רופא מטעם העמותה

dana180

New member
רופא מטעם העמותה

הרבה פעמים הרופא של העמותה נוסע ובודק קבוצת ילדים עוד לפני שהם שודכו למשפחה מסויימת.
ככה זה עובד בסנט פטרבורג.
רופא דובר רוסית, בקיא בהלכות בית הילדים, קורא את התיק הרפואי , ובתיק כל האינפורמציה על הילד.
אפילו כדורים שבולע ומתי היה חולה או מאושפז בבית חולים.כולל פרטים על המשפחה הביולוגית.
מי שמחליט בסופו של דבר הם ההורים, אבל הם יכולים לפסול מספר זעום של ילדים, אם בכלל...
בבלוגים אמריקאים המלצות על רופאים.
המלצתי בעבר על anna gorban:
[email protected]
היא פעילה בעיקר באזור סיביר ומנהלי בתי הילדים רוחשים לה כבוד.היא יסודית וכבר שנים בודקת מועמדים לאימוץ.מכירה היטב את נושא תסמונת האלכוהול.
עבדה בעבר עם עתיד הילדים וטף. הפסיקו את העבודה עימה כי פסלה מספר רב של ילדים.

adiavn

New member
אני מסכים איתך

ולכן אני מוטרד מכך שההמלצות על אותה ד"ר גורבן, לפחות מה שאני קראתי, מהללות בעיקר את היכולת שלה להמליץ נגד אימוץ ילדים.
הייתי רוצה לראות יותר דברים על איכות הבדיקות שהיא עורכת, על היחס שלה לילדים וללקוחות, וכך הלאה.
הייתי רוצה לראות המלצות המבוססות על חיוב ולא על שלילה ("היא פוסלת המון ילדים"/"העמותות לא אוהבות אותה").

eee60

New member
לידיעתך

לא תמיד הרופא שטס לשם הבין רוסית.הרבה מאמצים נשרפו כך.שמעתי שאנה גורבן מצוינת.ולא אהובה עי העמותות....לכי עליה

adiavn

New member
מוזר בעיני

שכל ההמלצות שראיתי על הרופאה הזו הן על דרך השלילה:
"היא פסלה הרבה ילדים"
"עמותות לא אוהבות אותה"
&nbsp
הייתי מעדיף לראות המלצות חיוביות, מהורים ישראלים שהשלימו את תהליך האימוץ בעזרתה ומרוצים מהתוצאה.

pazitc111

New member
רופא מטעם העמותה

אשמח לכל אינפורמציה בהקשר לכמה אני יכולה לסמוך על רופא של טף
אפשר בפרטי [email protected]
תודה

dana180

New member
אני כבר סיימתי מזמן את האימוץ

זה נכון שדר' אנטמן לא דובר רוסית.
תמיד אפשר להביא עוד רופא מטעמך... דר' גורבן גבתה ממני 1000 דולר עבור בדיקה,כרטיס טיסה מקייב ולילה בבית מלון.זה היה לפני 5 שנים.
התוספת הזאת שווה.
חוץ מזה מי שצריך יש לי גם רופא טוב בסנט פטרבורג עצמה. ממרפאת EUROMAD,שיכול להגיע לבית הילדים וכיוון שהוא מקומי צריך לשלם רק בעבור הבדיקה.האמריקאים המליצו עליו.הוא אפילו צילם את הרשומות הרפואיות של הילד מבית החולים בו נולד, תמורת תשלום נוסף. פשוט צריך לעשות שעורי בית...

צריך לקרוא בין השורות. אין כאן שום דבר מוזר. זו המלצה

חיובית עבור מאמצים. ככל הנראה (איני מכירה את הרופאה ודרך התנהלותה) מדובר ברופאה שאינה תלויה בעמותות ואינה נותנת חוות דעת שישאו חן בעיניהן ויובילו להשלמת האימוץ בכל מחיר (והיו רופאים כאלה...), אלא מתייחסת למצבו של הילד בלבד.
חשוב למאמץ לשמוע את ה"לא" בדיוק בנקודת הזמן שהוא כמה לשמוע את ה"כן" ולהמשיך הלאה בתהליך. יש צורך ברופא אמיץ שיידע לומר לו גם את אותו "לא".
בשולי הדברים, לא הבנתי את המשפט: "מרוצים מהתוצאה"????? זה מצלצל לי כמו מושג שמקומו לא בעולם האימוץ.

adiavn

New member
השאלה היא מתי הרופא אומר "כן"

אני תוהה האם אין לרופא חיצוני אינטרס מובנה לפסול ילדים כפי שיש לרופא מטעם עמותה אינטרס מובנה לאשר אותם.
לכן הייתי רוצה לשמוע מהורים שלהם אותה ד"ר גורבן אישרה את האימוץ והאימוץ שלהם הסתיים בהצלחה.
וב"הצלחה", לשאלתך, אני מתכוון לכך שאין בדיעבד טענות נגד הרופאה ושהתהליך ארך כמצופה (שלא נוצרת נורמה בה הורים שנעזרים ברופאה הנ"ל מסיימים את ההליך בזמן כפול מהמקובל בגלל פסילות).

dana180

New member
שאלות לא ענייניות

מה הקשר בין הרופא למשך האימוץ?????
וכפי שכבר כתבתי יש לך בחוזה מקסימום אפשרות לפסילה אחת, ביחוד במצב האימוצים של היום.
ההמלצה על הרופאה היא בגדר המלצה.
הרעיון שתהיה לך האינפורמציה ואתה תשב ותחקור , ביחוד בפורומים אמריקאים , ותחפש המלצות
על אנה גורבן, או כל רופא אחר.
ודרך אגב גם בפורום שלנו אנה גורבן מוזכרת לא אחת.
נשמע כאילו חובת ההוכחה על כותב ההודעה.
אתה מפספס את כל הרעיון.

adiavn

New member
אני לא מפספס כלום, אני מנסה להבין

תראי מה כתבתי לשנת החתול. האזכורים של גורבן שראיתי כאן "המליצו" עליה בדרך השלילה בלבד: "היא פסלה הרבה ילדים" או "עמותות לא אוהבות אותה".
הרי בדיוק כפי שלרופא עמותה יש אינטרס לרצות את העמותה כדי שימשיכו להפנות אליו, לרופא חיצוני יש אינטרס כספי לפסול את הילד הראשון, כי זה אומר שיגיעו אליו שוב עם הילד השני, כלומר תשלום כפול.
ואם אותו רופא ימליץ נגד אימוץ הילד השני וההורים יחליטו לאמץ - הוא מכוסה. אם זה יצליח הנימוק יהיה "הצלחתם למרות הבעיות". אם זה יכשל - "אמרתי לכם". Win Win לגישה השלילית.
כמובן שמדובר בתאוריה בלבד, אבל היא קבילה לדעתי בדיוק כמו התיאוריה לפיה רופא מטעם העמותה מטה את חוות הדעת שלו משיקולים אינטרסנטיים.

חובת ההוכחת לא מוטלת על אף אחד מלבד על המאמצים עצמם. אבל אם אני אצטרך לבחור רופא, אני מנסה להבין למה כדאי לי לתת יותר אמון ברופא חיצוני (ולא ישראלי) מאשר ברופא שהעמותה ממליצה עליו.

eee60

New member
רק חבל שכל המידע הזה לא

נכתב בפורום(או שכן) לפני שנים רבות.מקווה שיעזור כעת למאמצים החדשים.ואילו. העמותות. כבר אז לא היו צריכות להציע שמות של רופאים.אלא לתת לאנשים. לעשות שיעורי בית ובאמצעות האינטרנט פלוס. פורומים להגיע לרופאים מתאימים חפים מכל אינטרס.

זה תפקיד הפורום. להציע אינפורמציה. ולעזור לחבריה.כל אחד עם הניסיון שלו

דעתי

מדגישה שאימצתי לפני שנים רבות,היו אז הרבה עמותות והיתה אפשרות בחירה גדולה.
העמותה שאימצתי דרכה היתה העמותה היחידה שהיתה עמותת רופאים. נוהלה על ידי רופאה והעסיקה כמה רופאים.
מבחינות אחרות היו בה כשלים כמו במהירות ההבאה של ילדים לארץ.אבל לי הרופאים היו חשובים .
אני חושבת שכל עוד העמותה איננה עמותת רופאים ,חשוב שיהיה רופא לגמרי מטעמך.
וגם זה איננו תעודת ערבות אולטימטיבית- לטובי הרופאים היו מקרים שבהם הסתבר שהילדים שאישרו היו פגועיםוכך התחוור במהלך התפתחותם.
אני מצטערת שהתשובה יכולה לייאש. אבל כמו בהריון שאין לדעת מה תהיה דרכו ואם תצלח ואם יהיו סיבוכים,גם כאן ,אין תעודת ערבות אולטימטיבית. בעיני הטוב ביותר שניתן לעשות הוא שהאינטרס של הרופא יהיה אך ורק שלך כלקוחתו,ולא קשור ישירות לעמותה.

איני יודעת איך מתנהלים הדברים היום. אם רק חלק מהם

מתנהלים כמו בעבר, הרי שגם אם היה מדובר בעמותת רופאים, הייתי לוקחת רופא מטעמי. (בפועל, עשיתי זאת לפני כ-10 שנים).

eee60

New member
בשום פנים ואופן לא.מוחלט

יש אינטרסים בין כל עמותה לרופא הבית.מצד אחד. העמותה רוצה שהרופא יאשר את האימוץ.עוד כסף יכנס לעמותה. ומצד שני הרופא יאשר גם ילדים גבוליים.שכן אם לא יאשר. העמותה לא תעבוד איתו יותר.כן לצערי שם המשחק הוא כסףףףףף.
תראי כעיקרון העמןתה לא היתה מציעה לך ילד שהרופא שלה או הפרטים. הרפואיים שנציג העמותה בחול הביא.ולא היו טובים
לכן הטיסי לשם. רופא שלך שמחוייב. אך ורק. לך.שיודע לקרוא ולדבר רוסית.כדוגמת הרופאה האוקראינית אנה. משהוא.נקודה

קצת סדר (-:

1. אין דבר כזה יותר רופא מטעם העמותה. העמותה ממליצה על רופא, אבל ממש חא מחייבת לקחת אותו וזו זכותכם לבחור כל רופא מטעמכם. 2. ד״ר אנה שהוזכרה היא אוקראינית ולא רוסיה ובתקופה האחרונה, מאז המתח המדיני בין אוקראינה לרוסיה היא כבר לא נוסעת לרוסיה. 3. הרופא המומלץ ע״י טף הוא רופא ילדים ישראלי דובר רוסית (ד״ר אנדריי) הוא רופא מצויין, יסודי ועושה בדיקה מקיפה ומעמיקה ופוסל לא מעט ילדים. למרות שהוא מומלץ ע״י טף, הוא מייצג אך ורק את ההורים ואת האינטרסים שלהם. הבעיה היחידה הם העלויות הגבוהות של הטסה שלו. העלות רק של הרופא יכולה להגיע ל 20.000 ש״ח. שיהיה בהצלחה!

מנסיון אישי

הרופא שעובד עם טף - דר אנדריי וולוביץ - הוא מקצוען, אמין ויותר מהכל בן אדם מדהים. חוות הדעת שנתן נבדקה על ידי מומחה מוביל אחר בארץ שסמך ידיו על הקביעות של אנדריי. ולנו בבית יש מתנה גדולה שהגיעה בעקבות המלצה של אנדריי

זואילי

New member
מצטרפת להמלצה!

מסכימה עם הנאמר וממליצה עליו גם.
והוא עזר לי המון ברוסיה בכמה וכמה עניינים בהם נתקלתי, הוא דובר רוסית ומבין ויודע איך להתנהל שם.

liatbitan

New member
היי, תוכלי למסור לי בבקשה את הפרטים של המומחה בארץ.....ברצונ

ברצוני שרופא נוסף בארץ יאשר את הממצאים של ד"ר אנדריי.
&nbsp
תודה,

&nbsp

למעלה