רופא מומחה

Ani22

New member
רופא מומחה

מישהי יכולה להמליץ על רופא מומחה באזור המרכז? מישהי מכירה את דר. גולדנברג. כשחזרתי לארץ אמרו לי שני דברים שנשמעו לי מוזרים: 1. הריון מרפא אנדו (בניגוד למה שאומרים בארה"ב) 2. יש מעט מאוד חולות אנדו בארץ (הסטטיסטיקה בארה"ב היא אחת מכל 10 נשים). מה אתן חושבות? יש סטטיסטיקה מסודרת בארץ? אם לא אולי כדאי ליצור. בארה"ב יש ארגון אנדו מצויין ויש אפשרות להקים סניף בארץ. זה נראה לכן מעניין? אני

gui1

New member
אני ברוכה הבאה

1.דר גולדברג מתל השומר ? הוא אחד מהמקימים של המרפאה לאנדו בתל השומר והבנתי שהוא מומחה בנות פה יוכלו להעיד יותר טוב ממני יחד איתו עובד דר. סוראנו שהוא בהחלט שם דבר בתחום. 2. הריון לא מרפא את המחלה למעשה אני לא יודעת אם קיים משהו לרפא את המחלה מלבד הוצאת רחם / שחלות /חצצוצרות / ואולי גם מוח
בזמן ההריון אין מחזור ואז המחלה לא יכולה להתפתח היא בתרדמת בדיוק מה שאמורות לעשות גלולות ברצף. 3. אני חושבת שבארץ -לעצרנו- מספר החולות הוא גם גדול ורק עכשיו יש מודעות למחלה אז אפשר להיכנס ולהתחיל סטסיסטיקות 4. בתל השומר נפתחה מרפאה לאנדומטריוזיס ודר סוראנו מעוניין להופכה למרכז שיתן מענה רציני ומקצועי לאנדויות . מה המייחד את המחלקה בארה"ב והאם משולבים בה גם מטפלים אלטרנטיבים ואיזה מענה נותנים לנשים שאינן ממשיכות לפריון ?

ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

נשמח אם תציגי את עצמך. לגבי מומחים והמחלה - יש מרכז לאנדו' בתל השומר היחיד בארץ שעוסק באיבחון וטיפול במחלה. גולדנברג הוא מנהל מח' נשים בתה"ש ולפי מה שאומרות הבנות שנותחו על ידו או ביצעו פעולה פולשנית זו או אחרת, הוא גם כירורג מצוין. הריון לא מרפא אנדו. אין מזור לאנדו.. הריון מדכא את המחלה ולא יותר מזה - כמו דקא. ארוך.
כל ענין המחלה הוא עדין מאד בוסרי בארץ לצערי ואחת המטרות של הפורום הוא להביא את המחלה לסדר היום. התחלנו בפורום.. והשמים הם הגבול. בניגוד לארגון האנדו' המצוין בארה"ב, פה אין לנו ארגון. כדי להקים אחד כזה, צריך משאבים כלכליים ואנושיים - צריך להיות במגע עם הארגון האמריקאי שישמח מאד על היוזמה (ביררתי את הענין אבל רק ביררתי) בקיצור, הדבר כרוך בהרבה השקעה ויוזמה ואנרגיה ואני נמצאת בתקופה שאין לי אפילו אחד מהשלושה.
אם את רוצה ליזום, את מוזמנת מאד מאד.

בואינג בטוחה? ../images/Emo8.gif ואני ברוכה הבאה!

עצם הקמת הקומונה ואחרי זה הפורום.... יש לך
גם
השקעה (השקעה היא לא תמיד כלכלית)
גם
יוזמה ו
גם
אנרגיה (ראיתי איך את לא מפספסת שום הודעה כאן, בלי אנרגיה אף אחד לא היה עושה זאת)! אז חיזקי ואמצי!!
ולגבי הריון פותר את בעיית האנדו, גם אני הבנתי שזה לא בדיוק נכון, צריך להמשיך לעבוד קשה...(לא מנסיון, אבל מכירה)

ר ו מ י ה

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

1.פרופ' גולדנברג נחשב רופא מצויין בתחום האנדוסקופיה. השאלה היא האם את מעונינת בניתוח, אם כן אין ספק שהוא נחשב בין הטובים ביותר אם לא הטוב ביותר. כמו ש- gui כתבה לך הוקמה בתחילת השנה מרפאה לאנדומטריוזיס תחת ניהולו של ד"ר סוריאנו, כך שניתן לקבוע פגישת ייעוץ ורק אז לקבל החלטה לגבי המשך הדרך. 2.הריון לא מרפא אנדו', הוא רק יכול להקל וגם זה לא תמיד. 3.בניגוד למה שחשבו בעבר, היום ברור שישנן נשים רבות בארץ החולות באנדו'. גם פה הסברה היא כי אחת מכל עשר נשים חולה במחלה. יחד עם זאת בשל סיבה לא ממש ברורה רבים מהרופאים לא מודעים למחלה או לא מבינים את מהותה ולכן רבות מהנשים לא מאובחנות נכון.

לגבי "הריון מרפא אנדו"

מהיום הראשון שגיליתי שיש לי אנדו זו המנטרה הקבועה ששמעתי מכל רופא שהייתי אצלו "הריון זו התרופה הטובה ביותר לאנדו". אבל כנראה שזה לא ממש נכון. עובדה - יש לא מעט אנדואיות שאחרי הריון ולידה עדיין מתמודדות עם המחלה. ד"ר סוריאנו אמר לי שזו שטות שהריון טוב לאנדו, בהריון מופרשות כמויות גדולות של אסטרוגן שכידוע מחמיר את המחלה ולכן לדבריו המשפט הנ"ל הוא שטות גמורה. וברוכה הבאה

למעלה