רוצה להרוויח כמו גבר

siv30

New member
רוצה להרוויח כמו גבר ../images/Emo35.gif

עיתון גלובס פרסם סקר שערך מכון "טכנולוגיות" בקרב 5000 אנשי הנדסה. הסקר מצביע על פער של כ-10 אחוזים בין שכר נשים לגברים באותן המשרות בהיי טק. המגמה בארץ היא בניגוד למגמה בחברות הבינל"א הנוהגות שוויון מלא. אולי זה האזור ואולי זו התרבות המזרחית שאנחנו מושפעים ממנה (ואין במילותי אלה להצביע על גזעניות או עדתיות). עוד עובדה מדהימה היא שאי השוויון אינו נהוג בכל החברות, לכן, יוצא שהמפעלים שמפלים נשים עושים זאת בקיצוניות. רק חבל שהם לא פרסמו שמות של חברות, אולי היינו יכולות לפעול... צירפתי לינק לכתבה בגלובס.

love88

New member
אז מה יוצא לי מזה שיש כתבה?

אני בעלת נסיון נרחב, ומחפשת עבודה, ומציעים לי רק משכורת מינימום, אם בכלל מזמינים לראיון. הזלזול צועק לשמיים. יש מעט מקומות עבודה, ופשוט מזלזלים באנשים. כשהייתי יותר צעירה, כל המשכורת הלכה לי עבור מעון, גנון, מטפלת ביבי סיטר אין שום החזר כספי לאמהות עובדות פשוט נורא. הלוואי שיהיה שינוי איני רואה אותו בהקדם

siv30

New member
אל יאוש ../images/Emo140.gif

היום מצב השוק קשה, מה שמציב אותנו בעמדהת פתיחה קשה יותר (והכוונה הרבה הרבה יותר). פשוט אסור להישבר. תמשיכי לחפש, אולי תגמישי את התנאים, למרות שאת שווה יותר ותנסי למצוא את מקומך בשוק העבודה. אני מצטערת שזו ההצעה היחידה שיש לי. לגבי החזר לנשים עובדות, כולנו סובלות מאותה המחלה: האם בכלל לצאת לעבודה בתנאים שבהם יותר מחצי משכורת הולכת למטפלת/גן וכד'? אולי המצב ישתנה(למרות שגם אני לא רואה שינוי באופק אם לא יהיה לובי נשי חזק בכנסת - השינוי עולה כסף, ומספר פעמים ניסו להעביר אותו והייתה התנגדות של האוצר). בכל מקרה המון בהצלחה ותעדכני אותנו בהתפתחויות

siv30

New member
החזר הוצאות לאמהות עובדות נהדר

לכולנו לא? כל משפחה באשר היא מגדלת ילדים ^מורידה^ נתח נכבד מההכנסה המשפחתית על טיפול בילדים (מטפלת/ מעון/ צהרונית/גן וכו'). ברור שהחזר לאמהות במצב זה הוא אידיאלי, לכן לא הצלחתי להבין את התמיהה שלך. אם תפרטי אולי תאירי את עניי...

love88

New member
מירי יקרה, איני יודעת אם את אם

לילדים . אבל, אנו כאמהות עובדות משלמות כ75 אוחוז מהמשכורת שלנו עבור מעונות, מטפלות וגני ילדים לצערנו, עדיין אין חוק שבתום שנת עבודה, כל ההצאות האלו יהיו הוצאות מוכרות. ז"א כמו שכל איש עסקים שעובד מקבל החזרים על כל ארוחת צהריים ועוד כל מני הוצאות טפשיות ולא טפשיות אנו האמהות מוציאות את הכסף הזה, ולא מקבלות שום החזר. בגלל זה לאמהות רבות לא כדאי לצאת מהבית ולעבוד. הן גם משאירות את ילדיהן בידי אחרים, וגם לא נשאר להן כלום מהמשכורת אם היה הסדר החזר הוצאות ולו חלקי לאמהות עובדות, כך שבכל סוף שנה היינו מגישות את כל הקבלות וכד' עבור ההוצאות לטיפול בילדים, היה נשאר לנו משהו מהמשכורת. אני מקווה שהבנת. בזמנו, במצע של פנינה רוזנבלום היתה הצעה להגשה שכזו, לבסוף היא לא נבחרה, וכעת אין אף חברת כנסת שתלחם עבור הנשים צר לי להגיד, עדיין הנשים "דפוקות" בנושא זה, ואולי גם באחרים כל טוב

siv30

New member
כמה שאת צודקת ../images/Emo45.gif

לצערנו להעביר חוק בכנסת צריך לובי ולנשים אין לובי מספיק חזק. מאחר וכל תיקון כזה יעלה כסף למדינה, המדינה מעדיפה להשקיע את המשאבים שלה בסקטורים צרחניים ומאיימים יותר מאשר בנשים שהן מטבען שקטות יותר
.. החזר כזה יכול לעזור במיוחד בשנים הראשונות שאז ההכנסה יחסית קטנה וההוצאות גדולו.

למעלה