רוצה לדון איתכם על נושא אחד חשוב לי

• פותח הנושא GMjoy
  • פורסם בתאריך

GMjoy

New member
רוצה לדון איתכם על נושא אחד חשוב לי

לכל אחד מאיתנו ישנן מטרות בחיים. כל אחד משתדל ללכת על דברים שהוא טוב בהם, ולתת את המיטב בעשייה. עכשיו, כל אחת מהמטרות באה לידי ביטוי בזמן מסויים - במיוחד כשאין לנו שליטה על דברים כלשהם (לא הכל תלוי בנו). האם עד פרק אותו זמן, כשהמטרה אמורה להתגשם לנו, אנחנו עושים דברים הפוכים מהרצון, זה לא משדר חוסר רצון אמיתי למטרה ? כמה דוגמאות: 1) בנאדם שואף לעבוד בחברת היי-טק, ובינתיים לא מוותר על הזדמנויות בעבודות אחרות . 2) בנאדם שואף לפגוש בת-זוג מתאימה לו, ובינתיים מתפרפר עם אחרות. 3) בנאדם רוצה לקנות בית קרקע בשכונה מסויימת, אבל בינתיים מחוסר כל אפשרות לקנות אותו, נאלץ לחפש דירות שכורות אחרות. האם סוגי פעולות כאלה משדרות את הרצון האמיתי של אותו אדם ? האם פעולות מהסוג הזה (ההפוך) משרתות את הרצון/חזון אמיתי להתממש בסופו של דבר ? מה יש לכם להגיב בנושא ..?

שאלה נהדרת

העלת לנו פה : ) גם אני חושבת על זה הרבה ועדיין לא החלטתי. לדעתי כמו על כל דבר בחיים ניתן להסתכל על זה מכמה כיוונים ומכמה גישות . אבל לדעתי כל עוד אתה יודע מה אתה באמת רוצה יהיה טוב : )

מן הסתם זה תלוי בגישה שלך

נגיד שאתה שואף לעבוד בחברת היי-טק ובינתיים עובד כקופאי במכולת. אז אתה יכול להגיד לעצמך "אני שונא אתה עבודה הזאת אבל אין לי ברירה כי אני צריך את הכסף" - ואז אתה באמת מכניס את עצמך לסחרור שלילי. או שאתה יכול להגיד לעצמך "אני אהיה הקופאי הכי טוב שאני יכול, כי זה מפתח כישורי עבודה שיעזרו לי כשאמצא עבודה בהיי-טק. ואם כבר אני צמוד למכונה הזאת 8 שעות ביום, אז אני גם אנצל את ההזדמנות להכיר לעומק את המחשב שמפעיל אותה", ואולי גם לקחת איזה קורס ערב היי-טק במקביל
אתה מבין? אין חיה כזאת "לא תלוי בנו". תמיד יש אלמנטים במציאות שיש לנו שליטה עליהם. אפילו במקרה הקיצוני שהמציאות החיצונית נכפית עלינו לחלוטין, יש לנו את החופש לפרש אותה בדרכים שונות. ובדרך כלל המקרה הקיצוני הזה לא מתקיים - דהיינו, בדרך-כלל יש לנו לא מעט אופציות לפעולה אמיתית בעולם החומרי, גם כשנדמה כאילו כל האפשרויות חסומות בפננו.

GMjoy

New member
תודה!

אבל הפעולות לא סותרות אחת השניה (עבודה פה, כשהמחשבה שם)?

לא ברור לי מה האלטרנטיבה שאתה מציע?

להישאר בבית ולשקוע במרה שחורה על זה שאתה מובטל, זה יותר טוב? תקרא שוב את מה ההודעה הקודמת שלי, ביתר זהירות. כי נראה לי, מהתגובה שלך, שלא ירדת לסוף דעתי.

ע ו פ ר ה

New member
להנות מהדרך

זה משהו מאוד חשוב. גור הררי כתב לך תשובה יפה. לפני זמן מה החלטתי שאני עושה מפגשי קלפים. המטרה היתה לפרסם משהו אחר, וזו היתה הדרך. גיליתי שזה לא שירת את המטרה אותה רציתי, אך למדתי הרבה דרך זה על ההתנהלות שלי עם המטרה. תהנה ממה שאתה עושה ואל תשכח את המטרה. באהבה עופרה

למעלה