רוצה את אבא שלי נקי מאלכוהול ....

א פ י 2

New member
רוצה את אבא שלי נקי מאלכוהול ....

גדלתי בבית של אבא אלכוהליסט היום 30 שנה לקח לי להבין שאני בעצם בת של אלכוהליסט . אבא "תמיד יכול היה להפסיק שהוא רוצה" עד היום הוא בשקר הזה .בזמן האחרון המצב החריף הוא כבר ממש לא עצמו קריזות צעקות ,פיטרו אותו מהעבודה , אמא חלתה בסרטן כי קשה היה לה לשאת בנטל המשפחה כל החיים .זה הגיע למצב של בושות בחברה והבכות .לפני שבוע התפרצתי ואמרתי לו או גמילה או אני .נמאס לי נמאס לי כל החיים להתפלל שאבא שלי יבריא שאבא שלי יצליח תמיד ביקשתי תדברים הלא נכונים בחיים לא ביקשתי שאבא ייגמל .היום תודה לאל הגעתי להכרה שאבא אלכוהליסט והיום אני יודעת שזה הולך להשתנות .הלכנו לייתיעץ עם עמותת נפגעי אלכוהול ומסתבר שרוב המקרים מגיעים לגמילה עקב בומבה רצינית בחיים ,גירושים פיטורין, תיק פלילי שמכריחים אותם .אבא שלי לא באף אחד מהמצבים כך שהוא חייב להגיע להכרה .אני אשמח לכל טיפ שאפשר כדי לעזור לו להגיע לזה .בבקשה אל תשפטו את העובדה שאני לא מדברת איתו כי יש המון מחשבה ושיקול מאחורי ההחלטה זה האמצעי לחץ היחיד שיש לנו .

shanhen

New member
מקווה שהתקווה תתגשם

אפי2 שלום, מרגש וגם כואב לקרא על המצוקות שלך, כבת של אלכוהוליסט, ולבי איתך שאביך יבין הפעם, שאין דרך אחרת זולת הפסקת שתייה. לאחריה הוא יצטרך לעמול קשה כדי ללמוד לחיות ללא אלכוהול, וזו כבר דרך ארוכה יותר. אבל אני רוצה להתייחס דווקא אליך, הבת הדואגת שעושה הכל בשביל אביה, ואולי עושה יותר מידי. קשה להאשים אותך אבל גם לך יש חיים, ובגילך (ואני מבין שאת לא ילדה קטנה, מותר לך וחשוב שתחיי את חייך. עשית המון למען אביך ואפילו הבאת אותו לטיפול. עכשיו האחריות שלו ושלו בלבד. תני לו את "תפילת הדרך" ותפני לך לחיות את חייך שלך. אני מציע לך לגלוש באינטרנט לאתרים שונים (באנגלית) העוסקים בשותפי-תלות (Co-Dependents) או גופים כמו ACOA המוקדשים לילדים בוגרים של אלכוהוליסטים. את לא לבד, יש רבים המתמודדים כמוך למען מישהו יקר להם, ואפשר ללמוד מאחרים. אחזור לאביך, נכון שרבים מגיעים לטיפול כשהם בקרקעית, שאבדו הכל. אבל זה לא מחוייב המציאות, אם ניתן לעצור את ההדרדרות קודם - מה טוב. אני שמח שפניתם לאחד ממרכזי "אפשר" ומאחל לאביך הצלחה. נחום

aviazran

New member
אלכוהליסטים

אני סטודנטית להוראה. באחד הקורסים עליי להביא מידע על פורומים בנושא הורים אלכוהליסטים והקשר עם המערכת החינוכית. אשמח אם תפני אותי לאתרי פורומים בנושא זה. תודה האימל שלי: [email protected]

למעלה