רוצה כבר ילדים והוא- לא!

מישקה30

New member
רוצה כבר ילדים והוא- לא!

בחרתי להתייעץ עמכם: אני בת 30 וכן גם בן זוגי. נישאנו לפני כחצי שנה. אלו הם נישואים שניים עבורי. נורא לוחץ לי עניין הילדים. ניסיתי לשכנעו רבות אך לו יש נימוקים משלו: הוא עדיין לא סיים ללמוד לתואר (מי יודע כמה זמן זה ייקח), אין לו עדיין עבודה (שאחת כזו יוכל רק לחפש אחרי שיסיים את התואר הנכסף). בקיצור הוא מבקש שאמתין שנתיים-שלוש. לפני כן אין מה לדבר בכלל. שאשכח מזה. ואילו אני, אני עובדת וגם סיימתי את לימודיי. אני כ"כ בשלה להורות, במיוחד שלא מימשתי את זה בנישואיי הקודמים וכן בגלל הגיל ההולך ומתקדם. הוריי גם כן לוחצים עליי מאוד (עד כדי כך שאציב לו אולטימטום), ומציעים הם לעזור ולתמוך בנו בנושא. לא מקובל עליו. זה מאוד מעציב אותי, אני חסרת אונים, ממש לא יודעת מה יהיה... אנא עצתכם. נ.ב. ולאלו מכם שיציעו לי את פתרון ה"פנצ'ר" - אז ניסיתי גם את זה - לא הולך בכלל! הבחור ממש נחוש בדעתו.

RVD18

New member
אני חושב שכבעל ואישה

אתם צריכים לדבר על זה. תסבירי לו כמה זה חשוב לך, תשמעי את טיעוני הנגד שלו ואם יש לך פתרונות (כמו שההורים שלך יעזרו) תציעי לו. תחשבו ביחד ותגיעו לעמק השווה. אני מניח שהוא רוצה להיות שם בשביל הילד ולא להיות עסוק בדברים אחרים ולא לחוות את חוויית ההורות. אפשר להבין אותו וגם אותך, כי אלה נישואים שניים שלך. לא יקרה אסון אם תחכו שנתיים אבל אם זה נורא דחוף לך (ולא רק כי הההורים לוחצים) דברי איתו ותנסי לשכנע אותו. אם הוא עדיין לא ירצה תחכי עוד קצת, אין ברירה. חלק מהיופי בנישואים הוא לקבל החלטות ביחד ולהתחשב ברצונות של בן הזוג. בהצלחה :)

Thotwo

New member
אם הוא בדעה של כל עכבה לטובה

יש משהו בדברים שלו הוא רוצה להיות מסודר יותר ולתת את מירב הזמן שלו לך ולילד שיבוא או תבוא לטובה לא צריך להילחץ עם ילד. ואם את כל כך לחוצה עד כדי להעמיד לו אולטימטום, אז משהו לא מסתדר לי פה עם נישואים. תני לו את הזמן להבשיל ולהתסדר קצת. אמנם את סיימת לימודים ומצאת עבודה, אבל לגבר זה גם עניין של אגו ואצל גברים מה שקשור לאגו, שכחי מזה. אגב, הפנצ'ר זה פיתרון מגעיל ונואש. אני מקווה שלא לקחת את זה ברצינות.

keren888

New member
וואי קשה קשה...

אני בעצמי הייתי לוחצת ומנסה להראות לו את כל החסרונות בלחכות.....אני כוולה רק בת 21 וכן מתה לילדים...אווייי איך אפשר שלא!!!! עבדתי עם ילדים בני 2 - שנתיים וחצי ואני כל כך אוהבת אותם!!! אני אם לומר את האמת...וזאת דעתי בלבד!!!(ויכול להיות שעוד כמה שנים דעתי תשתנה אבל נכון לעכשיו זה ככה) אני הייתי פשוט מציבה אולטימטום!! אני מאמינה שיש מלא אנשים שכן מחפשים ילדים עכשיו ואני חושבת שבגיל שלך לא חיים בשביל האהבה.. אלא רק לילדים.. אני פשוט הייתי מרימה ידיים ואני חוזרת וזה אחרי כמובן לפתוח בפניו את כל הדלתות והפשרות האפשריות..ואם לא פשוט לומר לו. שיש אנשים אחרים שכן רוצים ילדים עכשיו!! הזמן לא משחק לטובתך...(נו אפנס) ואם את חושבת שתחזיקי מעמד 3 -4 שנים שיבושם לך תחכי.. ואם לא... אז לדעתי פשוט תקומי ותלכי..יש כל כך הרבה שהייתי אומרת לך.. אבל זה שיחה ארוכה מידי בשביל לכתוב.. אני לא אומרת שאת צריכה להבין אותי אבל אני בטוחה שיש כמה דברים שדיברו אליך ממה שכתבתי ואם לא.. יש עוד אנשים שמגיבים..חיחיחי מחזיקה לך אצבעות!!!!!!!!

Cobe Anan

New member
חכי.

אין לך מה להתרגש מההורים שלך. אם הם רוצים, שיעשו בעצמם עוד ילד, כיום זה אפשרי. אבל אין להם מה להתערב לך בחיים. בעלך צודק בהתנגדותו לקבל סיוע, כי כמו שאת יודעת, סיוע תמיד מלווה בהתניות והתערבות, והוא רוצה שבבוא היום, הוא יגדל ילד משלו, ולא ילד של ההורים שלך. הוא גם צודק ברצונו להגיע לעצמאות לפני הולדת ילדים. לילד מגיע לגדול עם הורים שיכולים להרשות לעצמם להעניק לו את מיטב התנאים, הן מבחינה כלכלית והן מבחינת תשומת לב. ההבדל בין ילד לאמא בת 30 לבין ילד לאמא בת 35 הוא זניח לעומת ההבדל בין ילד לאבא סטודנט לבין ילד לאבא בעל מקצוע אקדמאי. נכון, קשה לך לחכות, אני יכול להבין. אבל את לא יכולה להכריח את בעלך להפוך לאב. חבל רק שלא דנתם בזה מראש. בכל מקרה- בלי אולטימטומים, בלי תחבולות, בלי לחץ. זה סתם יביא לתוצאות לא רצויות. חכי בסבלנות, יבוא היום שגם הוא יהיה מוכן.

Master Stav

New member
בלי פיתרונות רדיקאלים

תקשורת היא סודה של כול זוגיות בריאה שיטת הפנצ'ר היא פיתרון רדיקאלי שעלול להביא לכדי טירוף מערכות כך שהיא מאד אבל מאד לא ממולצת .... שבי עם האיש שלך זה שאת אוהבת הזכירי לו כמה ההוא אוהב אותך וכמה את אוהבת אותו .... תגיעו להבנה על פרק זמן מסיים ומשם תמשיכו .

לדעתי

אם את כ"כ חושקת בילד (וזה מובן ולגיטימי כמובן) אז תשתפי את בעלך בכך.. תספרי לו עד כמה את משתוקקת לילד .. לגבי בעלך- לדעתי הוא צודק, לגדל ילד זה לא קל אף-פעם, עדיף ששניכם תהיו מסודרים עם עבודה קבועה ואחר כך לחשוב לכיוון הזה.. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה

יהללל

New member
אני חושבת שאתם צריכים לנהל שיחה,

לפתוח את עצמכם אחד לשני ולדבר על כל מה שעל הלב. את חייבת להסביר לו שבכל שלב בחיים יהיה לו תירוץ למה עדיף לחכות. עכשיו הוא צריך לסיים את התואר, אחר כך למצוא עבודה, אחר כך להיות וותיק בה כדי להבטיח את מקומו שם. אני חושבת שהבנת את הרעיון. בקיצור, חלק מיחסים זה להתחשב אחד ברצונותיו של השני. את בת 30, אמנם זה לא מאוחר מידיי אבל הוא חייב להבין שלא תוכלי להביא ילדים כל החיים. חשוב שתוודאי שהדחיה שלו לא מכפה על בעיה אחרת ביחסים ביניכם. בהצלחה!

למעלה