רוצה להוציא את הילד מגן שפתי

עידן י2

New member
רוצה להוציא את הילד מגן שפתי

שלום בני בן 4 בגן שפתי לאחר הרבה התלבטויות אני ואשתי ידענו שיהיה לו קשה להסתגל לגן רגיל בגלל קושי בשפה והבנו שהוא לא מוכן לגן עם 30 ילדים והפחד שלנו היה בגן שפתי שיהיו ילדים עם קושי יותר גדול משלו היום לאחר שהייתי בגן שעה עם הילדים ראיתי שהילדים שם במצב הרבה יותר בעייתי מהבן שלי. הילד שלי מדבר יפה לא שותף כמו בני גילו אבל די טוב בכדי שיבינו אותו. בהמשך היום הוא עובר לצהרון עם ילדים רגילים הוא משתלב שם כל כך יפה והילדים אוהבים אותו כי הוא חייכן ושמח עברו כמעט חודשיים מתחילת השנה והוא נכנס לגן השפתי בקושי רב משתטח על הרציפה ובוכה והוא אומר לי הרבה פעמים שהוא רוצה רק צהרון ואני מבין אותו לאחר שראיתי את הילדים אני מבין היום שהוא לא מתאים לשם ורוצה ליהיות שמח שגיליתי שבני כמו ״כולם״ שגן רגיל יקדם אותו ויעשה לו טוב אבל כואב לי שאני לא יודע מה לעשות כי אשתי לא רוצה להודות שטעינו ולא מעוניינת להוציא אותו מהגן השפתי אפילו שאמרתי לה שאם יהיה לו קושי מסויים אני אעזור לו הרי מה אני רוצה שהילד יהיה שמח ומאושר ואנחנו יודעים שהוא חברתית מתאים

yuliyuli1

New member
אולי אפשר למצוא איש -מקצוע שיצפה בו בגן

וימליץ אם להוציא או להשאיר את הילד?
מדובר כמובן באיש מקצוע פרטי שקיבלתם עליו המלצות (קלינאית תקשורת אולי, או פסיכולוג)?

עידן י2

New member
תודה

ככה הילד בבוקר אשתי או אני מביאים אותו והוא צורח בצהריים הוא עובר לצהרון עם 15 ילדים בני 3 הגן השפתי עוזר לו מאוד אין ספק שהוא בפיגור לגילו אולי בגלל שהילדים בצהרון תואמים את גילו כיף לו ונוח לו ליהיות בוגר וגם שונה כי הוא מגיע מגן אחר ומצטרף אליהם אני עכשיו מבין שלהעביר אותו לגן רגיל זה יכול להקשות עליו הרבה יותר אין ספק שהוא חייב להתרגל למצב אני בטוח שדורשים ממנו יותר בגן שפתי יש יותר התייחסות ועבודה איתו והיום אולי הבנתי שלי קשה מאוד לקבל את זה שהוא שונה משאר הילדים וקשה לי לקבל את זה עצוב לי וכן לא הייתה שאלה בהודעה שלי רק רציתי לפרוק את מה שיש לי בלב תודה

TikvaBonneh

New member
אכן מאוד קשה

ומותר להיות עצוב.
תנסה להסתכל על נקודות האור:
1. הוא מאוד מתקדם ובקרוב ישלים את הפער השפתי, וכבר לא יהיה שונה.
2. יש לך ילד חברותי ובטוח שיש לו עוד המון תכונות טובות.

למעלה