רוצה להודות לכולם ולספר סיפור

רוצה להודות לכולם ולספר סיפור

ראשית אני מאוד מודה לחברי הפורום שיעצו והסבירו ועזרו לי לבחור את המכונה הנכונה לי.

נבחרה האוסקר של הנובה סימולי, בצבע אדום. כזה שמזכיר קצת את מכונות הקפה בברים באיטליה.
המכונה הוזמנה מלנדוור שהציעו את המחיר הכי טוב וגם תנאי תשלום נוחים.

לכל מי שפנה אלי בפרטי בכוונה לכרות את הלה צ'ימבלי מנוף הישנה שלי, לא ברור לי מדוע חשבתם שהיא למכירה..
המכונה ניתנה לי ע"י אבי שלאחר שאותות הגיל ניכרו בידיו והוא העדיף מכונה עם כפתור ולא מנוף. המכונה נקנתה במקור לאימי, הצרפתיה, לפני כ-40 שנה, כאשר הקפה היחידי שהכירו כאן היה בוץ ונס קפה של עלית.
אבא שלי לימד אותי, אז, שהוא לא מספיק עשיר כדי לקנות בזול. אני חושבת שהמכונה היא סמל לאהבתו הגדולה לאימי ולנשיאים המוצלחים שיש להם ואשר שורדים את פגעי הזמן כבר 64 שנים.
אז לא, המכונה ממש לא למכירה.

המכונה שירתי אותי נאמנה כשלוש שנים, עד לפני כ-10 שנים ואז נוצר חור בגוף האלומיניום שלה, למרות שאפשר לסגור חור כזה, הומלץ לנו ע"י אנשי שירות של לה צ'ימבלי, באיטליה, לא לתקן אלא להחליף את הגוף בשל אי היכולת של תיקון כזה לעמוד בלחץ של המים בעת הפעלת המכונה. המכונה הועמדה, אחר כבוד,ליד אוסף מכונות הקפה שלי (מקינטות רגילות, נפוליטנה, מקינתה לארבעה סיפלי אספרסו (פטנט מדהים שמצאתי בשוק הפישפשים במילנו) ומקינטת באטמן יפיפיה שהטרפה לא מכבר לאוסף.
אין מישהו שנכנס ולא מתפעל ממנה. היא יפיפיה, אמיתית ושורשית.
אם לא הייתי ברורה, המכונה לא למכירה.

לימים, ההורים של בעלי קנו לנו מכונת קפה חצי אוטומטית במחסני חשמל כלשהם והסתפקנו בכך במשך כמה שנים עד הסתלקותה לעולם שכולו טוב. לצערי הרב, בעלי התפתה לקנות מכונות קפסולות של נספרסו (אני מקווה שלא אגורש מהפורום בשל כך...) חבר'ה זה לא זה, ביג טיים. שותים קפה אבל בלי התענוג. ולכן בהגיעו ל50 אביבים אני רוצה להחזיר לו את העונג של שתיית הקפה.

רציתי לקנות לו לה צ'ימבלי, קצת אולי כמו שאבי הצהיר על אהבתו לפני 40 שנה, אבל המחיר שלהן הוא מעל ומעב ליכולות שלי ואיננו מוצדק לאנינות הקפה שלנו. אז בעזרתכם האדיבה בדקתי כמה מכונות שהיו צריכות להיות גם טובות וגם יפות.

תודה

knappertsbusch

New member
משעשעת ביותר

dudi4321

Active member
ככה

יצא לי לתקן קסאלה של מכונית עם אפוקסי שממוללים ביד.
כנ"ל ברנר של כירים גז! אמנם האפוקסי נשרף אחרי פעם פעמיים אבל החור נשאר סתום!
חור מתקנים גם עם ניט, מסמרת אלומיניום. קודחים בקוטר של המסמרה ודופקים אותה עם קונטרה. משייפים וזה יחזיק עוד 40 שנה. ואפשר סתם בקלות עם אפוקסי למילוי מנוע מכונית או בריתוך שצריך אדם מיומן עם ציוד לריתוך.
לדעתי שווה.
תהנו

JaiKedar

New member
יפה מאד. מקווה שגם דאגת למטחנה כי אם לא עשית

חצי דרך...

oferlev9

New member
יופי של מקינטות

הנובה סימונלי מכונה טובה. העיצוב שלה הוא עניין של טעם:
אני לא אוהב את הפלסטיקיות שלה.
הסילביה שאני מחזיק בבית עשוייה נרוסטה ולעניות דעתי מזכירה הרבה יותר מכונות של בתי קפה.
תתחדשי וכאמור את צריכה גם מטחנה תואמת

oferlev9

New member
ואם כבר אדום .......

המטחנה גם של נובה סימונלי כמובן:
nuova simonelli grinta

eldza

New member
תתחדשו

אתם תהנו מהמכונה.
שלי באותו צבע.
חובה להוסיף מטחנה, מקווה שנותר תקציב