רוצה להכין ציפוי פירות יער על עוגת גבינה

yaam1

New member
רוצה להכין ציפוי פירות יער על עוגת גבינה

ראיתי שבכל מקום הציפוי די נוזלי וכשפורסים את העוגה הוא ניגר על הפרוסה...
איך ניתן להכין ציפוי שיהיה יציב?
אני רוצה להכין מקופסא של פירות יער קפואים.

אגב- העוגה תהיה עם שקף מסביב ותשונע ממקום למקום כך שהציפוי צריך להיות יציב גם למטרה הזו.

תודה :O)

bali

New member
מנהל
ציפוי פירות יער

בגדול מבשלים את פירות היער הקפואים עם סוכר למרקם ריבתי. אם את רוצה שהסיפוי יהיה יציב יותר אפשר לעבות אותו עוד קצת עם קורנפלור (כפית קורנפלור מומסת במעט מי ברז ואז מוסיפים לריבה/רוטב כשהיא רותחת ומבשלים עוד דקה בערבוב) או עם מעט ג'לטין (1/2 -1 כפית אבקה מומסת ב 5-6 כפיות מים) שמוסיפים לריבה/רוטב כשהיא מוכנה.

yaam1

New member
הבנתי, מה היחס בין הפירות יער לבין הסוכר

וכמה פירות יער צריך לתבנית 26?

אם הבנתי אותך נכון רק לאחר הרתיחה להוסיף את הקורנפלור המומס, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עוד כדקה, לקרר ולשפוך מעל העוגה?

bali

New member
מנהל
תשובות

לעוגה 26 תספיק קופסה אחת של פירות יער. זה בערך 300 גרם נדמה לי.
על 300 גרם פירות יער הייתי שמה 150-200 גרם סוכר, 3/4-1 כוס. זה גם קצת עניין של טעם. פירות היער הקפואים חמוצים למדיי.
אם צריך, מוסיפים בזמן הבישול גם טיפה מים.

אכן, כשרוצים לעבות, מחכים שהריבה תרתח ותסמיך קצת ואז מוסיפים את הקורנפלור, ממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד דקה בערך, או עד שרואים שהקורנפלור הסמיך יותר את הנוזלים של הריבה.
נותנים לריבה הזו להתקרר - זה יסמיך אותה יותר - ואז מורחים על העוגה כשהיא קרה ויציבה גם. חשוב שהריבה תהיה בטמפ' החדר ולא חמה, כי היא עלולה להמיס את הגבינה שמתחתיה ולהתערבב בה קצת.

yaam1

New member
מצויין, תודה רבה

bali

New member
מנהל
לא צריך להנמיך אש אחרי הוספת הקורנפלור

להשאיר את הריבה על אותה להבה, כשהיא ממשיכה לבעבע, ולערבב את הקורנפלור המומס לתוכה. הקורנפלור עושה את עבודת העיבוי וההסמכה על נוזלים רותחים, כשהוא בעצמו מומס במעט נוזל בטמפ' החדר או קר.

למעלה