רוצה להציג את עצמי

• פותח הנושא both
  • פורסם בתאריך

both

New member
רוצה להציג את עצמי

אני חדשה פה. קראתי בימים האחרונים די הרבה מההודעות פה בנסיון לראות אם אני מתחברת ולפי ההרגשה כרגע, אני כן ולכן רציתי להציג את עצמי.
אני "לסבית" בת 40 ומשתמשת פה בגרשיים מכיוון שזה עניין מורכב (כאישה אני לסבית, כגבר- סטרייט. אך מכיוון שאני מתייחסת לעצמי בלשון נקבה תמיד, אני מגדירה עצמי כלסבית).
נולדתי בת אבל בתוך תוכי יש גם אישה וגם גבר ואם אני רוצה לפרט עוד- רוב הזמן גבר ומדי פעם אישה,. כשהייתי בגיל ההתבגרות לא הבנתי את עצמי בכלל אבל מה שכן הבנתי היה שאף אחד בסביבתי, כולל המשפחה שלי, לא קיבל אותי כפי שאני. כילדה התנהגתי והתלבשתי כבן לכל דבר; לקחתי לעצמי כינוי יוניסקס ודרשתי שיקראו לי כך ובכלל רציתי להיות בן לכל דבר. אמא שלי מעולם לא קיבלה את זה וניסתה לדחוף אותי לכיוון הנשי אם בבגדים שקנתה לי ואם בחוגים (בלט מגיל 3 ועד שדרשתי ללכת לג'ודו וגרמתי שיזרקו אותי מהחוג וכדו') ובשם. כשהייתי בחטיבה, בכדי להתקבל בחברה ובקרב משפחתי, אימצתי את הבת שבי ודחקתי את הבן פנימה. אני חושבת שבגיל 12 (יחד עם כל השינויים הפיסיים שהתחוללו בי) הכנסתי את עצמי לארון והדחקתי הן את עניין הג'נדר והן את זה שנמשכתי לבנות . הפכתי לנערה על הצד הטומבוי אבל בת "אמיתית" והדבר היחיד שנותר ממי שבעצם הייתי באמת היתה האהבה לספורט והבלבול שצץ כל פעם שנמשכתי לבחורה. בגיל 19 התחתנתי עם בחור שהכרתי בצבא. הוא ידע שהייתי כמו בן בילדות אך מעולם לא חשד שאני נמשכת לנשים או שבתוכי חי גבר רוב הזמן. עם הזמן נולדו לנו ילדים, עברנו לגור בחו"ל ואני תיפקדתי כאישה ואמא בלבד, ולא היה לי זמן לחשוב אפילו - מי אני באמת. לפני 6 שנים, אחרי שנים של דכאונות בגלל שחשתי לא שייכת, הכל צץ בבת אחת- יחד עם זכרונות ילדות שהדחקתי, באה גם החשיבה שאולי אני לסבית ושיש לי בעיה עם המגדר איתו חייתי מגיל 12. הרגשתי כאילו חייתי חיים שלא הייתי אמורה לחיות, מוגבלת לתפקיד נשי בו לא חשתי נוח וזה גרם לי להרגיש שאני לא שייכת למקום, לאנשים, לחיים ואפילו בתוך הגוף שלי. לקח לא מעט זמן להגיע להבנה מלאה שאני באמת לסבית וחייבת לצאת מהמצב בו חייתי ומהארון. לפני כמעט 3 שנים יצאתי מהארון כלסבית ועזבתי את החיים שלי מאחור לטובת פרק חדש. אחרי גירושים לא קלים והפסד של לא מעט "חברים וחברות" עקב שקרים שהפיץ עלי האקס שלי, התמזל מזלי והכרתי בחורה נפלאה שמקבלת ואוהבת אותי כפי שאני. מערכת היחסים איתה הוציאו מתוכי את הגבר שבי והכריחה אותי בעצם להתמודד עם שאלת הג'נדר שלי. כיום אני מתגוררת בגרמניה, נשואה לה (בברית זוגיות רשומה), וחיה כפי שאני באמת. אישתי היא האדם הראשון שבעצם קיבלה אותי, היחידה שיודעת ואוהבת אותי כפי שאני.. אישה או גבר או שניהם.
אני ממש לא אוהבת הגדרות אבל בכדי למצוא אנשים הדומים לי, הצטרכתי לבדוק את ההגדרות- בוצ', טרנסג'נדר, ביג'נדר, ג'נדרקוויר וכו'. בתחילה חשבתי שאני ביג'נדר אבל עדיין היו לי מספר שאלות בנושא. אתם מבינים, אלה שהכרתי וראו עצמם ביג'נדר, סיפרו שיש ימים שהם אישה וימים שהם גבר והם מתלבשים ומתנהגים בהתאם כשכל חלק עומד בפני עצמו ומופרד לגמרי מהצד השני וכך גם דורשים מסביבתם להתייחס אליהם, ואילו אצלי זה קצת אחרת- אני מתייחסת לעצמי בלשון נקבה תמיד, רואה עצמי כאישה פיסית אבל מרגישה כגבר רוב הזמן (יש לי שיער קצר, אני מתלבשת בבגדי גברים בלבד אך לא קושרת את החזה ולא מנסה להסתיר את היותי אישה מבחינה פיסית), וגם כשהאישה שבי מראה נוכחות יותר מהרגיל התחושה היא כאילו הגבר שבי עדיין שם ברקע, משפיע על ההתנהגות והחשיבה (כאילו שני הצדדים עובדים יחד אך רק אחד מהם לוקח יותר שליטה וצועד קדימה). רוב הזמן אני מרגישה כאילו אני בעצם שניים אבל הגבר שבי בשליטה הרבה יותר מהאישה שבי (שהיא אגב ההיפך הגמור- מאד נשית, רגשית, אמהית, הססנית, דאגנית לעומת הגבר שבי שהוא חזק, אסרטיבי, לוגי,בעל יוזמה, ג'נטלמן, מגן וכדו') והחלק הנשי בעצם נמצא ברקע ומשפיע על החשיבה וההתנהגות הגבריים עד שמגיע מצב שמוציא את האישה שבי החוצה ודוחק את הגבר שבי להיות ברקע. קשה לי מאד להסביר.
האם מישהו מכם מרגיש כמוני?

lily kane

New member
בהרבה דברים כן

דבר ראשון ברוכה הבאה לפורם כמו שאמרתי מההתחלה יש פה מקום לכולם, (כולל ביגנדרים).
אני גם לא חושבת שאעשה ניתוח או השטחה אבל מרגישה בהרבה מאוד דברים גבר,וגם מרגישה ששני המגדרים שלי תמיד פעילים ביחד כמעט, אני גם חוששת שהמשפחה שלי לא תקבל אותי וחוששת מאוד שאני אאלץ לחיות בהכחשה מדכאת.

אני נמשכת לשני המינים וכן יצאת כביסקסואלית לצערי אמי עדיין לא מקבלת את זה.
וזה מצער אותי מאוד
אני די מקנאה שמצאת מישהי שמקבלת אותך כמו שאת
אבל קשה לי לחשוב כמה קשה היה לך להרגיש מוסתרת כל השנים האלו.

אני מקווה שלא תצטרכי להסתיר את עצמך יותר לעולם :)

Apikachu L

New member
ביג'נדר

נראה לי זה גם להרגיש במידה מסויימת בו זמנית.

ברוכה הבאה לפורום!

snoopytush

New member
בי זה שניים אז זה לא משנה אם

זה פעם ככה או פעם ככה או בו זמנית כל עוד זה
שני מגדרים זה בי..

both

New member
משהו מוזר קרה לי

תודה על התגובות :)
אני שמחה שמצאתי את הפורום כי באמת עברתי כמעט חיים שלמים מבלי שיהיה לי עם מי לדבר על כל העניין הזה, לפחות לא מישהו שבאמת מבין איך זה מרגיש.
שמתי לב למשהו מוזר שקרה לי- תחושה חדשה שהרגשתי אחרי ששלחתי את ההודעה שלי פה וקראתי אותה שוב. מכיוון שאני מדברת אנגלית ביום יום ועברית רק לעיתים רחוקות, כמעט אף פעם בעצם לא יוצא לי להשתמש בעצמי בפעלים המשוייכים למין מסויים (לדוגמא: אוהב לעומת אוהבת). באנגלית, כמו בגרמנית כל הפעלים נייטרלים, מה שמאד מתאים גם לאישה וגם לגבר שבי- הפעלים לא משתנים ובעצם הדבר היחיד שמשתנה זה איך אני רואה את עצמי בזמן שאני משתמשת בהם (כגבר, אישה או שניהם). אתמול, לאחר שכתבתי את ההודעה, קראתי אותה שוב ושמתי לב שהפריע לי שהיא כתובה בלשון נקבה. זו הפעם הראשונה בעצם שאני מוצאת שזה פשוט לא מתאים לתפיסה שלי. מוזר כי גם כעת אני כותבת בלשון נקבה וכשאני חוזרת בקריאה על מה שכתבתי זה מפריע לי שוב. למה אם ככה אני עדיין כותבת בצורה זו? אין לי מושג! אולי אנסה בפעם הבאה לכתוב אחרת כדי לבחון איך אני מרגיש עם זה. מה דעתכם?

lily kane

New member
דבר ראשון

אם אתה רוצה נוכל להתייחס אליך כאן בלשון זכר
או לחלופין בנקבה ושאת תכתבי בזכר
יש לך ממש זמן וחופש להתנסות

זה נראה לי ממש לא מפתיעה אגב, כל החיים בארץ אמרו לך שאת בחורה
הכריחו אותך כל חייך לכתוב בנקבה גם כשזה הפריע לך
אחרי כל כך הרבה שנים שבהם בעברית כתבת רק כבת אולי התרגלתה לזה
אולי זה הזמן לנסות ולשבור את הבינראיה המגדרית שהכבידה עלייך
כל הזמן הזה

both

New member
לשון זכר/נקבה

כן, גם אני חושב שזה העניין- הרגל רב שנים ללשון נקבה בעברית. אני משער שפה, כשסוף סוף יש אנשים שמבינים, אני אכתוב לסירוגין בלשון זכר ו/ או נקבה, לפי ההרגשה. אני חייב לומר שאני נהנה מזה שאני סוף סוף יכול להתייחס אל עצמי בלשון זכר ולא רק בלשון נקבה. לגבי התייחסותכם אלי- נראה לי שהכי נכון והכי פחות מבלבל יהיה שתתייחסו אלי בתשובות לפי איך שהתייחסתי אל עצמי בהודעות (אם כתבתי כגבר בלשון זכר- תוכלו להתייחס כך ואם אכתוב בלשון נקבה,תוכלו לענות באותה התייחסות).

ליזי133

New member
אני לא יודעת ממש הגדרות, אבל

אני מרגישה לפעמים אחד לפעמים שני, לפעמים שניהם ולפעמים אף אחד מהם (מהמגדרים, כמובן)
זה ממש מדהים שמצאת מישהי שמבינה אותך ומקבלת כמו שאת, בעיקר אחרי כל הזמן של ההכחשות שעברת, וזה נשמע מאוןד נוח לדבר באנגלית או גרמנית רוב הזמן בגלל העניין עם הפעלים הנייטרליים....
וקראתי פעם משהו, משהו מאוד נחמד, שההגדרות אמורות להתאים לאדם, ולא האדם להתאים את עצמו/ה להגדרות, כי יש הרגבה יותר מצבים מאשר שיש הגדרות, ככה שאם ההדרות לא נראות לך מתאימות לך כרגע, או לא בדיוק, תמיד אפשר לא להגדיר, או להגדיר עם משהו באמצע. בעצם יש דיי הרבה הגדרות תחת המטרייה הטרנג'נדרית, ככה שתמיד יהיה משהו שאמור להתאים, ואם לא, אז מוצאים הגדרה חדשה

בכל מקרה, ברוכ/ה הבא/ה, וכמו שלילי אמרה, יש מקום לכולם/ן

למעלה