רוצה להוציא רשיון ! אבל...

tomer308

New member
רוצה להוציא רשיון ! אבל...

נראה לי ייקח לי הרבה זמן לתפוס את עניין השליטה על הקטנוע. יש לי כבר מעל ל 3 שנים רשיון על מכונית ככה שאני חייב לעשות מבחן שליטה בלבד. חשבתי שאולי במקום לבזבז כסף מיותר על שיעורי נהיגה , לקנות קטנוע כבר עכשיו ולהתאמן עליו עד שאני אהיה בטוח שאני עובר מבחן שליטה. השאלה שלי זה האם אפשרי לקנות קטנוע משומש בלי רשיון נהיגה על 50 סמ"ק ? והאם בכלל זה נראה לכם רעיון חכם . ואם כבר הגענו לפה. מה אתם ממליצים ? אני מחפש כלי זול ופשוט שיהיה אמין.

be_roo

New member
מה היית מייעץ לבן 18 שרוצה להוציא

רשיון לרכב וחבל לו לבזבז זמן על השיעורים אז הוא רוצה לקנות מכונית ולהתאמן לבד?

אורי-

New member
אם אתה יכול לרכב על אופניים

תסתדר גם על קטנוע. אם אתה כל כך מודאג תבקש עם המורה גם שיעור בעיר. רכיבה שונה מנהיגה גם בהשתלבות בתנועה ולא רק בנהיגה עצמה. תקרא כמה שיותר מאמרים בכמה שיותר אתרים , ולא חסרים מאמרים וקישורים כאן ובפורום 8. השד לא כזה נורא.

אורי-

New member
שכחתי לכתוב :

כמובן שהכוונה היא ששיעור מגרש אחד עם מורה טוב יעזור לך לשלוט בקטנוע (סה"כ שמיניות וקו ישר איטי , הסללום ממש לא מהוה קושי).

yuvalfra

New member
עצה...

קח 4 שיעורים על הקטנוע (280 ש"ח). בקש מהמורה שכל שיעור יהיה 20 דקות על הכביש, 20-25 דקות במגרש. ככה תתרגל לשליטה על הכלי גם בכביש וגם תוכל להתכונן לקראת מבחן השליטה (שהוא קליל דרך אגב). שליטה בקטנוע היא מאוד מאוד קלה, תנסה שיעור אחד לפחות.

הרעיון הוא טוב אבל!...

דבר ראשון נגיד וקנית אופנוע איפה תתאמן? תבין שאם אתה מתאמן ספציפית על מגרש ולומד לעשות את השמיניות בגודל בדיוק כמו בטסט אתה יכול ללמוד את זה ב 4 שעות להיות תותח בזה, וקו ישר גם אתה צריך להתאמן על זה ספציפי איזה שעתיים ואתה מוכן... אם תקנה סתם אופנוע ותסע בחניה שלך איך שבא לך סתם אז אתה צריך 20 שעות כדי שבטסט תצליח ואז עדיין יש סיכוי גדול שתכשל כי זה פעם ראשונה שתעשה שמיניות בגודל מסויים... נעבור לבעיות ---------------- רק על פיור/די ג'יי אתה יכול לנסוע קו ישר במהירות של 40 מטר 40 שניות.. בלי ללחוץ על ברקס ורק עם גז קבוע.. רק על פיור/.. אתה יכול לעשות את שמיניות כל כך קטנות עם גז קבוע בלי ברקס... אז בקיצור אתה תהיה חייב לקנות פיור/די'גיי אתה רוצה? אוקיי אז אם כן אז תבדוק את גודל השמיניות של הטסט בדיוק ותסמן לך בחניון (אם יש) של הביית ותתאמן עם פיור או... בהצלחה...

למעלה