רוצה להפסיק לקחת ציפרלקס - איך?

emptiness

New member
רוצה להפסיק לקחת ציפרלקס - איך?

היי,

התחלתי לקחת ציפרלקס (10 מ"ג) לפני 4-5 שנים בערך (בגיל 22) בגלל דכאון. עכשיו (והאמת שכבר שנתיים וחצי בערך) אני מרגיש בסדר, ומרגיש שאני יכול לוותר על הקביים ולהמשיך בלי. אני עושה מדיטציה, ומרגיש שזה יכול להחליף לי את הכדורים. אני כרגע לומד, עובד, והחיים עוברים לי על מי מנוחות כבר לא מעט זמן.

פעם אחת, לפני כשלוש שנים, ניסיתי להפסיק, ועשיתי טעות מרה - הפסקתי בבת אחת, וסימפטומי הגמילה הכו בי בבום, ונכנסתי לדכאון שאין כמוהו. חזרתי לקחת את הכדורים. הבנתי רק בדיעבד שאם רוצים להפסיק, צריך להפסיק בהדרגה, אבל אני עדיין לא בטוח איך עושים את זה.

האם מישהו יודע מה הדרך הנכונה להפסיק? האם עליי להוריד את המינון ל-5 מ"ג? ואם כן, מתי להפסיק לגמרי? האם אני צריך לפנות בעניין לפסיכיאטר?

תודה,
ליאור

בהחלט לפנות לפסיכיאטר

נהדר לשמוע שאתה מרגיש טוב ומוכן להפסיק עם הכדורים, אבל הפסקה בלקיחת תרופות קבועות צריכה להעשות בהדרגה וביחד עם מעקב רפואי ולכן, אתה צריך לפנות לפסיכיאטר, על מנת לתכנן ירידה ולדאוג שתהיה לך תמיכה מוכנה, במידה ותחווה נפילה במצב הרוח.

מצוין להפסיק אבל!!!

כאמור, אם אמנם אתה חש שאינך צריך עוד את ה"קביים" האלה (הגדרה נפלאה אגב) טוב לגשת להתייעצות מקצועית. סביר להניח שאם אמנם אתה פורח כעת, שום רופא לא יתעקש שתישאר עם התרופות.
ויש להניח שבוודאי ימליצו לך על הפסקה הדרגתית. במינונים האלה יתכן להוריד ל 5 מיליגרם ל 10 ימים, שבועיים, גם כדי לראות איך אתה מבחינת הדכאון עם מינון מופחת וגם כדי להרגיל את המערכת הפיסית /מנטאלית למינון הזה.
אח"כ ימליצו אולי על יום כן יום לא וכדומה.

הכי חשוב:
קודם להתייעץ עם איש מקצוע ועדיף כזה שמכיר את ההיסטוריה הרפואית שלך.
הדרגתיות.

חוש בטוב

מסכימה עם מחבקת. רק פסיכיאטר.

כדורים פסיכיאטריים אסור להפסיק במכה. חובה בהדרגה וליווי של רופא.

emptiness

New member
תודה רבה על כל התגובות!

אני אקבע לי תור.

המשך סופ"ש נעים :)

emptiness

New member
עדכון למתעניינים

היי,

אתמול נפגשתי סוף-סוף עם פסיכיאטרית, והיא אמרה לי שבעקרון אני יכול להפסיק מהיום למחר (היה לי מוזר לשמוע
), אבל אם אני מעדיף ללכת על בטוח, לקחת חצי מהמינון (5 מ"ג) במשך חודש. אחר-כך לרדת מחצי כדור ליום לחצי כדור ארבע פעמים בשבוע למשך 2-3 שבועות. אחר-כך לרדת לחצי כדור שלוש פעמים בשבוע למשך 2-3 שבועות, חצי כדור פעמיים בשבוע למשך 2-3 שבועות, ואז להפסיק.

בהצלחה :)

emptiness

New member
21 ימים עם מינון מופחת - המח שלי כועס

עדכון: אני כבר 21 ימים על 5 מ"ג, ובשלושת הימים האחרונים שמתי לב שאני יותר כועס ועצבני בגלל דברים שלפני כן לא היו מזיזים לי (דברים די דביליים גם, יש לומר). חשבתי שזה משהו רגעי, אבל זה לא ממש עובר. אחרי גיגול קצר הבנתי שזו תופעה די רווחת, ושזה עובר, צריך רק לחכות בסבלנות. אני זוכר גם שכשהפסקתי פעם (בבת-אחת) זה גם הופיע.

עדכוני גמילה בהמשך אם יהיו :)

למעלה