רוצה להעלות את סוגיית דור הסנדוויץ'

zvooloon

New member
רוצה להעלות את סוגיית דור הסנדוויץ'

גם לכם קורה שהמשפחה שיצרתם (בן/בת הזוג, הילדים) סובלת מכך שאתם מקדישים יותר מדי להורה החולה? שאתם מתפרקים מרוב נטל, כי אתם צריכים להתמודד בשתי חזיתות, הורה מחד, בן/בת זוג וילדים מאידך. שלא לדבר על הצורך לתפקד בעבודה, ולהעמיד פנים שהכל כרגיל?

אנימו

New member
סוגיית המשפחה

קשה להעמיד פנים שהכל כרגיל. המשפחה סובלת בכל וריאציה כשבן משפחה חולה. קורה גם שבן הזוג עצמו חלה והילדים צעירים יחסית בגיל שזקוקים עדיין לאבא והגורל כידוע לא מתחשב. במצב כזה אין אפילו בן-זוג להתחלק בנטל. לדעתי יש להעזר בכל אמצעי העזר - עזרה פיזית, תמיכה נפשית, גם שיחות עם חברים. אין במה להתבייש ול"שחק" אותה כאילו הכל רגיל. מאידך - המוטו , לדעתי צריך להיות שהחיים צריכים להמשך. ברגע שמתארגנים מבחינה מעשית , יש איזו הקלה. לדעתי כדאי לשוחח עם בני המשפחה ולהבהיר את המצב. אל תצפה שהשינוי יהיה דרמטי אבל יש סיכוי שלאט לאט תהיה הבנה ותמיכה.

מני בר

New member
נושא חשוב אחר

שבדרך כלל אח או אחות אחת נושאת בנטל. איך זה אצלכם?

zvooloon

New member
אני בת יחידה, אז לפחות אין לי על מי

לכעוס. תמיד היה ברור לי שכשהורי יזדקנו הנטל כולו ייפול עלי. הרבה חודשים לא כעסתי על אף אחד אבל בימים האחרונים מצאתי על מי לכעוס, על משפחתי - בן הזוג, הילדים, שעוזרים, אבל לא מספיק. עוזרים, אבל לא באמת מבינים עד כמה זה קשה, מבחינה פיסית, אבל בעיקר, בעיקר מבחינה נפשית.

טיקו1

New member
הנטל במשפחה

ייתכן שבעלון הבא של העמותה (47), תהיה כתבה בנושא. ברוב המקרים א"א לחלק את הנטל במדוייק וטיפוס "קורבני" נושא ברוב העול... צריך להתאמץ להרגע ולא לעשות מעשים פזיזים (או אמירות פוגעות) שאח"כ עלולים להצטער עליהם, כי קשה להשיב את הגלגל אחורנית.

למעלה