רופא תעסוקתי

מצב
הנושא נעול.

1אמאלה

New member
רופא תעסוקתי

רופא תעסוקתי
אני בחודש שמיני ומכיוון שלא מגיע לי שמירת הריון קיבלתי הפניה לרופא תעסוקתי.האם בהקלות שהוא יכול להציע לי אני אמשיך לקבל השלמה של המשכורת מביטוח לאומי ובמה בעצם הוא יכול לעזור לי? תודה!

הוא יכול לעזור לך בעיקר בחות דעת

רופא תעסוקתי
אני בחודש שמיני ומכיוון שלא מגיע לי שמירת הריון קיבלתי הפניה לרופא תעסוקתי.האם בהקלות שהוא יכול להציע לי אני אמשיך לקבל השלמה של המשכורת מביטוח לאומי ובמה בעצם הוא יכול לעזור לי? תודה!
שתחייב את המעסיק לאפשר לך לעבור לתפקיד שמתאים למצבך הבריאותי. החוק קובע שלא ניתן לפגוע בהיקף משרתה של אישה הרה - ולכן לדעתי, הרופא התעסוקתי ימליץ על פתרונות לבעיה.

1אמאלה

New member
הרחבה

שתחייב את המעסיק לאפשר לך לעבור לתפקיד שמתאים למצבך הבריאותי. החוק קובע שלא ניתן לפגוע בהיקף משרתה של אישה הרה - ולכן לדעתי, הרופא התעסוקתי ימליץ על פתרונות לבעיה.
הרחבה
אני עובדת בגן ילדים בתור סייעת כך שאין תפקיד אחר מלבד צמצום המשרה. השאלה היתה האם הוא יכול להמליץ לצמצם את המשרה והאם המשכורת תפגע מזה,כי אם הוא רק ימליץ על הקלות זה לא יעזור לי כי אין לי דרך שבה אני יכולה לעבוד אחרת ממה שאני עובדת עכשיו.

אז זהו, שהחוק לא מתיר לקצץ במשרתה

הרחבה
אני עובדת בגן ילדים בתור סייעת כך שאין תפקיד אחר מלבד צמצום המשרה. השאלה היתה האם הוא יכול להמליץ לצמצם את המשרה והאם המשכורת תפגע מזה,כי אם הוא רק ימליץ על הקלות זה לא יעזור לי כי אין לי דרך שבה אני יכולה לעבוד אחרת ממה שאני עובדת עכשיו.
אז זהו, שהחוק לא מתיר לקצץ במשרתה
של אישה הרה, אבל החוק לא אומר דבר לגבי קיצוץ בשכר. לכן, תאורתית, מותר לקצץ בשכרך, ללא צורך בקבלת אישור מהמפקחת על עבודת נשים. בכדי לקבל אישור לקיצוץ משרה, גם אם הנ"ל נעשה ע"י המלצת הרופא התעסוקתי, על מקום עבודתך לפנות למפקחת על עבודת נשים במשרד העבודה. סביר להניח שאם המלצה כזו, בצירןף הסכמתך לקיצוץ, המפקחת תאשר זאת. אין שום מניעה חוקית לקצץ בשכרך לאחר מכן ובעיקר לאור אישור קיצוץ המשרה מטעם המפקחת. אולי כדאי בכל זאת לנסות אלטרנטיבה של שמירת הריון? קיצוץ בשכרך בחודשים אלה - עלול לפגוע בסכום דמי הלידה שישולמו לך. בהצלחה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה