רופא שנפצע בתאונה

sheriff123456

New member
רופא שנפצע בתאונה

לפני מס' שנים נפצעתי בתאונה כשאוטובוס נכנס במכוניתי מאחור ונגרם למכוניתי טוטאל-לוס. מאז יש לי כאבי גב כרוניים. נודע לי לאחרונה שרופא אורטופד קבע לי 2.5 אחוזי נכות. יש לציין שמבחינה תפקודית הפגיעה השפיעה מאוד על תפקודי כרופא-יש לי כאבי גב איומים כל בוקר, קשה לי לעמוד הרבה בזמן לרבות בניתוחים, לא יכולתי לסיים קורס קצינים בשל המטלות הפיזיות ובחרתי בצבא להיות רופא עורפי ולא קרבי כפי שרציתי בתחילה. איך זה ישפיע על גובה הפיצויים שינתנו לי לפי חוות דעתך המלומדת?

sheriff123456

New member
המשך...

אני גם לוקח תרופות משככות כאבים על בסיס קבוע. אני בעצמי רופא ולכן אין תיעוד לכך אך אני משיג בצבא או בבית חולים תרופות כמו אתופן ארטופן וכו' שמקלות עלי. איך מכלול הנתונים משפיע על הפיצויים שמגיעים לי?

ההבדל בין נכות רפואית לנכות תפקודית

שלום רב, נכות רפואית משמעה, כי קיים נזק רפואי שנתגבש באופן סופי, ושילווה את הנפגע גם בעתיד. האומדן של קביעת אחוזי הנכות הרפואית, הינו לפי מבחני הנכות - תקנות המוסד לביטוח הלאומי. נכות תפקודית משמעה, באיזה שיעור ובאיזה אופן משפיעה הנכות הרפואית בפועל על חיי הנפגע, בעיקר בהיבט התעסוקתי אך גם בהבט האישי. בעוד ששיעור הנכות הרפואית, מרגע שנקבעה, הוא סופי, הנכות התפקודית לעומתה, אינה קבועה. נכות תפקודית יכולה להיות פחותה מהנכות הרפואית, זהה לשיעור הנכות הרפואית, או גבוהה ממנה בשיעור ניכר. בוחנים את הנכות התפקודית, באופן סובייקטיבי, בשונה מנפגע לנפגע, בשים לב לנתונים הספציפים של התיק, וכמובן - אלו שהוכחו בביהמ"ש. למשל: אם כרופא, מאז התאונה והפגיעה בה, הנך משתכר פחות ממה שהיית אמור להשתכר לולא הפגיעה, כתוצאה ממוגבלותך לבצע את עבודתך (הנכות הרפואית), הרי שבהתאם לשיעור הפגיעה בשכרך: משכורת נמוכה משמעותית נניח, יקבע שהנכות התפקודית במקרה שלך היא באופן משמעותי גבוהה בהרבה מהנכות הרפואית. שיעור הפיצוי נגזר בעיקר, אך לא רק משיעור הנכות התפקודית, השכר, פוטנציאל השכר ונתונים אישים. בברכה,

sheriff123456

New member
לעו"ד- יש פגיעה תפקודית משמעותית

כשעברתי את התאונה יש לציין שעוד לא הייתי רופא. כאמור נקבעו לי 2.5 אחוז לצמיתות עם הגבלה בכיפוף הגב ורגישות במישוש הגב, ספונדילוליסטזיס בספק ובלט דיסק ב CT. בבוקר אני קם עם כאבים קשים ואני נוטל משככי כאבים על בסיס קבוע (איבופן למשל). אם רציתי להיות מנתח בעתיד (אני בצבא כעת בשירות סדיר) אך כשאני עומד זמן רב כואב לי הגב ולכן אאלץ להתפשר על מקצוע שאני פחות אוהב וכנראה גם ארוויח פחות ממנו בית-המשפט יתחשב בענין לעניות דעתך? ואם כן-בכמה כסף מדובר? שהרי מדובר בפחות הכנסה מדי חודש לכל החיים! כמו בן בצבא רציתי להיות בקרבי שם מקבלים יותר כסף בשל תוספת סיכון והתפשרתי על תפקיד עורפי לא מאתגר עם פחות כסף ופחות הנאה שלי. האם הפער בין הנכות התפקודית שלי לנכות הרפואית שלי יהיה גדול לפי דעתך הראשונית המקצועית? לתשובתך אודה.

פגיעה תפקודית משמעותית

שלום שוב, על פניו נראה שהתשובה היא כן. אך רק מי שמטפל לך בתיק יוכל להעריך את התשובה לשאלתך בצורה יותר מקצועית בהסתמך על הנתונים ועל הפרטים שניתנים להוכחה. בברכה,

למעלה