רוצה חתולים אבל מה עושים עם

• פותח הנושא ozir
  • פורסם בתאריך

ozir

New member
רוצה חתולים אבל מה עושים עם

1)אני לא רוצה שיכנסו לחדר שינה אך 1 אני לא מעוניין לסגור אותו בשעות היום שאני נמצא בו, ו 2 אני לא רוצה שיתחילו יללות ושריטות בתחנונים להיכנס אליו כאשר הדלת סגורה (למשל בלילה).

2)איך מונעים מהחתולים לעלות על שולחן האוכל והספה?

3)מה עלות של המזון ולכמה זמן הוא מספיק? על איזה מזון אתם ממליצים ?

גורדיאן

New member
מחליפים גישה או מוותרים על חתול.

חתול הוא לא צעצוע ששמים אותו על מדף, הוא שותף מלא לדירה בדיוק כמוך ויעשה מה שהוא רוצה, הוא עצמאי וזה חלק מהקסם של חתולים.
מה שלא תעשה הוא עדיין יכנס לחדר השינה ויעלה על שולחן האוכל ועל הספה, אם אתה אוהב אותו ומכבד אותו כראוי אז לא תנסה להגביל אותו בצורה כל כך לא הגיונית, אגב לדרוש מחתול שלא יעלה על ספה זאת ממש הגזמה.
בקיצור: עדיף לך לקנות אקווריום.

שאלות חידוד

1) כמה חדרים יש בדירה מלבד חדר השינה?אם יש יותר מאחד החתול יסתדר. אם כי לתחנונים תצטרך להתרגל, לפחות בהתחלה - מבחינתו אתה הורה והוא רוצה את חברתך, כולל התכרבלות בזמן השינה.

2) אי אפשר. המקסימום שאפשר זה ללמד אותו לא לעלות על שולחן האוכל כשהוא בשימוש - פשוט תוריד אותו בעדינות כל פעם שהוא עושה את זה והוא ילמד.

3) עלות ולכמה זמן מספיק משתנה פר איזור בארץ, מזון וחתול. יש מבחר רחב מאוד של מזונות, מאיכותיים(ויקרים בהתאם) עד גרועים. אני ממליץ שתבדוק את הטבלה שדמיטרי אסף ב http://www.catfood.co.il

טאניוש

New member
דרישות לא ריאליות

היה לנו חתול שלא נכנס לחדר שינה (ענייני אלרגיה...), אבל הקפדנו לסגור את הדלת. להשאיר את הדלת פתוחה ושהחתול לא ייכנס? רק אם זה חתול צעצוע
למה אתה רוצה חתול? חלק גדול מהכיף זה להתכרבל איתם...

Potatoe

New member
מה שאמרו מקודם

1) אפשר להציב אלטרנטיבות בחדרים אחרים. כמו מקומות טיפוס / גירוד, בדרך כלל כאלה שבהם אתם נותנים להם את מירב התשומת לב.
אפשר להשתמש בספריי אוויר אוטומטי ליד הדלת (או כל ריח אחר שדוחה חתולים), אבל זאת לא אופציה טובה כל כך.
חתולים ירצו להיות ליד המשפחה, גם אם זה בלילה בחדר השינה. סביר להניח שאתם עובדים ואין אף אחד בבית 8 שעות ביום, אז גם להוריד עוד 8 שעות מהלילה זה בהחלט מבאס לחתול.

2) כמעט בלתי אפשרי. צריך להשקיע בלהציב אלטרנטיבות, כמו שרשמתי למעלה. ההשקעה היא גדולה (למרות שמאוד רצויה). במידה ולומדים לטפל בחתולים בצורה חיובית, ניתן לעשות את זה.
אבל בדרך כלל מי שמנסה להשיג חתול לא הולך לעשות את כל ההשקעה הזו (שיכולה לקחת שעות מידי יום).

3) רצוי להשיג מזון איכותי שהמליצו עליו, בדרך כלל המחיר יהיה סביבות 25 שקל לקילו או יותר.

למעלה