רופא - עוסק מורשה ושאלות התחלתיות

SaronM

New member
רופא - עוסק מורשה ושאלות התחלתיות

השאלות כאן הן לידע כללי ולא במקום ייעוץ מקצועי שיבוצע בהמשך, ואולי גם איש מקצוע בתשלום חודשי לטיפול בכל הנושא,
אך בשלב זה השאלות הן בעיקר לטובת הבנה, כמו כן, השאלות הן בנושא בירוקרטיה נטו, לא שיווק ולא בתחומים משיקים,
לכן אודה מראש עבור כל תשובה, גם חלקית, תודה רבה.

רופא מומחה, עובד כשכיר באחד מבתי החולים בארץ, מתכנן לעבוד בנוסף גם באופן עצמאי,
הוא קיבל אישור מבית החולים לעשות זאת, לא מדובר בפתיחת קליניקה פרטית,
אלא במתן שירות מהבית בהתאם לתחום מומחיותו, ללא מפגש עם מטופלים (כגון, כתיבת חוות דעת, פענוח צילומים וכו')
הנושא הבירוקרטי הכולל (בין השאר) פיתחת תיק במע"מ, מס הכנסה ביטוח לאומי וניהול ספרים, לרבות יומן הרופא, ידועים וברורים,
כמו כן, במידה וזה משנה, ההכנסה הנוספת לא אמורה להיות גבוהה, אלא כמה אלפי ש"ח בחודש (סדר גודל של 4K ש"ח).

1. האם יש משמעות לשם החברה? מה מקובל בתחום זה? בד"כ שם החברה הוא "ד"ר X" או משהו אחר?

2. יש אתרים המאפשרים להפיק חשבוניות Online ולשלוח אותם במייל, האם יש שירות שגם מפיק דו"חות חודשיים/דו חודשיים/שנתיים Online?

3. האם את כל החשבוניות והניירת חייבים לנהל פיזית בקלסרים או שיש שירות שמאפשר לנהל את הכל Online?

4. האם יש אתר מסודר שבו ניתן לקרוא אילו הוצאות מוכרות בתחום זה קיימות בעבודה מסוג זה מהבית?
(הדירה לא בשכירות וגם אין משכנתא, האם אפשר לסמלץ שכר דירה חלקי? ארנונה? אוכל? רבע הוצאות רכב? וכו')

5. האם בסוף כל שנה (או לחילופין כל מספר שנים מצומצם) יש לבצע עצמאית תיאום מס? (שכיר + עצמאי)

6. יתכן שיהיו יהיו חודשים עם ההכנסה המדוברת (כ 4K ש"ח בחודש) וחודשים שלא,
האם למרות שמדובר בעוסק מורשה, יש הקלות לסוג עסק כזה, עם הכנסות נמוכות יחסית, ולא סדירות?

7. האם זה משנה אם ביטוח לאומי יסווג כעצמאי (דמי ביטוח לאומי מוגדלים אך יש ביטוח) או כ"עצמאי שאינו עונה על ההגדרה"? (ואז להיפך).

תודה רבה!

ננסה לענות לפי הסדר

קודם כל, בהצלחה
  1. הנכון ביותר הוא "ד"ר X מומחה ל Y". אין מקום להקים חברה בע"מ בשלב זה ויודע מה? גם שם מסחרי "מצלצל" לא נשמע לי שייך כאן...
  2. אותם אתרים המפיקים חשבוניות מקוונות (אישית, אני לא אוהב את זה) יפיקו גם ריכוזים חודשיים. לגבי דו"חות מע"מ- זה תלוי אם תזין פנימה גם את ההוצאות. בדרך כלל, ידני יהיה יותר יעיל (מפתיע...)
  3. ההכנסות ניתן לשמור קבצים. לגבי ההוצאות, הפרוטוקול לשמירת וביעור מסמכים סרוקים כל כך מורכב, שיותר פשוט יהיה לך לשמור קלסר לשנה. לגבי הדו"ח השנתי אלו מערכות אחרות.
  4. יש "ים" של מאמרים/ חוזרים/ ספרים וכד'. אתה יוכל להתחיל עם ספרו של רמי אריה. אבל יד על הלב- יותר פשוט יהיה לך לקבוע מפגש היכרות עם רואה חשבון/ יועץ מס ולקבל הדרכה ראשונית
  5. אחת לשנה תהיה חייב בהגשת דו"ח שנתי למס הכנסה, אחת ל 4-5 שנים תהיה חייב בהגשת הצהרת הון. אם לא תרצה לפנות לסיוע מקצועי, יש במס הכנסה לשכת הדרכה לציבור שעוזרת לאזרחים במרס- אפריל להגיש את הדו"ח השנתי שלהם.
  6. כרופא, החוק מחייב היותך עוסק מורשה. סורי, גם אם ההכנסות אפסיות.
  7. כעצמאי "לא בקריטריונים", לא תשלם דמי ביטוח אבל גם לא תהיה מבוטח מפני פגיעה בעבודה. אם מתאים לך ואם אתה יכול- זה רק אתה יודע...
שכחתי משהו?

SaronM

New member
תודה רבה לך, הבהרות קצרות אחרונות ברשותך:

1. הבנתי, תודה רבה, האם אכן נהוג "ד"ר X מומחה ל Y" ולא רק "ד"ר ישראל ישראלי"?
2. מדוע ידני יהיה יעיל יותר? אגב, גם אם אזין פנימה את ההוצאות, עדיין אצטרך לשמור את הקבלות המקוריות, לא?
3. מה הכוונה? המערכות המקוונות לא מפיקות גם דו"ח שנתי?

לרופה יש זמן לישאול

ב2 פורומים . ענו לך בהרחבה בפורום חשבונות
במיוחד שאתה גם שכיר וגם עצמאי .
כבר נישאלה השאלה הזו "מרופא" כאן בפורום או שם
אגב איזה רופא אתה ? אולי יש לך פתור מתשלום מס
שנה טובה
אני בספק אם אתה רופא . סתם חיברתה שאלות . ויענו לך
ואתה תודה לכולם .
יש הרבה כותבים בכאילו
נהנים ליכתוב "תודה רבה" מינסיון של שנים במעקב איך גולשים שואלים ועונים
בכאילו. אולי שאלתה בעוד פורומים . לא בדקתי

זהוא צדקתי

גם בפורום עסקים שאלתה . שם לא ענו לך ביכלל
ראו שזה בכאילו
אולי זה שתול של תפוז . ששואל על מנת שתהייה תנוענה בפורומים רדומים

נכון?

SaronM

New member
תגיד, אתה משועמם?

לא יודע מה זה "רופה", אבל בכל מקרה אני אישית לא רופא,
אלא בודק עבור בן משפחה שהוא רופא, ואכן אין לו זמן.
&nbsp
"סתם חיברת שאלות"
"נהנים לכתוב תודה רבה"
&nbsp
מצחיק

בפורום חשבונות

אתה שואל
ציטוט "
נניח העבודה תהיה סדר גודל של 5 שעות בשבוע ותכניס כ 4,000 ש"ח בחודש,
אם כך, אני לא עומד באף אחד מהקריטריונים ע"מ להיות מוגדר כעצמאי.

במידה והבנתי זאת נכון,
האם כדאי לי "למתוח" את הנתונים (או אולי אפילו להגדיל אותן מעט בפועל) ע"מ כן להיות מוגדר כעצמאי, ולא כעצמאי שלא עומד בהגדרה?"

אז אתה שואל למענך או למען החבר ??

לפי השאלה שלא ענו לך . כי רואים שזה שאלת קרש . אתה שואל על עצמך

SaronM

New member
שואל עבור בן משפחה (אתה לא עוקב)

וכותב בגוף ראשון, למען הפשטות.
&nbsp
יש?

גם השם לך בכרטיס

ללא נתונים . ללא גיל /ישוב/נשוי /רווק
חבר של רופא . הוא אדם רציני כמו הרופא .
ולא כותב סתם

בהצלחה

תודה. מה שיש לי זה בעייה שלי

ומה שיש לך בעייה שלך
אני פנסיונר יושב מול המחשב
אתה בחור צעיר לך לעבוד

בימקום לקשקש במיקלדת
בשאלות סרק .
רופא לא יודע איך לנהל את העסק שלו ?
עצמאי או שכיר

השלמות

לגבי נהוג, תסתכל בפנקסי החשבוניות של קולגות שלך ותעתיק מהם. זה באמת עניין של טעם.

לגבי ידני- ממוחשב, זה שוב ענין של טעם אישי. לטעמי (לא מדדתי עם סטופר) כאשר המדובר בכמות קטנה של מסמכים, זה פשוט יעיל יותר. אבל שוב- זה טעם אישי

המערכת הממוחשבת תציג לך דו"ח רווח והפסד שנתי. היא לא תעשה את התיאומים של כמה מוכר במס וכמה לא, היא לא תקלוט את טפסי 106 (משכורות) שלך ושל זוגתך והיא לא תפיק דו"ח שנתי המוגש למס הכנסה. מכסימום את דו"ח רווח והפסד שזה אחד המסמכים המצורפים (נספח א' לטופס 1301)

במס הכנסה

התיק הוא של הזוג (ישראל וישראלה ישראלי)
לכל אחד עושים את החשבון בנפרד, אבל הדיווח צריך להיות של שניהם

למעלה