רוצה להיות חבר של קבע...

AlteX

New member
רוצה להיות חבר של קבע...

אנחנו קוראים לעצמינו "נטוריסטים" - מלשון המילה "nature" - טבע. האם זה אומר שהחברה להגנת הטבע צריכה להגן גם עלינו?
מעבר לבדיחה (אולי לא הכי מוצלחת) שבזה, פשוט חשבתי... האם אין זה הדבר הכי בסיסי או טבעי (תרתי משמע) בעולם שנטוריסטים יעשו פעילויות בחיק הטבע, מעבר לחוף הים? יש הרבה טבע בארץ. המון יערות, מפלים, נחלים (אפילו זורמים), גבעות מלאות בפרחים - במיוחד בתקופה הזאת. והיום פשוט בא לי, כל-כך בא לי לטייל באיזור של איזה מפל ולטבול בו -כל זה ללא בגדים מפריעים על גופי. כמובן שהפנטזיה נגמרה מהר ומייד נזכרתי שאתרים כאלה בד"כ מלאים במטיילים הישראלים הטיפוסיים והלבושים, אז מה לעשות? אולי פשוט לפנות לחברה להגנת הטבע ולבקש עזרה בנושא. נכון, החוק בארץ אינו מתיר נטוריזם, אבל אולי שווה לפחות לנסות. אולי זה משהו שהעמותה יכולה לנסות. אולי להמציא איזה קמפיין בסגנון "גוף עירום מתחבר לטבע". אולי אפילו בתמורה לזה שניקח על עצמינו משימה לעזור לנקות, לשקם, לשמור וכו', ובתמורה לכך יתנו לנו להיות באיזור מסויים - מוגדר ומגודר. בקיצור, תחשבו על זה.

RieM

New member
בכדי להגן על משאבי הטבע

לא צריך להתפשט. אקטיביזם חברתי בנושא הנ"ל, מבורך בכל מקרה.

קוואנט

New member
זה נשמע רעיון מעניין...

עם זאת, נראה לי שעדיין לא קיימת קהילה נטוריסטית יציבה בארץ בכמות כזו שתגרום לחברה להגנת הטבע לתחום עבורנו מקום באופן קבוע. נראה לי שעדיף להתמקד דווקא באירועים ספציפיים: מסתבר שמדי פעם החברה להגנת הטבע סוגרת שמורות טבע עבור אירועים פרטיים. זה לא תקין בעיני, לסגור שמורה שהיא של כולם עבור בר-מצווה של ילד עשיר, אבל עבור כינוס המוני מיוחד כשלנו - נראה לי קצת יותר מתאים. אני מציע שנחכה קצת לקיץ, הנטוריסטים יצוצו מחדש בבוא השמש, ואולי יהיה אפשר לארגן אירועים בשמורות טבע. אם אירוע אחד או שניים יהיו מוצלחים, אולי אפילו יתאפשר ללכת קדימה עם מה שהצעת. בכל מקרה, אם תמצא איזה מפל מעניין, תרים טלפון ואני בדרך

למעלה