רוצה להתחדש - ללמוד לינוקס

Arielvista

New member
רוצה להתחדש - ללמוד לינוקס

לאחר די הרבה שנים בסביבות מאד בסיסיות של רשתות MS החלטתי לפתוח חלון חדש - לינוקס.
אז אני אקים מכונה וירטואלית בתחנת WIN שלי, אני אקדיש לה 2GB ram, ואיזה 100GB בדיסק, ואני אתקין....מה?
איזה גרסת לינוקס (חינמית!!!) תאפשר לי ללמוד את "מיסתורי" הלינוקס, את היכולות, היתרונות והחסרונות שלו, ו(אולי) תאפשר לי להעיז להכנס לעולם הזה?

koler

New member
מצטערים אין פה חינם

יש קוד פתוח

ממליץ לך להתחיל לעבוד עם CentOS רוב השרתים עובדים איתה או עם RHEL (הלא חינמית) שהם אותו הדבר.
תתחיל מזה שתעבוד על ניהול דיסק קשיח (fdisk , mount ,lvm וכו'...).

Testosterone

New member
תתחיל ללמוד CLI

הדרך ללמוד לינוקס באמת זה דרך ה Command Line.
הייתי מתקין CentOS 6.5 ומתחיל לקרוא על מה זה בכלל Shell, כל עניין ה Input\Output, היררכיית תיקיות ומבנה מערכת הקבצים, ספריות חשובות לניהול המערכת, וכו'.

משם הייתי ממשיך ללמוד פקודות בסיסיות, איך "לדבר" עם המערכת ולכוון אותה.

הדרך ארוכה, אך במקרה של לינוקס היא כיפית ומתגמלת.

בהצלחה!

assaff11

New member
linux

גם אני התחלתי לא מזמן ללמוד בעצמי לינוקס אני ממליץ להתחיל מהיו טיוב תחפש eli the computer guy יש לו תשע הרצאות על לינוקס הוא מכניס אותך לעולם הזה בצורה בסיסית וטובה הוא מסביר ממש טוב תתחיל עם זה קח דף ועט תרשום הערות פקודות ותתרגל את מה שהוא עושה וככה תמשיך הלאה. בהצלחה

Arielvista

New member
ההדגמות שלו...

..הן על UBUNTU. האם יש הבדל מהותי בין UBUNTU לבין CENTOS?

assaff11

New member
ubuntu

אני יודע שהוא מלמד אובונטו זה לא רע ללמוד עוד גרסה של לינוקס אבל אני חושב שכדאי להתחיל מזה ככה הכניסה לעולם הלינוקס היא יותר קלילה ולא מבהילה כמו שזה נראה

בכל מקרה יש גם אחד שנותן הרצעות על centos ביוטיוב יש לו מלא יותר מעשרים ניראה לי גם בחור תותח

Arielvista

New member
מה ההמלצה שלכם על מכונה וירטואלית?

כמובן שזה צריל להיות חינמי.
יש את virtual PC של MS, מאד בסיסי ומסורבל, יש את VMWARE שהוא לא חינמי, יש VIRTUAL BOX שאני לא מכיר אישית.
מה ההמלצות שלכם? ההוסט יהיה WIN7

על vbox

יש לי נסיון טוב. מישק גרפי נוח להגדרה, ברירות מחדל סבירות.

לVMWARE יש גם גרסה חינמית, לא יודע היום, אבל בעבר הגיע ללא כלי הגדרה (היה צריך לערוך קבצי קונפ' בעזרת VI).

הכלי השלישי שהזכרת לא קיים במאגרים (לא בחופשיים ולא באלו שאינם חופשיים) עבור ההפצה בה אני משתמש.

למעלה