיות

אני יודעת שבאיכילוב למשל בהחלט ניתן לבקש תורם ממוצא מסויים וההתאמה אינה נעשית רק לפי מה שבא למנהל בנק הזרע ואז לדוגמא אם את אשכנזיה ונמצאת נשאית למשהו את יכולה לבקש תורם ממוצא ספרדי ולפי מה שהסבירה לי הרופאה לצמצם כמעט לאפס את ההסתברות שהילד יהיה חולה. כמובן שאם האם נשאית זה כמעט ודאי שגם הילד יהיה נשא.

TWEETY =^.^=

New member
סופר לגיטימי

בכל מקום את יכולה לבקש מוצא מסויים, זה מהבקשות הכי לגיטמיות. וגם אם לא ביקשת, המנהל כבר מסווג את התורמים הפוטנציאלים, לפי המוצא, כדי להוריד סבירויות. אך זה בהחלט לא מספיק ורחוק מהאפס. לגבי מה שהאם מעבירה, זה רק את תסמונת האקס השביר בלי שום קשר לאב. לגבי כל השאר אם האם נשאית, אין לכך שום משמעות ושום פחד, אלא אם כן גם האב נשא.ולכן, אני חוזרת שוב,,,לא מספיק שיודעים שהזוג נשא, אלא גם את סוג המוטציה ופה כאמור מתחילות הצרות. התורמים מחוייבים לעבור רק את הטיי-זקס, אבל יש תורמים שבחרו לעשות את כל הרשימה - הם אומנם מעטים אך קיימים.

למעלה