רופא משפחה

tsachil8

New member
רופא משפחה

שלום אני רופא משפחה, נמצא בתהליכי עם חברת השמה ניו-זילנדית לגבי משרה עבורי. את השאלה הבאה כללית ככל שתהיה אני שואל כאן כיוון שישראלים יכולים או לי להבין טוב יותר מה אני מחפש מאשר חברת השמה מקומית.
יש לנו 3 ילדים בגילאי יסודי, אנחנו מחפשים מקום מרכזי עם דופק של עיר ומגוון אפשרויות בילוי.תרבות ובכלל מגוון אפשריות לא חייב להיות במרכז העיר אבל לא רחוק מדי. מקום שיהיה קל למצוא לילדים מסגרות ובילוי בשעות הפנאי.
ניו זילנד? אוסטרליה? לא מכיר שמות של ערים פרט לערי המרכזיות.
תודה

ANZ1

New member
הסברים קצרים על ניו זילנד

- אין קשר בן ניו זילנד לאוסטרליה, אני מבין שאתה מתעניין רק בניו זילנד.
- ניו זילנד מדינה קטנה גדולה, חצי מכמות האנשים מבישראל על שטח פי 14.
מה שעושה את כל סגנון הערים והבניה שונה לגמרי מישראל.
95 אחוז מהניו זילנדים גרים בבתים פרטיים שזה הפוך מישראל.
- אין ערים גדולות ועירוניות כמו שאתה מכיר, כמו תל אביב או ניו יורק, העיר הגדולה ביותר בניו זילנד עם 1.5 מיליון אנשים היא אוקלנד, אבל פרט למרכז העיר הקטן, כל שאר העיר היא פרברים עם בתים פרטים ואוירה חצי כפרית או כפרית לגמרי, העיר שלדעתי הכי נראית ומרגישה כמו עיר היא וולינגטון אבל היא עיר מאד קטנה עם מזג אוויר מאד בעיתי, הרבה גשם והרבה רח.
ויש עוד כל מני ערים קטנות בינוניות, אבל אף אחת מהן היא לא עיר עם אוירה עירונית ממש.
בכל "עיר" ניו זילנדית תמצא מערכת חינוך ציבורי טובה וכל מני "בילויים" ושוב שום דבר לא יתקרב למה שאתה מכיר, הכל עם קצב וסגנון אחר.
אם אתה מחפש קהילה יהודית או ישראלית, אז הם קטנות אבל תחפש באוקלנד או וולינגטון.

לדעתי ההבדל העיקרי בבחירת מקום הוא מזג האוויר, ככל שאתה הולך צפונה ככה מזג האויר נהיה יותר חמים , ואתה מתרחק מהקו הטקטוני שמרעיד את החלק הדרומי של המדינה עם רעידות אדמה.
זאת הסיבה שרוב האוכלוסיה גרה באי הצפוני.
תתחיל בלשאול את אותה חברת השמה, באיזה מקומות הם מציעים לך עבודה.

URI135

New member
אל תוותר כ"כ בקלות על נ"ז כאופציה

הי
למיטב ידיעתי תהליך קבלת הרישוי המקצועי באוסטרליה מאוד מסורבל ושגרת העבודה מאוד דורשנית. לעומת זאת עבודה כרופא משפחה בנ"ז הינה מאוד מספקת, תהליך הרישוי קצר והסיפוק האישי מאוד גדול.
אם בבילויים עסקינן האופציות היחידות עבורך (וגם הן לא ישתוו לאלו שבערים הגדולות בארץ)- אוקלנד ולא מעט אחריה וולינגטון.
מציע לך לבדוק את הבלוג הבא : [URL]http://nzdoctors.blogspot.co.nz[/URL]
שיהיה המון בהצלחה ואשמח לעזור בפרטי (ממש אין צורך בסוכן הגירה בנ"ז).

למעלה