רופא מומחה

רוזט

New member
רופא מומחה

משנת -99 בבדיקות דם יש לי G.O.T וG.P.T. גבוה מאוד .וגם ה-C.P.K גבוה מאוד מאוד אם התשובה צריכה להיות בן-190 ל- 0 לי יש 1900 לפעמים כשיורד אז זה ל1300 וזה המון וגבוה מאוד , אני במעקב אצל ראומטולוג וגם אצל גסטרו עשיתי בדיקות של צהבת הכל תקין, עשיתי פעמים רבות U.S בטן והכל תקין כבד בגודל ומרקם תקין גם הכליות , גם בלבלב. גם הטחול. הראומטולוג מספר פעמים עשה לי בדיקות של השריר ואם יש חולשה בשריר הכל בסדר השאלה היא : גם לאחותי יש C.P.K. גבוה והיא עשתה ביופסיה והתוצאה היא שלילית הכל בסדר, רציתי לדעת האם גם לי כדאי לעשות ביופסיה גם אם התשובה אצל אחותי בסדר. תודה רבה אם תענה לי על שאלה שמציקה לי הרבה זמן

CK גבוה

CK הנו אנזים המשתחרר מן השריר- רמה גבוהה בדרך כלל משקפת פגיעה בשריר- GOT וGPT הנם מדדים של כבד אך גם של שריר כך שמקרה שלך לאור הCK הגבוה - יש להניח שהGOT וGPT הגבוהים הנם ביטוי לפעילות בשריר ולא בכבד . יש סיבות רבות לעליה בCK כולל תת פעילות של בלוטת התריס, דלקות שרירים שונות, תרופות ובעיות שרירים נוספות. בחלק מן המקרים, אין מחלה ממש בשריר - חלק מן המקרים הנם על רקע משפחתי- העובדה שלאחותך יש גם CK גבוה תומכת באפשרות האחרונה - לגבי הצורך בבדיקות נוספות - ראשית כל אכן חשובה הבדיקה הפיזיקלית - אם אין כל רמז לחולשת שרירים ואין גם תלונות של עייפות - הייתי מסתפקת בבדיקת א מ ג - אם גם היא תקינה - יתכן ואפשר לוותר על הביופסיה. במידה ויהיה ספק כלשהו, כן רצוי לבצע ביופסיה על מנת לשלול בעיה ברת טיפול בהצלחה !!

למעלה