רופא התפתחותי

רופא התפתחותי

שלום לכולם. יש לי חברה שיש לה בן שאובחן עם פיגור קל עד בינוני + קושי שפתי לפני שנה. שנת הלימודים הבאה צריך הילד להתחיל את בית הספר וחברתי מתלבטת איזו מסגרת תתאים ביותר לבנה. הגננת בגן אמרה לה שהילד יופנה לבית ספר שלדעת חברתי איננו מתאים לבנה בכלל. על כן היא מחפשת רופא התפתחותי על מנת שתוכל לפנות אליו ליעוץ כדי לדעת בדיוק מה מתאים לבנה. האם מישהו מכם מכיר באיזור המרכז רופא התפתחותי ופסיכיאטר (בין אם פרטי ובין אם דרך קו"ח מכבי) אליו היא תוכל לפנות ליעוץ? תודה מכל הלב

שלום סיגל של מתן

רופאים המתמחים בהתפתחות הילד נמצאים במכונים להתפתחות הילד של קופות החולים ואני מניחה שכילד מעוכב התפתחות חברתך נמצאת במעקב באחד ממכונים אלו עם בנה. לדבריך הילד מאובחן כבעל פיגור בינוני ולכן צריך מסגרת שמטפלת בילדים כמותו. רופאים לא מתערבים בשיקולים של מסגרות חינוכיות ולא יכולים להשפיע אלא אך ורק לקבוע אבחנות לגבי תפקודו של הילד. אני מניחה שהגננת הנכחית של הילד תפנה אותו לועדת השמה ברשות המקומית, אשר תקבע את זכאותו ללמוד במסגרת חינוכית מיוחדת בגלל היותו בעל פיגור. כמו כן ייערך לילד אבחון פסיכולוגי אשר יישקף את יכולותיו. לגבי המסגרת הספציפית- את זאת קובעת ועדת שיבוץ ולאם יש אפשרות לערער על הקביעה. הגננת היא לא הסמכות הקובעת לגבי המשך לימודיו אלא ועדה רב מקצועית שתתכנס ברשות בנוכחות האם. בהצלחה, אורית

למעלה