אחד מאלף
יש כנראה אלף ואחת וריאציות על ביף סטרוגונוף. הנה אחת: חותכים את הבשר לרצועות עבות (בערך 5 על 3 על 1 ס"מ) או לקוביות גדולות (2-3 ס"מ), מייבשים ומתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי. משחימים בשמן חם מאד ומעבירים למסננת מעל קערה. באותה מחבת (עם נוזלי הטיגון שנותרו מהבשר) ממיסים 2 כפות חמאה עם כפית שמן ניטרלי על להבה בינונית-גבוהה ומאדים 50 גרם שאלוט קצוץ עד לשקיפות. מוסיפים למחבת 500 גרם פטריות פרוסות דק (אפשר להשיג במעדניות הרוסיות פטריות קטנות שנראות כמו כפתורים, אינני זוכר את שמן, והן המתאימות ביותר), מתבלים בפלפל שחור גרוס גס ומאדים עד שהנוזלים שהפטריות מפרישות מתאדים. מוסיפים 250 מ"ל ציר בקר, מערבבים היטב, ומביאים לרתיחה עדינה. מוסיפים 2 כפות קוניאק ומבשלים עד שהנוזל מסמיך. מוסיפים 150 מ"ל קרם פרש (בגירסה הרוסית משתמשים בכ-200 מ"ל שמנת חמוצה שמנה מאד, שלפעמים ניתן להשיג במעדניות הרוסיות), כף חרדל דיז'ון ללא גרגרים (בגירסה הרוסית: חזרת לבנה חלקה) ואת הנוזלים שניקוו בקערת הבשר ומערבבים. מוסיפים את הבשר ומבשלים ברתיחה עדינה מאד על להבה בינונית-נמוכה. המטרה היא לחמם את הבשר, כמעט לא לבשל אותו (הבשר צריך להיות מדיום-רייר). מסירים מהאש, מוסיפים כף בצל ירוק דקיק קצוץ (רק החלק הירוק) או עירית קצוצה, ומתקנים תיבול. אם הרוטב זקוק לטעמך ל"חיזוק", מוסיפים פפריקה חריפה ומתוקה ביחס של 2:1 (1/2 כפית פפריקה חריפה על 1 כפית פפריקה מתוקה).