רופא לפוריות

דלפין2

New member
רופא לפוריות

שלום לכולן,
אני לראשונה נכנסת לפורם מסוג זה.
כבר שנתיים שאני מנסה להיכנס להריון, ואלת הפריון לא מאירה לי פנים.
זה התחיל ב 5 הזרעות, כשהטיפול השני לווה במתן הורמונים והמשיך לטיפולי IVF, מהם 5 בבית חולים איכילוב, בכל הפעמיים הצליחו לעבר אך העובר לא השתרש ברחם.
אני בת 41, והרזרבה השחלתית שלי מאוד נמוכה. המצב הגינקולוגי שלי מוגדר על ידי הרופאים כמצוין (רירית רחם עבה דייה, חלל רחם "יפה" כלשון הרופא, חצוצרות נקיות) ואף ערכתי פעמיים צילומי רחם כדי לנקות כל גורם שעושי להפריע, גם אם לא נצפו בעיות דרך אולטרסאונד. לאור אי ההצלחה במסגרת איכלוב החלטתי לפנות לפרופ' פרידלר מהקופה שיקבל באסותא. השיטה שלו למי שמכיר, מאוד שונה מהרבה רופאי פוריות והדגש שלו לא "לפוצץ" את הגוף בהורמונים. כתוצאה מכך, בטיפול הראשון היו שני זקיקים - אך רק אחת מהן הייתה ללא ביצית ובשניה מעטפת הביצית הייתה פגומה. בטיפול השני הייתה רק ביצית אחת וגם זו הייתה פגומה. יש לציין שבכל פעם שילמתי כ 1800 ש"ח לכל טיפול באסותא. החלטתי להפסיק להיות מטופלת דרך אסותא בהעדר משאבים כספיים (ללא בן זוג). הטיפול באיכלוב תמיד הניב ביצית ואף באחת הפעמיים הצליחו לשאוב 4 בציות ולהשתמש ב 3 ביציות שהופרו והוחזרו לרחם. סך הכל 7 טיפולי IVF.
אני מניחה שלא צריך לתאר בפניכן את יסורי הנפש שתהליך זה מעביר. הרופא יעץ לי תרומת ביצית. מחשבה על כך עלתה בי קודם ואני עדיין מתלבטת האם לוותר על ביצית משלי... אני רוצה לשים גבול עליון כדי לא לכלות שנים בניסיון להרות ללא הצלחה...
האם יש המלצה, רגע לפני ההחלטה על תרומת ביצית, על רופא שהצליח לעזור גם ברזרבה שחלתית מאוד נמוכה (רופאת הפוריות הראשונה שלי הטיבה לתאר זאת ברוב רגישות וטאקט: "זה יהיה נס אם יהיו לך ילדים")?
אני מתנצלת על האורך, אבל הרגשתי שצריך להסביר את המצב שלי...
תודה רבה!

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות...

בגילך וכמו שאת מתארת הסיכויי להצליח נמוכים מאד מאד אחוזים בודדים פחות מ5%.
במצב כזה תרומת ביצית היא אופציה טובה.
אני מבינה מאד את הצורך למצות את האופציה הטבעית, אבל באמת במצב כזה צריך לקבוע איזשהו רף אחרת נשאבים לעוד טיפול ועוד טיפול ועוד טיפול....
אני הייתי מתייעצת עם בר חווה שהוא מצוין בסוג הזה של בעיות.
אם הוא חושב שיש לו משהו יצירתי לנסות - שווה לתת לזה צ'אנס.
ואם לא, אז תרומת ביצית.

שיהיה בהצלחה

דלפין2

New member
היי אנגי

תודה רבה על הוואל קם:)
צר לי שלא השבתי עד כה, רק היום ראיתי שיש תגובה ממך...
אני מסכימה איתך מאוד וזה הרף העליון שאני מחפשת לעצמי.. בר חווה לא ממש זמין - קבעתי תור אצלו באוקטובר והזמן הוא מצרך יקר...
אני מתחילה לגבש את ההחלטה לעשות עוד ניסיון אחד ואף להיתמך על ידי דיקור, עוד פעם אחת ודיי. וזה יהיה באמת דיי...
שווה לי לתת צ'אנס להורות יותר צעירה מזו שיכולה להיווצר באם אתעקש על שלי... ושלא לדבר על ילד שעשוי להיוולד עם סנדרום כלשהו רחמנה ליצלן.
תודה לך ושיהיה ערב נעים:)

gezers

New member
דלפין

אכן בר-חווה הוא האיש בשבילך! תקבעי תור אצלו מתי שיש הכי קרוב, ואז תנסי לפרסם בפורומים השונים בקשה להחלפה, מכירה לא מעט בנות שהצליחו להחליף תור ולהקדים לבר-חווה, כי לפעמים התזמון לא מתאים ובנות מעדיפות לדחות..
במקביל תבקשי לבצע גם בדיקות קרישיות יתר שיהיו לך מוכנות, בגילך זה מאד חשוב, ולוקח חודש לפחות עד קבלת תוצאות.
בהצלחה.
ואגב, תרומת ביצית זו לא מילה גסה..

gezers

New member
ואגב תור לבר-חווה

רק דיברתי ויש כאן בעמוד מישהי שרוצה למסור תור לחמישי הקרוב..

דלפין2

New member
רעיון טוב

בנוגע להחלפת תור ואני מיד הולכת לבקש בבקשה נפרדת...
אני מסכימה איתך שתרומת ביצית היא לא מילה גסה... אבל כדי להגיע למקום הזה, עוברים בכל זאת דרך כמו שכתבתי כבר כאן, סביב עיבוד האבל על מה שהגוף לא יכול לתת...זה פשוט צורך להגדיר לעצמי עד מתי אני שמה את הקו העליון...
השיח כאן אפשר לי להגיע להחלטה לעשות עוד טיפול אחד לפחות לפני שאני הולכת לתרומת ביצית...
קיבלתי חומר למחשבה חשוב...
תודה לך!
ליל מנוחה
ד.

למעלה