רוצה להכין גלידת שוקולד וניל ביתית. איך לדעתכ

alonaski

New member
רוצה להכין גלידת שוקולד וניל ביתית. איך לדעתכ

לדעתכם?

יש לי מתכון קבוע של 2 שמנת מתוקה, מקציפה עם כמות שפורפרת של חלב מרוכז ממותק ומוסיפה כוס מקפא מנגו של פריגל. יוצא גלידת שמנת בטעם מנגו. נפלאה!!

אני רוצה על אותו הבסיס, בלי המנגו, עם תוספת תמצית וניל (כי אין יל מקלות וניל) לעשות גלידה וניל שוקולד.
\
איך אתם מציעים לעשות את השוקולד? חשבתי להמיס שוקולד מריר בחצי שמנת מתוקה ולזלף אותו על הגלידה כמו סירופ ושיקפא איתה... אבל אז אקבל גלידת וניל עם סירופ שוקולד בפסים נוקשים, לא?...
איך אתם מציעים לשלב את החלק של גלידת השוקולד?
אולי להקציף בנפרד את 2 השמנת המתוקה ואחת עם אבקת שוקולית?...
אני רוצה שיהיה טעם שוקולד-שוקולד!!! אמיתי...

למי יש נסיון?
 

חנהפ

Active member
מצרפת לך קישור למוס שוקולד

ותפוז.

אפשר גם להכין פרפה וניל


3/4 כוס מים+1/4 כוס סוכר+מקל וניל (לטעם אחר אפשר להרתיח עם מקל קינמון)
להרתיח 5 דקות

4 חלמונים להקציף תוך זירזוף הסירופ הרותח וממשיכים להקציף עד שמתקבלת
קציפה תפוחה מאוד

להקציף 1 שמנת צמחית, לקפל לקציפה
אפשר לחלק את הקציפה ל- 2
לחלק להוסיף קקאו
לצקת בשכבות ועשות קיפולים כמו שעושים בעוגת שייש
ולהקפיא
 
למעלה