רוצה העלאה במשכורת

crema2

New member
רוצה העלאה במשכורת

תקציר:
רשמתי פה שאני עובדת בתחנת דלק 4 שנים . עובדת כמתדלקת ובשנה האחרונה מעוניינת לעבוד גם בחנות אך לא נותנים לי.
הייתנ לי שיחה עם ההנהלה והם תירצו לי שאני עובדת הכי טובה לדלק , שאני "הנכס" של התחנה . שכולם שם זמיניים ועושים בעיות. לכן כשיש בעייה מרימים אלי טלפון להקפיץ אותי ואני תמיד זמינה.
הם הדגישו לי כמה פעמים בשיחה "שאני העובדת הכי טובה בדלק". כשהסברתי להם שאני מרגישה רגשי נחיתות שמונעים ממני לעבוד גם בחנות . הם אמרו שאין לי מה להרגיש ככה , שמבחינתם העבודה בדלק היא קבלת פנים , ומבחינתם יש ערך גדול יותר מהעבודה בחנות ששם כולן זמניות . הם גם הדגישו שבנות מעולם לא יעבדו במקביל בחנות ובדלק .רק עובדי לילה הבנים. מה שלא נכון והיו כבר מקרים שהיו.
כשהתעקשתי על כך למרות השבחים המזוייפים לדעתי כי לא נעים להם להגיד לי מה הם חושבים עלי באמת (הם לא חושבים שאני מתאימה לחנות אולי מסיבות כמו עמידה בלחץ כשיש כמה לקוחות עם דרישות וכל מיני כאלה.)
בסוף המנהל האזור אמר לי "אני נותן לך נקודת מחשבה: את יודעת שהתפקיד של החנות זה לקדם מכירות.
אם תיכנסי לחנות (הסיבה גם לדעתם שאני לא יכולה לעבוד בחנות שאני צמריכה להיות זמינה להקפצות התמידיות בדלק , ואם אעבוד בחנות אתבזבז להם כי שם אני חשובה להם ולא אוכל כי כבר יש לי משמרת בחנות) מה תעשי אם לא תצליחי לקדם מכירות בחנות?!
פה הרגשתי נימת זלזול ורמז לכך שאהם לא חשובים שאני מתאימה למרות שזה תירוץ ומעטות שעבדו בחנות באמת ניסו לקדם מכירות שם במילא לא מקבלות אחוזים.
רציתי להגיד להם "למה שאני לא יצליח לקדם מכירות ובעבר הוכחתי לעצמי ולכולם שם שאם אני רוצה אני מצליחה.
פעם ביום האהסה לפני שנתיים נתנו לנו למכור שוקולדים בדלק מהחנות ותקתקתי מכירות. בשלב מסויים זה המשיך מעבר והרגשתי מנוצלת . הרי אני לא עובדת בחנות ולא משלמים לי אחוזים. מה גם פחדתי שאם אזכיר להם שבעבר הייתי אלופה בזה יגידו לי למכור שוב דברים מהחנות כמתדלקת ושתקתי. לקח לי הרבה זמן להפסיק את זה . כי מאז שהוכחתי להם בעבר שאני אלופה בזה ומקדם מכירות הם ניצלו אותי וכל פעם באו בטענות למה אני לא מוכרת יותר כאילו זה התפקיד שלי (מילא הייתי עובדת בחנות אבל בדלק קודם כל אני צריכה להיות מתדלקת לפני הכל ).
חוץ מזה המנהל הזה שדיברתי איתו פחות היה מעורב בעבר על המכירות שתקקתי בעבר.
עניתי למנהל האזור שאני ישתדל והוא אמר "מה תעשי אם נורא תשתדלי אך לא תצליחי ? אז אני יצטרך לפטר אותך תגידי לי, תגידי לי אצטרך לעשות?!
אז אמר שבמידה ולא אתאים להם שם ולא אקדםן מכירות אוכל לחזור רק לדלק. הוא אמר שאז הוא סתם ישלם לי על ימי חפיפה, שאז מלכתחעלה לא הייתי צריכה לעבוד בחנות ובאותו הימים שאבוד בחנות אני יהיה הפסד בדלק . ולשים אותי בחנות יהיה בזבזוז בשבילם.
הרגשתי זלזול וכל מיני תירוצים שנתנו לי וחירטטו אותי שאני הכי טובה שם למרות שלעובד אחד שבקושי עובד חצי שנה קיבל הצעה להיות עוזר מנהל וגיליתי ממש במקרה ששמעתי את זה. המנהל אמר שעוזר מנהל יקבל תוספת במשכורת אך העובד סירב עקב האחריות ולא מתאים לו עם הלימודים.

הקיצר אני פגועה וכואבת ואף חשבתי להתפטר או לחפש עבודה במקבילץ
אגב גם שהייתי בשיבת המנהלים הוא שאל אותי מה הפזם שלי בדלק בתור קבועה (בעבר פוטרתי פעמיים כדי שלא אהיה זכאית לפיצויים) ויש לי שנתיים קביעות .
בסוף הם לא הצליחו להוציא לי את זה מהראש בקשר לחנות ואמרו כתירוץ שיחשבו על בקשתי ויחזירן לי תשובה.
תיכף עוזבת בחורה מהחנות ואני יודעת שאני לא יכנס לשםץ

אז לאחר כמה מחשבות אם אני כל כך טובה בדלק (בולשיט) אז אני יבקש מהמנהל פען הבאה בכוונה לעבוד בחנות ואשאל מה המנהל האזור חשב. אם הוא שוב יגיד לי אני עובדת הכי טובה והוחלט שלא אגיד לו :
"אז אם אני עובדת כך כך טובה למה לא מעלים לי את השכר? אני רוצה להרגיש את זה במעשים לא רק במילים"
מה דעתכם?
למרות שאני בעצמי יודעת שהם לא מחשיבים אותי להכי טובה אולי לפראיירית . רק המנהל שלי כן מעריך אותי אבל גם הוא חושב שאני לא מתאימה בחנות. מי שקובע שיעלו לי את השכר זה הבעלים.

GeJuFan

New member
נשמה את רוצה עצה ממישהי

שהייתה פחות או יותר איפה שאת רק לפני כמה שנים?
אומנם לא בתחנת דלק, אלא בסוג עבודה אחרת, אבל...

תתפטרי!!
כן, כן. שמעת אותי תתפטרי.
ולא אל תרוצי ישר לעבוד. יש לך כסף מהצבא (פיקדון)? ממשהו אחר(חסכונות)? לכי ללמוד, תשפרי בגרות אם צריך, תלמדי לפסיכומטרי. קחי קורס באוניברסיטה הפתוחה, סתם בשביל הכיף.
תנסי לשבת ולהחליט איזה תחום מקצוע את רוצה ללמוד. תכיני תוכנית לחמש שנים הבאות שלא כוללת עבודה כמתדלקת, או כל דבר שקשור לתחנת הדלק שאת עובדת בה.
תקדישי בין ארבע לשמונה שעות בשבוע להתנדבות בתחום שמעניין אותך. את אוהבת ילדים? לכי להתנדב במחלקת ילדים או הוספיס או משהו בסגנון. את אוהבת בע"ח? תחפשי משהו בתחום הזה. אנשים מבוגרים? בכל בית אבות יש בן אדם קשיש/ה שישמחו ל"נכדה" מישהי שתבוא ותשב איתם תשוחח איתם, תעניק להם תשומת לב כשהנכדים והילדים שלהם כה רחוקים.
תקראי ספרים, לא ספרי פיקשיין (לא רק בהכרח) אלא גם ספרי מנהיגות, ועזרה עצמית וכל הדברים הללו. וסתם ספרים על היסטוריה, וגיאוגרפיה וכל נושא אחר שמעניין אותך אפילו קצת.
והכי חשוב: קחי יוזמה על החיים שלך!!

אני עשיתי את זה לפני כמה שנים. את יודעת איפה אני היום?
בארה"ב, לומדת את התחום שאני אוהבת, במוסד שהוא במקום השני בדירוג בין כל המוסדות שמלמדות את התחום הזה. את יודעת למה?
כי לקחתי יוזמה. היה לי חלום ואני מגשימה אותו. וכן זה לא מושלם, ויש המון דברים, יין ויאנג- אין טוב בלי רע. אבל בשלם? החיים שלי נהדרים.
כי אחרי שישבתי וחשבתי ובירברתי עשרים פעמים עם עצמי על כמה המצב חרא, קמתי ועשיתי משהו.

ונשמה, שום דבר לא ישתנה במצב שלך אם תישארי איפה שאת כרגע. את לא הולכת להיות מקודמת! הם לא הולכים לתת לך העלאה במשכורת. הגיע הזמן להתמודד עם זה.

עכשיו, מה הצעד הבא שלך?

einat162

New member
הייתי חייבת לבדוק את התאריך על ההודעה

כדי לוודא שאני לא קוראת הודעה ישנה.
כבר כתבת פה/בתפוז (אני די בטוח שאותה כותבת - הסיפור הוא ספציפי מידי) שיש לך הרגשה רעה מהמקום - יש נק' אור, אבל בסופו של דבר מה שאת מביעה כאן הוא תסכול וחוסר אונים מתמשך.

תראי, לפי הפרופיל שלך את בת 24:
להיות מתדלקת או לעבוד משמרות בחנות זאת לא עבודה שצריכה לגרום לך ליותר מידי התחבטויות. אני לא פוסלת חלילה את העבודה (בעיני עדיף להיות מתדלקת או מאבטחת, עבודות "פושטיות" שהשכר נמוך/סיכוי לניצול ובעיות גבוה- מאשר מובטלת), אבל לדעתי את או צריכה להשלים עם המצב (שלא רוצים להזיז אותך מהתדלוק לחנות), או שתתפטרי ותחפשי עבודה אחרת.
אם יש לך חסכונות - ואת רוצה- תשפרי בגרויות/תלכי ללימודים אדמאיים.
אם יש לך חסכונות ויש לך מרווח כלכלי - קחי חופש מחיפוש עבודה, ולכי להתנדב או כל דבר אחר שאת אוהבת לנקות קצת את הנשמה.

הבחורה (בחור? לא זוכרת) שכתבה לך תשובה פה, ועכשיו לומדת בארה"ב - אני שמחה עבור אנשים שיודעים מה הם רוצים מהחיים ולאן הם הולכים. אני לא כזאת (או "לא שם" לפחות), ואומנם אני לא מכירה אותך - אבל כנראה שאת גם (המתדלקת) באותו מצב- שזה בסדר.
לדעתי את לא בעמדת מיקוח בגלל שזו עבודה שיש לה הרבה דורשים (משוחררים טריים, סטודנטים) - אני מבינה את הפחד לעזוב ולהחיל לחפש, אבל את צריכה להשלים שזה המצב אם את נשארת....

GeJuFan

New member
אני רק רוצה לדייק

גם אני עד לפני כמה שנים לא ידעתי מה אני רוצה מעצמי, מהחיים שלי או סתם באופן כללי. ולכן עשיתי את כל מה שעשיתי. קיבלתי החלטות, אבל לפני השתדלתי להקשיב לעצמי. להבין מה אני אוהבת ונתתי לזה להוביל אותי לאן שאני היום.

ונכון שזה לא קל בהכרח, אבל לשבת ולכתוב על דף נייר מה אני אוהבת, מהם התחביבים שלי ובמה אני טובה. זה לא כזה קשה (לפחות שני החלקים הראשונים השלישי בהחלט עלול להיות קשה גם למי שהכי מכיר את עצמו) וזה עוזר, באמת שזה עוזר! זה עוזר לנקות את המוח מהערפל שחיי היום יום שלנו גורמים.

einat162

New member

לא נמעס לך לפרסם את זה כל שבוע ? חלאס תפנימי שהם לא רוצים אותך שם בחנות אלא כמתדלקת ..
או שתשתקי ותמשיכי או שתעזבי הלאה .

talizig

New member
לדעתי..

לדעתי כדאי לך לחכות עד שהבחורה תלך (ובמקביל להזכיר להם שאת רוצה את התפקיד)
אם עדיין לא יתנו לך אז אז עוד הרבה חנויות.

למה כל כך חשוב לך לעבוד דווקא שם? אגב לא נראה לי שיש הבדל בשכר בין מתדלקת ומוכרת

טלי

קריסטה

New member
צאי מהסרט

את כל כך מתלהבת מכמה שאת טובה בדלק ובלמכור בחנות אבל תאכלס זאת עבודה שכל קוף יכול לעשות. הולכים לשם חיילים משוחררים ואנשים שבזה מסתכמות היכולות שלהם.
את חושבת ורוצה להתפטר אבל עמוק בלב את יודעת שאת לא מסוגלת לבצע שום עבודה אחרת אז את נשארת.
הם לא רוצים אותך בחנות, ותאכלס אם נשארת בדלק פאקינג 4 שנים כנראה שזה באמת כל מה שאת מסוגלת. אז די כבר לאכול פה לכולם תשכל. זה מה יש והגיע הזמן להפנים.

spaysi8

New member
למה אתם מגיבים לה ברצינות?!

היא כותבת פה כל 3 ימים אותו הדבר..
איך לעזאזל אפשר להתרגש מפאקינג עבודה בתחנת דלק?
ואיך אתם לוקחים אותה ברצינות אחרי שזאת ההודעה העשירית שלה בערך?!
!!!!

למעלה