רוצה להיות וטרינרית

lonely angel

New member
רוצה להיות וטרינרית

שלום.. אני בת 15 ואני בוחרת מקצועות ראשיים להגברה לשנה הבאה. חשבתי להתייעץ אתכם, כי אני מאוד רוצה להיות וטרינרית בעתיד, אני חולה על חיות ואני אוהבת את תחום הרפוה. רציתי לדעת שאם יש כאן מישהו שנמצא/ עובד במקצוע הזה.. ויכול ליעץ לי, מה יהייה כדאי לקחת (אילו הגברות)? בילוגייה אני מניחה ועוד מה?? לוטרינר/ מישהו שעובד במקצוע (אם יש כאן כזה: אני ממש חולה על חיות, נורא אוהבת אותם ואני יודעת שכשעובדים במקצוע, צריך וזה מחייב להרדים חיות לפעמים.. אני נורא פוחדת שזה יקרה.. ואני כמעט בטוחה שזה מה שאני יעשה בעתיד, יש מישהו שגם היה במצב הזה? אם הוא יכול ליעץ לי? אם הוא התגבר על זה?? תודה .. Angel ....

smdr

New member
מומלץ ביולוגיה+כימיה

היי אנג`ל, אני יותר מבוגרת ממך בכמה שנים אבל גם אני ידעתי מגיל צעיר שייעודי הוא להיות וטרינרית, ומכיוון שאני שונאת פיזיקה ונורא אוהבת ביולוגיה, למדתי בתיכון ביולוגיה וכימיה מורחב (גם אנגלית ומתימטיקה 5 אבל זה לא קשור, זה רק עוזר). אבל דוגמה קיצונית היא המורה שלי לביולוגיה, שלמד בתיכון פיזיקה ורק באוניברסיטה למד ביולוגיה, ככה שזה לא משנה מה את בוחרת כרגע, העיקר שהציונים יהיו גבוהים... אבל...- אם תלמדי ביולוגיה מורחב, זה יקרב אותך לנושא הכללי של מדעי החיים שאותו בין כה וכה תצטרכי ללימודים הגבוהים יותר. בכל מקרה- כימיה של לפחות 3 יחידות את חייבת ללמוד בשביל וטרינריה, או שתצטרכי להשלים את זה באוניברסיטה מאוחר יותר. מקווה שעזרתי.........

מתן 1

New member
גם אני מצטרף לשואלת

הי, גם אני חושב ללמוד וטרינריה(ואני בערך בגילה של השואלת הקודמת) וגם אני מתקשה מאוד להתמודד עם הצד של הניסויים בחיות בתקופת הלימודים וגם עם הרדמת החיות. למי שיש נסיון בנושא מוזמן לספר לנו איך מתמודדים. תודה

sidny

New member
היי..

תקשיבו, שניכם, אני לא וטרינרית, ולא מומחית, אבל אני יודעת מספר דברים. 1-לגבי ההרדמה, אם אני לא טועה, את זה עושים כשכלב חולה במחלה סופנית והוא עלול להזיק לאחרים ולסבול בעצמו מכאבים, לכן בזה שאתם מרדימים אותו, אתה דווקא עושים משהו טוב, אם אני לא טועה, לזה גם קוראים המתת חסד. 2-לגבי הניסויים בבעלי חיים בזמן הלימודים באוניברסיטה:אם אני לא טועה, ואתם גם יכולים לברר, אתם לא חייבים לבצע את הניסויים הללו, אף אחד שם לא יכול להכריח אותכם לבצע אותם, ואם אני לא טועה, זה בכלל לא חובה (או שיש תחלופות לזה), בכל מקרה, אתם לא חייבים לבצע ת`ניסויים. נ.ב:אם אצל משיהו בביה``ס\תיכון מבוצעים ניסויים בבעלי חיים, אז שתדעו שזה לא חוקי, אז כנסו לאתר הבא, ושם יש פרטים:www.isav.org.il ביי, מקווה שעזרתי...

lonely angel

New member
כימיה.. קשה?

בנוגע למתמתיקה/ אנגלית- 5 יח`.. את חושבת שזה יקשה עלי(להתקבל/ לעבוד במקצוע) אם אני אקח רק 4 במת`? ו.. אני כנראה בטוח לוקחת ביולוגייה.. כמה קשה זה? (בערך, באיזה רמה.. חומר?) ובקשר לכימייה .. חשבתי על זה יעצו לי לקחת פיזיקה, בעיה, אני ממש לא סובלת פיזיקה. ואם אני אקח כימייה עם ביולוגיה 5 יח` (כמוך..) זה הרבה עומס?.. (תתחשבי בזה שאני בקושי מצליחה להחזיק את עצמי במת` הקבצה א` ``ראשונה``..). חוץ מזה.. תודה על הקשב.. ו.. יש מישהו שיוכל לענות על הקטע של ההרדמות? תודה.. Angel.. ביי ביי..

smdr

New member
קשה יש רק בלחם!

4 יח``ל במתימטיקה זה בסדר גמור, בתנאי שתוציאי ציונים גבוהים. בקשר לביולוגיה- למי שאוהב את המקצוע והנושאים זה ממש קל ואפילו כיף, למי שלא- זה סיוט מתמשך. לדעתי, החומר בתיכון הוא ברמה יחסית נמוכה, אבל כל אחד והיכולת שלו. בקשר לכימיה- זה קצת יותר מורכב מביולוגיה, אבל אחרי החודשים הראשונים ואחרי החומר הבסיסי שיכול להיות קצת משעמם, זה הופך למקצוע מעניין מאוד. לגבי העומס- אם תקחי ביולוגיה 5 וכימיה 3 אז לא יהיה לך כל כך עומס (עם הכימיה תסיימי כבר ב- י``א). בהצלחה......

למעלה