רוצה להלוות קצת כח

גילה29

New member
רוצה להלוות קצת כח

ירדתי 15 קילו ועליתי כבר שלושה בחזרה. אם למישהו/מישהי יש דרך להלוות לי קצל כח כדי לעצור את זה לפני שיהיה מאוחר מדי אני אודה לו/לה מאוד מאוד מאוד.

ספרי קצת יותר על עצמך.

קשה קצת מההודעה הקצרה שלך. אבל המסר המרכזי הוא לא להתייאש. יכול להיות שהיית בנקודת שבירה בגלל שקצת נמאס לך והרגשת שאת חייבת לעצמך קצת שחרור. בסדר, זה מותר. אבל עכשיו, תעמדי לרגע, ותגידי לעצמך, או. קיי. לקחתי "פס", הייתי ב"חופש" ועכשיו אני חוזרת להתאפס. מכאן תמשיכי. אנחנו כאן כדי לעזור ולעודד. רק את חייבת להאמין בעצמך ואנחנו מאמינים בך. אם עשית כזאת דרך, הקפידי הלאה ואל תיפלי ברוחך בגלל ההפסקה הזו שנטלת לעצמך. חזרי לאורח חיים ברי וספורטיבי והכול יחזור על מקומו בשלום. בהצלחה, ואל תשכחי לכתוב יותר פרטים.

Happy1

New member
הי גילה !../images/Emo140.gif

אני מכירה את המאבקים בין הרצון לבין המוטיבציה. לפעמים כמה שרוצים לא מוצאים את המוטיבציה או הכוחות לעשות כלום בנושא. ירידה של 15 קילו זה מדהים. אני לא יודעת איך עשית זאת, אבל היתכן ועשית דיאטה מחמירה וקיצונית שכיום את "מפצה" את עצמך על כך ? אני למשל בדיאטות קשות (ועברתי כבר כמעט הכל...) מרגישה מסכנה. אני כל הזמן סובלת, כל הזמן מרגישה שאני מחמיצה משהו. והנה יום אחד, מחליטה לסיים את הדיאטה ומתחילה במסע הזלילה. ושוב חוזר חלילה היו-יו... צעדים פרקטיים שאני יכולה להציע לך (וגם אני עושה אותם עכשיו) זה להתחיל קודם כל ביומן אכילה. רשמי לפניך כל פירור שנכנס לפה. ואל תשאירי את הרישום לסוף היום (כי אז תמיד שוכחים דברים קטנים) אלא סחבי איתך דף ועט לכל מקום ורשמי ברגע שנכנס משהו לפה. סכמי לעצמך מספר קלוריות יומי ובסוף עשי הערכה שבועית. בסופו של דבר, לא משנה באיזו דיאטה אדם בוחר, ירידה במשקל מגיעה רק כתוצאה ממאזן קלוריות שלילי. אם אכלת יותר קלוריות ממה שהוצאת העלית במשקל. פחות קלוריות, ירדת. יומן האכילה ישים אותך בפרופורציות גם אם אין מי יודע מה מוטיבציה. העובדה שתראי מול הפרצוץ מה אכלת כל יום כבר ידרבן אותך לעשות את השינוים הקלים הנדרשים עבורך לא להחזיר את כל ה- 15 קילו חזרה. 3 קילו זה עדיין משהו שניתן לתקנו. אל יאוש ! נחזיר אותך לדרך המוטב ! ספרי קצת מה עשית כדי לרדת את ה- 15 קילו, האם את מתעמלת (חשוב !), סדר יום... יותר פרטים יעזרו בתשובה יותר מפורטת.

תזהרי זה קרה לי.....

והכל בגלל הנשמות הטובות שאמרו לי את לא צריכה לרדת יותר תראי איך את רזה וכך לא רק שלא ירדתי נחתי על זרי הדפנה והעלתי חלק.... מזל שזרקתי חלק גדול מהבגדים הגדולים כך שפתאום הכל התחיל ללחוץ הבנתי שאני בבעיה.... וחזרתי לעצמי.... הרגשת התסכול לא שווה את זה.. ותאמיני או לא קשה לחזור למסגרת מרגישים חנוקים אבל אין הרבה ברירות.... בהצלחה....

אביטל +

New member
היי גילה

ברוכה הבאה עצות נהדרות נתנו לך חסרים קצת יותר פרטים אישיים עליך כדי שנוכל לעזור כמו מה עשית, האם את עושה פעילות גופנית וכו´. העליה שאחרי הירידה אופיינית למצב של דיאטת כסאח או מצב של תזונה שהשאירה אותך במצב של לזלול כמה שיותר...

גילה29

New member
לכל מי שכתב לי

הופתעתי לקבל כלכך הרבה תגובות אתן ממש בסדר, רק לא ידעתי איך אני שולחת בחזרה? האם לכל אחת בנפרד? האם לאחרונה? מקווה שעשיתי טוב. הדיאטה שלי דווקא לא היתה כאסח. הלכתי לדיאטטיקאית וירדתי באופן איטי יחסית ( שנה בערך ). ומזה זמן מה אני כביכול שומרת למרות שלא היה מזיק לי להוריד 10 קילו נוספים. הכוונה המקורית היתה לשמור, לתת לגוף להתרגל למשקל החדש וליפצוח בדיאטה נוספת. אבל הלשמור הזה לא כל כך הולך לי וגם בפעילות הגופנית אני קצת מתרשלת ואפילו העצות של הדיטטיקאית עוברות לי ליד האוזן( זה היה תהליך של הפסקת דיאטה והמשך פעילות גופנית ועכשיו גם זה הופסק ) נראה לי שאני שוב מאבדת את השליטה.

אביטל +

New member
היי גילה

אני חושבת שעדיף לענות בבת אחת לכולם, אבל זה לפי מה שנראה לך נראה לי שאת עוברת של "הורדתי ועכשיו אפשר לחגוג" זה קורה הרבה כשמתייחסים לדיאטה כאל "נוריד משקל ונחזור לחיים" במקום לוותר על המילה דיאטה ולעבור להרגלי תזונה שונים ובריאים יותר שיישארו לכל החיים. והפעילות הגופנית היא גם שינוי שצריך להיכנס באופן קבוע. כי זה לא מיועד רק לעזור בהרזיה. מאבדת שליטה ? תקחי שליטה בחזרה. זה לא קל, אבל אין לך ברירה אחרת. יש משהו שגורם לך לאיבוד שליטה ? מצב כלשהוא ? צריך לזהות ולנטרל. שוב, זה לא קל. אולי שינוי מסגרת או לעבור לדיאטנית אחרת יעזור לך. בהצלחה

הי גילה,כוחות זה דבר שקיים בנו.../images/Emo140.gif

הענין הוא איך אנחנו מניידים את הכוחות האלה מאגף לאגף במקום לרכז אותם בהתמודדות החשובה. למשל: כאנו מעניקים משקל יתר לרגשות השליליים: כעס, רגשות אשם וכו´ - אנחנו מאבדים חלק. כשאנו מעמידים את טובתם של האחרים לפנינו - עוד אובדן שלהם. המעשים שאנו עושים או עשינו בעבר שלא הניבו את הפירות שייחלנו להם והביקורת העצמית שמתעוררת בנו כתוצאה מכך - גורמים להיחלשות נוספת. פחד מראש מכשלון - משפיע כנ"ל. התחלה והתעצמות של הפקפוק העצמי בגלל חוסר הצלחות בעבר - גם כן. חששות, יאוש, תעייה בדרך - אין סוף מהדברים "ההם", גילה. מה מעצים את כוחותינו ועוזר להחזיר את המיקוד של האנרגיה למטרה: תמיכה וסביבה חיוביים. הערכה עצמית שמתפתחת עם כל הצלחה. ופירושו לעשות הכל בצעדים מדודים וקטנים, כל צעד בונה את האימון וההערכה שאבדו. פעולות נכונות = לעלות על דרך המלך האישית, אם לא עלה בידייך עד כה זה רק מפני שעדיין לא "גילית" אותה ואת צריכה להמשיך בגישוש. לא בך האשם! אז הנה התחלה למודעות עצמית, וכשהמודעות העצמית נפתחת ומתפתחת ואנו משנים סדרי עדיפויות ומסתכלים בכנות פנימה לתוכנו ועושים הערכה מחדש של המצב לבדוק מה הכשיל אותך/אותנו ומה אפשר לשנות ולתקן - אנחנו מצליחים לתעל את עצמנו ולעצב את העתיד כפי שאנו מבקשים. אסור לתת לפחד יד גילה! הוא יכול להכשיל מראש ולגרום לעצירה ונסיגה. לפקפק בעצמנו. זו ה-סיבה האמיתית לחוסר הצלחה!!! ספרי מה ניסית וכיצד, וננסה לעזור לך. שלך, דליה.

למעלה