רופא חניכיים המליץ על ניקוי עמוק

רופא חניכיים המליץ על ניקוי עמוק

2 הקצאות שורשים אצל שיננית. ביקשתי להבין מה זה, והוא אמר שזה בהרדמה מקומית בשתי פגישות ומתבצע עם המכשיר לניקוי אבן(שפיץ שיוצא ממנו מים) ובעזרת שפיצים נוספים ללא מים(כמו קיסם מברזל) וזה בגלל נפיחות חניכיים. לפני שבוע עשיתי ניקוי אבן רגיל אצל שיננית עם המכשיר הנ``ל(שפיץ ברזל ומתוכו יוצא שפריץ מים) ונגרמו לי שריטות בשיניים וצבע עששת כבר נראה בבירור בקו העבודה של השיננית(בין השיניים וקרוב לקו החניכיים) ואז אמרתי לרופא חניכיים שנגרם לי נזק ממכשיר זה אז בטח יפצעו לי השורשים במידה ואעשה את הטיפול ואז זה נזק בעומק בכדי לנקות שם. אז הוא אמר לי ש``זה לא מזיק``. אבל עובדה שזה הזיק מבחוץ לשן ואולי יש לי שיניים עדינות?! אז הוא אמר לי ש``אני אעשה מה שאני רוצה!``. עכשיו, אני חושש לשרוט את השיניים שוב, בעומק השן(שורש) והחשש מבוסס על תוצאת ניקוי האבן עם אותו המכשיר! ואני לא יודע מה להחליט. אין מכשיר דומה לשיניים עדינות?! ואם יש אז מה שם המכשיר? מקווה לכל פיסת מידע. תודה!

ניקוי שיניים

המכשיר האולטראסוני להסרת אבנית אינו פוגם בשן הבריאה ומהווה אמצעי יעיל להסרת אבן. בשן בה קיימים מוקדי עששת או פגמים אחרים הם עשויים להתגלות תוך כדי תהליך הניקןי. אבל חשוב להדגיש הם אינם נגרמים בגלל הניקוי. אמצעי נוסף להסרת האבנית הוא באמצעות מכשירים ידניים איתם מגרדים מכנית את האבנית והזיהום המצטבר מפני השן והשורש. הניקוי חשוב מאחר ועל פני השן ועל פני השורש מצטברת אבנית שהיא מקור ואמצעי איכסון לחידקים. החידקים פוגעים בשן הן על ידי יצירת עששת והן על ידי הפרשת רעלים הפוגעים בחניכיים. תהליך הסרת האבן מסיר הן את האבנית והן את מושבות החידיקים והרעלים אותם אם מפרישים.

למעלה