שלום, אני בת 13 ואני רוצה ליצור בפימו, יש לי רק תנור אחד, האם לא שווה לי להתחיל? קראתי את המאמר שלכם ודיי נבהלתי. מה הם התהליכים המדויקים בעשייה בפימו? תשובות נוספםות יתקבלו בברכה, יעל
שווה או לא שווה...פה הייתי גם מתייעצת עם ההורים ונעזרת בהם להחלטה. לעניות דעתי, אם את לא מתכוונת לאפות בתדירות גבוהה זה לא נורא להשתמש בתנור הביתי, אך אם את רואה שהתדירות של האפייה הולכת וגדלה כן הייתי ממליצה לאפות בתנור נפרד. חשוב לשמור על כללים בסיסיים בעבודה עם חימר פולימרי (פימו, פרימו וכו'): 1. לא להשתמש בכלים שמשמשים למזון. 2. להרחיק מהישג ידם של ילדים קטנים(וגם של חתולים/כלבים/סמורים/קופי ים ומדוזות...) 3. להקפיד לרחוץ ידיים (או לנקות היטב עם מגבונים לחים) לפני כל מגע עם מזון. 4.לאפות ב- 130 מעלות למשך 30 דקות ובחדר מאוורר. וזהו אני חושבת...זה העיקר. אם את מתלבטת, תתייעצי עם הורייך. שתפי אותם בלבטים ואולי הם אפילו ישמחו לרכוש עבורך טוסטר אובן (עלות של כ- 200 ש"ח) כדי שתוכלי להינות מהתחביב בלי לפחד כל כך...
אם את שואלת איך עושים חרוז...פשוט מרדדים באופן הכי שווה שאפשר פימו וקורצים עיגול במידה קבועה כמו למשל פקק של בקבוק. אם לא בא לך לרדד ...כל חבילה של פימו מחולקת לפסים....לאת יכולה לקחת לחתוך כל פס לארבע ולראות האם הגודל הזה מתאים לך. לגבי השכבות.... את צריכה שיהיה לך קודם גליל נכון ? או שלא... בכל מקרה מה שהסבירה לך קודם
שכחתי מי
... את צריכה ליצור מהעיגול קוביה ועליה להניח פרוסה מהגליל (אני מניחה שעדיין אין לך גליל ולכן זה קצת מוקדם כל ההסבר הזה). אולי תמקדי את השאלה ? את השכבות יוצרים כמו שהסברתי בתשובתי למעלה.