רוצה להבין משהו

keren59

New member
רוצה להבין משהו

אני יתומת צהל, בת 25 נשואה טרייה, קיבלתי ממשרד הביטחון מענק נישואין בסך 101,000 שח. ברצוני לדעת מה זכויותי בנוגע לרכישת דירה האם אני מקבלת עוד מענק, האם הלוואה עם תנאים? מה בדיוק העזרה של משרד הבטחון ליתום שהוא נשוי שקיבל מענק נישואין ורוצה לרכוש דירה? האם מענק הנישואין כולל בתוכו מענק דירה? מקווה שניסחתי זאת ברור.. אשמח לתשובה ברורה.

שלום קרן

מענק הדיור בא בעצם ממענק הנישואין ולכן את לא זכאית למענק דיור. את כן זכאית להנחה במס רכישה על 2 דירות ואם אינני טועה ארגון אלמ` ויתו` צהל נותן מענק נישואין. עוד פרטים במאמרי הפורום

מנסה לעזור

גם אני נשואה טריה, אבל דירה כבר רכשנו- לכן אני אשמח לשתף אותך בפרטים ה-101,000 ש"ח כוללים את מענק הדיור. אנחנו במקרה קודם קנינו דירה ורק אחרי כמה חודשים התחתנו, אז אצלנו היה קצת הפוך מבחינת המענקים (קודם לדירה קיבלנו בסביבות ה-80,000 ואחרי החתונה עוד 21,000). עוד דבר זה הפטור החלקי ממס רכישה- יתומי צה"ל משלמים 0.5% מהסכום ולא 3.5%, כמובן שהכל בכפוף לעלות הדירה וחישוב מדרגות המס. בכל מקרה דווקא עכשיו יצא חוק חדש שאומר כי דירות בסכום של עד 900,000 ש"ח פטורים ממס (כאלו שניקנו לאחר נובמבר). סביר להניח שהחוק הזה יעזור לכם קצת יותר מהפטור החלקי של משהב"ט. אני אישית לא יודעת כלום על מענק נישואין מארגון אלמנות ויתומים, אבל אם יש למישהו עוד פרטים על זה אני אשמח... מזל טוב..

למעלה