רוצה להצטרף אבל לא בטוחה שאפשר

lowprofile

New member
רוצה להצטרף אבל לא בטוחה שאפשר

שלום לכולכן, אני עוקבת אחריכן כבר כמה זמן, אחרי שגילו לי שקיים פורום של לידות בית. אני חושבת הרבה על האפשרות של ללדת בבית. האופציה הזו של לידה רגועה ללא התערבויות מאוד קוסמת לי. הלידה הראשונה שלי והיחידה היתה מאוד טראומטית מהרבה סיבות, שלאו דווקא היו תלויות בבית החולים, אבל הם גם לא הקלו על התהליך. אני אתחיל מההתחלה, ילדתי אחרי ירידת מים בשבוע 30. אחרי שמירת הריון ארוכה בבית החולים עם תרופות לעצירת צירים. התפרץ אצלי GBS, שעבר גם לילדה. עברנו תקופה זוועתית בפגיה. הלידה עצמה היתה זוועתית, מתחילת הלידה צעקו עלי, שאני פוגעת בילדה שלי (אני עם חום גבוה, מחוברת למוניטור, מחוברת לאינפוזיה ממש היו לי כוחות) נופפו לי במכשיר הוואקום תוך כדי צעקות זה מה שאת רוצה שנעשה לילדה שלך? בקיצור, חוויה טראומטית. צעקות, פעולות בלי לשאול. וילדה שחטפו אותה לפגיה בריצה מיד אחרי שנולדה. אני בהריון עכשיו, שבוע 8 כמעט, אחרי תקופה ארוכה של טיפולי פוריות ו IVF שהצליח. לא יודעת אם זה נתון משמעותי בכלל. אני לא רוצה שוב לידה כזו. אני לא רוצה 5 איש מיותרים בחדר לידה, אני רוצה שלווה ולקבל את התינוק/ת שלי לידים ישר אחרי. אני יודעת שמעורבים פה כמה גורמים, ולא דיברתי בכלל על זה שצריך לשכנע את הבעל.. השאלה היא האם יש לי בכלל סיכוי ללדת בבית? לנסות ליצור קשר עם מילדת? אני מפחדת לפתח ציפיות ולהתאכזב אחר כך. ותודה למי שקראה עד לכאן.

סטיוויה

New member
הי

דבר ראשון אני מאחלת לך הריון קל ונעים בלי אירועים דרמטיים.הריון משעמם! אין לי תשובה לגבי האפשרות שעומדת/לא בפנייך ללדת בבית.אני מתארת לעצמי שלמיילדת הבית תהיינה תשובות ברורות יותר ואולי זה גם משתנה בין אחת לשנייה. בלי קשר לכל זה אני ממליצה לך לעבור איחזשהו תהליך הכנה ללידה ממקום נפשי/ריגשי.לעבד ולשחרר את חווית הלידה הלא טובה.להזמין אלייך חוויה טובה כמו שאת רוצה.להתחזק עם עצמך. שיהיה בהנאה.

שָׂרָה

New member
ואם היית בבית חולים בשמירת היריון

איך קיבלת GBS? האם זה לא מוכיח שהבתי חולים לא מקומות בטוחים וסטרילים כמו ש'כולם' חושבים? פקיעת מים מוקדמת לא אומרת שיהיו בעיות. אני מכירה מישהי מפורום אחר שהיתה לה פקיעת מים בשבוע ה30 והיא נשארה בבית, והשתמשה בחיתולים כל הזמן כי המים זרמו כל הזמן. ואז היא שתתה מים בכמויות. ואז ילדה בבית ל ב ד בשבוע ה38 ללא סיבוכים. ובפורום אחר מישהי סיפרה על חברה שהיה לה רופא לא מלחיץ, ואצלה תמיד היתה פקיעת מים מוקדמת ולידות 'יבשות' ללא מים והכל היה בסדר. אז אם זה קורה, נוטלים וויטמין C ונוקטים בכל צעדי הזהירות לא לקבל זיהום, כמו להמנע מבדיקות פנימיות.

lowprofile

New member
לא יודעת אם זה קשור

אני לא יודעת אם זה קשור - עניין ה GBS לבית החולים. לא קיבלתי אנטיביוטיקה בבית החולים, אלה תרופות לעצירת צירים. ובסך הכל התרשמתי שהמקום היה נקי. הבנתי שזה עניין של נשאות. כמו הרפס (זה שצץ על השפתיים), אבל פשוט לא תמיד יש התפרצות של המחלה. יש הרבה נשים נשאיות של GBS שלא גילו זאת בהריונן הראשון כי לא היתה התפרצות של המחלה וילדם נולד בריא. (ואני מקווה שכך יהיה גם בהריון הנוכחי שלי) בכל מקרה, מה שיכול להיות זה שירידת המים קרתה בגלל החידק, היה לי חום - החידק התפרץ. אם לא היו מילדים אותי, הילדה שגם ככה כמעט ואיבדנו היתה מתה, לגבי זה אין לי טענות. אני בהקשר הזה דווקא חשבתי שאולי אם היו מיילדים אותי קודם הסבל של הילדה היה נמנע. אבל היות וקיבלתי מגנזיום - קשה היה לזהות חום. או לחליפין אם לא היו מפוצצים אותי בתרופות לעצירת צירים יכול להיות שהגוף לא היה כל כך חלש והחידק לא היה מתפרץ. השאלה היא האם אפשר להמנע מכל הסיפור הזה?

אם פי 3

New member
לאחר לידת ילד עם GBS

ההמלצה הסטנדרטית היא למתן אנטיביוטיקה בלידה הבאה בכל מקרה (לא סתם GBS לאם, אלא לילוד. יש הבדל ניכר). יחד עם זאת, בשבוע שעבר קושר פה מאמר שהראה שהמחיר של ירידת התחלואה ב-GBS בזכות השימוש באנטיביוטיקה בלידה, הוא עליה בזיהומים אחרים, בגלל האנטיביוטיקה, ושיעור תחלואה ותמותה דומה, בשורה התחתונה. בכל מקרה, הסיכון של פגים ובירידת מים מוקדמת הוא הגבוה ביותר - ואלו דברים שלא צריכים לחזור בלידה הזו. מצד שני - את בקבוצת סיכון יחודית, כך שהשיקול הוא שלך. בכל מקרה - מתן אנטיביוטיקה בלידה למניעת GBS לא מהווה מניעה מלידת בית. לגבי שאר הסיפור - קשה לדעת מהסיפור, ואני גם לא מיילדת - כדאי לדבר עם מיילדת בית, מהיותר ליברליות, ולראות מה היא אומרת. בכל מקרה, בלי קשר למקום הלידה, מצטרפת להמלצה של סטיוויה על עיבוד החויה והפחדים, כדי לאפשר לידה טובה הפעם.

היא קיבלה את זה מעצמה

אצל נשים רבות (שלא לומר רוב הנשים, כמו גם רוב האנשים) חיידק הGBS הוא דייר בגוף (כמו חיידקים רבים אחרים) לרוב הוא דר בפי הטבעת א עשוי לנדוד((די בקלות) לנרתיק. לא ברור מן הסיפור כמה זמן אחרי ירידת מים היא ילדה, אבל אני מבינה שהאשפוז היה בשל צירים ומרגע ירידת המים עד ללידה לא חלף זמן רב (אם היה חולף, היא הייתה מקבלת אנטיביוטיקה שהייתה, כפי הנראה, מונעת את המחלה אצל הילדה). (וזה לא שאני בעד נטילת אנטיביוטיקה, ממש לא, אבל זה מן המקרים שיש בהם תועלת).

../images/Emo24.gif דבר ראשון חפשי את debby12

הסיפור שלך מזכיר לי את הסיפור שלה בהרבה דברים. לגבי הנסיבות - השאלה היא מה גרם לירידת המים בשבוע 30... בשבוע 30 כמובן שאי אפשר ללדת בבית, אבל אין הכרח שזה יקרה שוב בהריון הזה. גם לאחר שמירת הריון, אם את שומרת עליו עד שבוע 37 מלא, לאחר מכן תוכלי ללדת בבית. ברגע שאת עוברת את שבוע 37 את יוצאת מקבוצתץ הסיכון של לידה מוקדמת מידי לבית. GBS - לא מחייב בית חולים. ניתן לקבל אנטיביוטיקה גם בבית. טיפולי פוריות - לא נתון משמעותי. יש כאן נשים לאחר טיפולים שילדו בבית (כבר אמרתי דבי12?) ובכל מקרה, גם אם את יולדת בבית חולים, אני אישית למקום הקודם שילדת בו לא הייתי חוזרת... איזה יחס מזעזע! שולחת לך חיבוקים והמון בהצלחה, ותשארי כאן איתנו!!!

lowprofile

New member
תודה רבה על התגובות

אתן מקסימות! תודה רבה על העצות. אני אשמח לשמוע עוד דברים, על איך אפשר אולי למנוע את התחלת התהליך הזה בכלל של לידה מוקדמתאם אפשר בכלל. אני בשבוע די מוקדם, עדיין לא מאמינה שאני בהריון בכלל, ומאוד מאוד רוצה חוויה אחרת. מתי אפשר ליצור קשר עם מיילדת? אני לא יודעת אם עדיף לי לחכות ולראות לאן "נושבת הרוח" בהריון הזה, ולא להתאכזב אחר כך. תודה!

אשכר ש

New member
../images/Emo24.gif ברוכה הבאה (קצת באיחור...)

ביום ד' הקרוב מתארחת כאן בפורום מיילדת בית בשם רונית קופליס. את יכולה לשאול אותה את כל השאלות שהעלת כאן והיא תשמח לענות לך. שירשור השאלות אליה יפתח בבוקר יום ד'.

debby12

New member
מנהל
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

אכן - כמו שכתבה רוני - סיפור הלידה הראשונה שלי דומה למדי לשלך. לידה טראומטית זוועתית עם צוות שצועק-מאיים, פעולות פולשניות בלי רשות, מגנזיום ליד ותינוקת פגית שנחטפה לפגיה מיד (שבוע הלידה טיפה יותר מאוחר 32+0 אבל היא שקלה 1,270...). אצלי המגנזיום היה בגלל רעלת הריון חמורה שלי - לא לעצירת צירים. להיפך בעצם - נזקקתי לפיטוצין להשראת לידה בגלל הרעלת החמורה. בינואר ילדתי את ביתי השניה בלידת בית מדהימה - חוויה מתקנת של ממש על כל הדרעק שזימנה לי הלידה הקודמת. בהריון השני עשו לי גם בדיקת GBS (משום מה בארץ לא עורכים אותה בשיגרה) ויצא חיובי. כך שקיבלתי אנטיביוטיקה במהלך לידת הבית. [אגב - אני מניחה שהיה לי גם בלידה הראשונה - רק כאמור - לא בדקו] בטח שיש סיכוי ללדת בבית - למה לא? גם בלידה הזוועה הראשונה שלי הייתי כבר "סגורה" עם מיילדת בית. למרבה הצער זה לא הסתייע בגלל רעלת הריון מחורב$%# -- אבל לקוות תמיד אפשר. עניין ה GBS ממש ממש לא מפריע ללידת בית - אפשר לקבל את האינפוזיה גם בבית (והרבה יותר נעים אגב...) אני הייתי ממליצה על "עבודת ראש" בסיוע של מישהי כדי לנקות קצת את הטראומה מהלידה הקודמת וגם להתכונן ב"ראש" ללידה הבאה. ככה גם אם לא יילך כמו שאת מתכננת - לא תהיה לך כזו התרסקות. אה - וגם אצלי שתי הילדות היו תוצאות של טיפולי פוריות (אני לכשעצמי אמצעי מניעה מהלך
). אני לא רואה איך זה אמור למנוע לידת בית. להיפך, לגישתי כבר "סבלתי" מספיק התערבויות רפואיות מבאסות בדרך להריון -- ככה ש"מגיע לי" ללדת כמו בן אדם בלי צוות רפואי שמתערב לי בכזה רגע אינטימי בחיים. מאיפה את בארץ? אולי נוכל לתת לך המלצות למישהו להכנה רוחנית-נפשית ללידה הפעם (כדי שמה שלא יקרה - יהיה לך יותר קל באופן סובייקטיבי).

vashti72

New member
לגבי ה -gbs יש מיילדות היום שלא

מיילדות בבית בגלל כל הסיפור הזה של הפרוטוקולים. המיילדת שלי אמרה לי בתחילת ההריון שאם אני חיובית היא לא תיילד אותי בבית. השבוע הגיע התשובה השלילית לשמחתי. יכול להיות שאם הייתי לוחצת היא כן הייתה מיילדת בבית(במידה והייתה בעיה) כי זה משהו חדש. בקיצור את צריכה לדבר עם מיילדות ולראות מה הן אומרות.

debby12

New member
מנהל
אופס -- לא ידעתי

לגבי המגמה הזאת עם ה- GBS. זה ממש נורא איך ציד המכשפות של משרד הבריאות מגביל את מיילדות הבית גם במקרים שהם לא מדובר במצב שהוא היי ריסק ושאפשר לפתור בקלות
מקבלת כמובן את התיקון של ושתי - לא היה לי מושג לגבי זה.

vashti72

New member
אבל יש לי הרגשה שאם הייתי לוחצת...

היא הייתה מסכימה. ואני מסכימה איתך, גם אותי זה ממש הרגיז. בעיקר בגלל שהבדיקה הזו של ה gbs כל כך לא מדוייקת, הרי יכולה להופיע תוצאה שונה בהפרש של ימים!

lowprofile

New member
ואוו תודה.

באמת סיפור מאוד דומה לשלי וזה מאוד מעודד כן לחשוב בכיוון. אני ילדתי אחרי צירים מוקדמים משבוע 24 בערך. אבל אני לא יודעת מה גרם למה - הצירים לחידק, או החידק לצירים. הלידה עצמה היתה גם עם זירוז בסופו של דבר. אני מאיזור חיפה, ומאוד אשמח להמלצות.

debby12

New member
מנהל
לי אין המלצה ספציפית - אבל אני

בטוחה שלאחרות פה יהיו. אני גם יודעת שלזוהר שלנו יש המלצות - ממליצה שתשלחי לה מסר או בתפוז או דרך אתר האינטרנט השווה שלה (שאפילו ב-YNET כבר כתבו עליו...
) <דבי משוויצה בשם משתתפות פורום אחרות>

vashti72

New member
דבי-את השתמשת באפינו נכון? יש לי

שאלה קצת רגישה.. אני כבר כשבוע משתמשת, ולא ממש מצליחה להרחיב (בערך 6). אתמול שאלתי את בעלי אם הוא מרגיש הבדל והוא אמר לי שכן! וזה הלחיץ אותי. אני לא רוצה להרחיב את האזור, הרעיון היה להגמיש אותו! ואם כבר הוא מרגיש הבדל... מה דעתך? מניסיונך

debby12

New member
מנהל
שלחתי לך מסר

באופן כללי האינטואיציה שלי היא שעדיף להשתמש באפינו בתרגיל של חיזוק השרירים ולא בתרגיל של ההרחבה

למעלה